Ворен: Да, избор Клинтон за кандидаткињу је био намјештен

Поделите:

Сенаторка из редова Демократа је без оклијевања новинару ЦНН-а Џејку Таперу казала да се чинило све да Клинтон буде фаворизована на штету партијског колеге и сенатора државе Вермонт, Бернија Сандерса

Америчка сенаторка из редова Демократа Елизабет Ворен вјерује да је номинација Хилари Клинтон за кандидаткињу Демократске партије на прошлогодишњим предсједничким изборима у САД била намјештена, преноси ЦНН.

Ворен је, без оклијевања, новинару те куће Џејку Таперу, у интервјуу овог четвртка, казала да се чинило све да Клинтон буде фаворизована на штету партијског колеге и сенатора државе Вермонт, Бернија Сандерса.

“Данас смо сазнали од бивше предсједавајуће Демократским националним комитетом (ДНЦ) Доном Бразил да је избор ‘штелован’ у корист Хилари Клинтон, чији су чланови штаба склопили споразум да контролишу свакодневне радње у ДНЦ-у”, казао је Тапер и појаснио да је штаб Клинтонове имао посебне надлежности над специфичним гранама ДНЦ-а које се односе на стратегију и запошљавање особља, наводећи да је споразум био склопљен и у августу 2015. године, мјесецима прије него је Клинтон освојила номинацију.

“Али, оно што ми сад морамо да урадимо као Демократе, је да ову партију позовемо на одговорност”, истиче она.

Представница Демократа из државе Масачусетс се сматра могућом кандидаткињом за изборе 2020. године и надаље.

Тапер ју је потом питао да ли дијели увјерење да је кандидатура намјештена у корист Клинтонова, на шта је Ворен одговорила потврдно.

Питање намјештања кандидатуре у корист Клинтонове избило је у јавност након што су одломци из књиге Доне Бразил објављени ове седмице, гдје су објављени финансијски проблеми ДНЦ-а током избора и улога коју је штаб Клинтонове имао у помагању финансијског опоравка.
Сен. Елизабетх Wаррен саид схе белиевес тхат тхе Демоцратиц Натионал Цоммиттее wас “риггед” ин фавор оф формер Демоцратиц пресидентиал номинее Хилларy Цлинтон дуринг тхе 2016 примарy.

“Деби (Васерман Шулц) није била добра менаџерка”, написала је Бразил у одломцима који су објављени у “Политику” у четртак.

“Није била нарочито заинтересована за вођење партије – препустила је штабу Клинтонове у Бруклину да раде шта им је воља, само како не би могла да се суочи са челницима партије и каже им колико је ситуација заправо лоша”, стоји у књизи.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here