ВУЧИЋ: Мени не наређује нико а генерал Понош је шпијун са наредбама од странаца

Поделите:

Моје одлуке су увек одмерене, умерене, озбиљне и одговорне, нисмо водили ратове, нити били у сукобима, али нам нико није ни протерао народ од кад сам премијер и председник, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић за ТВ Пинк и демантовао да бивши британски премијер Тони Блер преговара у име Србије.
Kада је реч о изјави бившег начелника Генералштаба генерала Здравка Поноша да је председник Србије подизањем борбене готовости потценио војску, Вучић је генерала назвао „шпијуном“ и рекао да о тим темама не треба да говоре они који су упропастили војску.

„Требало би да Понош зна Устав Србије, али он је навикао да када неки у западним амбасадама подигну обрву, онда се подигне на прсте да би изгледао мало озбиљнији и снажнији и испуњава све њихове налоге. Овде није питање обрва, већ питање наредби“, рекао је Вучић.

Он је нагласио да је „наредбу издао у складу са Уставом и законима Србије“.

„Његових обрва још нема у законима, а знам да некада западни амбасадори нису морали ни обрву да подигну, он је ишао да уништава српско оруђе и оружје“, додао је Вучић.

„Где су Понош и остали заштитили српски народ? Где су Понош и остали довели ново оруђе и оружје? Биће да су оружје само уништавали“, рекао је Вучић и поручио да њему не наређује нико.

„Доносим одлуке у складу са Уставом, али и у складу са интересима грађана Србије. Моје одлуке су увек одмерене, умерене, озбиљне и одговорне. Нисмо водили ратове нити били у сукобима, али нам нико није ни протерао народ од кад сам премијер и председник. А наша војска данас и јуче- то нису исте војске. Не секирам се за њихове изјаве“, рекао је Вучић.

О наводима опозиционог Савеза за Србију да је бившем британском премијеру Тонију Блеру дао новац да преговара о разграничењу Kосова и Метохије, Вучић узвраћа да само он преговара.

„Моје име није Тони или било како другачије, већ Александар. Али, они увек полазе од себе. Знају да, када би их неко само погледао, пристали би на све. Ми држимо до себе и свог народа и разумем да им то смета“, предочио је Вучић.

Он је рекао како разуме „и да ће после избора у Босни и Херцеговини бити још већих притисака на Србију“.

„Вероватно ће их бити и после овог референдума у Македонији. Бићемо мало острво слободе и поноса које ће бити на европском путу, али које ће гајити најбоље односе и са Русима и држати до себе“, рекао је Вучић.

На коментаре лидера Народне странке Вука Јеремића да је премијерка Ана Брнабић обрукала Србију у Њујорку, Вучић је поручио да се Јеремић, заједно са Беџетом Пацолијем, крио по ходницима и покушавао да услика високе званичнике.

„Варају људе, сликају. Хајде, идите, радите нешто. Ана се одлично понашала, а овакве изјаве нећу да коментаришем“, закључио је Вучић у разговору за ТВ Пинк.

(Фонет)

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here