Возачи, ПАМЕТ У ГЛАВУ! Од нових казни ће вам се завртети под ногама!

Поделите:

Начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов каже ће изменама закона о саобраћају бити повећане казне за велика прекорачења брзине, вожњу под утицајем алкохола, невезивање појаса, прљаве таблице.
Казне ће бити смањене за мања прекорачења брзине и вожњу зауставном траком. Примена нових правила се очекује крајем ове или почетком следеће године, рекао је Арсов. Додаје да је предлог закона прошао Владу а у Скупштини треба да буде усвојен у току новембра, тако да ће нова правила у саобраћају бити примењена крајем ове или почетком следеће године.
Прекорачење брзине и вожња под утицајем алкохола су најчешћи узроци саобраћајних несрећа, навео је Арсов.
Зато је, како указује, Министарство у новом закону повећало санкције и смањило дозвољену границу алкохола у крви на 0,2 милиграма по милилитру.
Такође, уводи се и нова граница – висока алкохолисаност, од 0,5 до 0,8 одсто.
Уводи се и неколико типова алкохолисаности у зависности од количине алкохола, на основу чега ће се и одређивати висина казне, наводи Арсов.
Што се тиче невезивања сигурносног појаса, казна се повећава на 10.000 динара, а за прљаве таблице на 10.000 динара. Арсов објашњава да полиција све више користи аутоматску детекцију прекршаја и камере због чега таблице морају да буду читљиве. Казне ће бити смањене за мања прекорачења брзине и вожњу зауставном траком.
Мање прекорачења брзине је од 20 до 30 километара на час у насељу и 30 до 40 ван насеља, прецизира Арсов.
Казне су новчане и одузимање поена али не и одузимање возила, од чега се одустало, каже Арсов.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here