Вучић хоће да убаци у Скупштину ПОКС, МЕТЛУ, и Радуловића?

Поделите:

Власт ће настојати да на поновљеним изборима мотивише своје симпатизере да гласају за ове три листе да би их увели у Скупштину.

Парламентарни и локални избори понављају се у среду, 1. јула, а право гласа има укупно 202.924 бирача.

Најмање оволико је потребно за прве четири листе испод црте да прескоче цензус: ПОKС 11.691 глас, Суверенисти: 21.468, Метла 23.698, СРС 29.358.

ЕУ критикује Србију због састава парламента јер је мало странака ушло у Скупштину, стога ће Вучић покушати да угура још ове који су најближи цензусу да би парламент престављао репрезентативније опције. На првом месту је свакако ПОКС коме најмање фали гласова да би ушао у Скупштину, а затим следе Суверенисти Саше Радуловића и Метла са по око 20 000 недостајућих гласова. Највише изгледа за улазак у Скупштину имају ПОКС и Радуловићеви Суверенисти.

Да ли ће ове три листе успети да уђу у Скупштину зависи пре свега од излазности. Уколико излазност буде мала, мале су и шансе за њихов улазак у Скупштину.  Од 200 000 гласача који су уписани на изборни списак на поновљеним изборима могуће је да изађе свега 50 000 или 1/4 у том случају нико од наведених не би имао шансу да уђе у Скупштину. Наклоност Вучића неће помоћи овим партијама уколико не мобилишу сопствене гласаче на вере.

Нови центар

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here