Вучић и Наришкин о безедносној ситуацији

Поделите:

Председник Србије Александар Вучић састао се у Београду са директором Спољне обавештајне службе (СВР) Руске Федерације Сергејем Јевгењевичем Наришкином, са којим је разговарао о безбедносној ситуацији у региону Балкана, Европе и света.

Двојица саговорника договорили су наставак сарадње и активности у обавештајном и безбедносном сектору, саопштила је Прес служба Педседника.

Састанку је присуствовао и директор Безбедносно информативне агенције Братисав Гашић.

Поводом састанка у Београду огласио се и у шеф пес службе СВР Сергеј Иванов који је навео да су у фокусу били актуелни међународни проблеми и потреба поштовања међународних закона у регионалним конфликтима.

“Разговори су били фокусирани на питања међународних односа као и тренутне међународне проблеме. Стране су истакле потребу поштовања норми међународних закона када је реч о решавању растућих регионалних конфликата и истакнута је руска и српска позиција о потреби стриктног извршавања Повеље УН свих држава чланица те међународне организације”, пренео је Иванов, наводи агенција Тас.

У разговору Вучића и Наришкина, како се наводи, истакнута је и важност сарадње између две обавештајне службе – СВР и БИА, у борби против међународног тероризма и супротстављање новим изазовима и претњама.

Наришкин је положио венац у знак сећања на трогодишњу Милицу Ракић која је погинула у НАТО бомбардовању 1999. године, рекао је Иванов и казао да Наришкин треба да разговара и са председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић и патријархом СПЦ Иринејом.

РТС

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here