Вучић: Милион евра за Дрвар од Србије, помоћ и општинама Петровац, Грахово и Гламоч

Поделите:

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је по доласку у Дрвар да је данас за тај град из Србије пребачено милион евра за улагање у најважније пројекте од интереса за грађане, укључујући водовод, те за измиривање дуговања која општина није могла да покрије.

Дрвар је већински српска општина на територији Федерације Босне и Херцеговине.

– Веома сам срећан што сам овдје. Неко ми је рекао да од Берлинског конгреса свакако, а можда и од прије, ниједан од српских кнезова, краљева, па онда предсједника, премијера… никад није дошао у Дрвар. Срећан сам што сам овдје и што смо нешто мало могли да помогнемо – рекао је Вучић.

Вучић је у Дрвар дошао са министрима одбране и финансија, Александром Вулином и Синишом Малим, а домаћин у тој општини му је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Дио од милион евра које је Србија донирала Дрвару, односно 75.000 евра, биће издвојено за неисплаћене обавезе према породиљама, мајкама са троје и више диеце и рјешавање сличних проблема са којима се суочава општина.

– Остало ће бити уложено у најважније пројекте. Молили смо људе да доставе пројекте, а имате готов пројекат за водовод и у то ће одмах бити уложено – рекао је Вучић.

Спремни смо из Београда да уложимо у Дрвар и тај новац ће бити употријебљен на најбољи начин, рекао је предсједник Србије, додајући да прије пет-шест година није могло да се помогне, али да то није питање његове или нечије воље већ да ли имате здраву државу, могућности за то.

– Сутра да не будем предсједник остаће записано да смо у свакој општини у РС, али и у Гламочу, Дрвару, Петровцу уложили за школу, вртић… Нема општине гдје Србија није пружила помоћ – поручио је Вучић.

Он је становницима Дрвара поручио да остану на својим огњиштима и нагласио да ово није крај подршке Србије.

– Србија ће бити уз вас много више него раније – поручио је предсједник Вучић испред вртића “Мајка храброст” у Дрвару.

Он је додао да ће Србија наставити да пружа подршку овом крају и да ће дати што буде потребно.

Посебно је нагласио и да ће бити донијета одлука о давању посебних субвенција за оне који желе да улажу у четири општине – Петровац, Дрвар, Грахово и Гламоч.

– Осјећаћете све већу помоћ Србије – рекао је Вучић, истичући да се данас слави живот и да је срећан што је у вртићу видио 57 малишана.

– Гледаћемо да обновимо све, јер морамо да покажемо снагу развоја, јачања економије и снагу бућности у коју вјерујемо – поручио је Вучић.

Српска инфо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here