Вучић: Можда је неко погрешно разумео стихове Бећковић

Поделите:

Све нас је мање у свакој од земаља бивше Југославије, јер људи због прича о ратовима и сукобима одлазе, било где, где виде боље услове за своју децу, указао је данас председник Србије Александар Вучић и поручио да је најважније да се сачува мир.

Вучић, је коментаришући изјаву бившег ратног команданта Насера Орића, подвукао да је најважније да се чува мир, а да он нити може нити жели било коме да прети.

“Можда је неко погрешно разумео стихове Матије Бећковића и можда неко жели то, али сам више пута говорио да постоји потреба код појединих у региону за осветом, али онако како то они доживљавају – јер своје жртве увек добро виде, а туђе жртве сви мање виде”, рекао је Вучић.

Истакао је да се нада да ће сви у региону добро разумети да нас је све мање у свакој од земаља бивше Југославије.

“Мислите да има 3,45 милиона људи у БиХ, 4,1 милион људи који реално живе у Хрватској. Kод нас 6,9 милиона. Нема. Све нас је мање, јер људи због прича о сукобима и ратовима одлазе, било где, где виде боље услове за децу. Прошлост је важна, али је будућност увек важнија”, назначио је председник.

Kако је рекао, из прошлости треба да извучемо поуке, да славимо оно што је добро, а критикујемо оно што је лоше, и управо зато су важни ауто-путеви и инвестиције.

“Највише бих поена добио уколико бих изговорио неколико ружних речи о Орићу, али не зато што га се плашим на било који начин, већ зато што мислим да је време да причамо о другим темама и на други начин”, подвукао је Вучић.

Додао је да разуме Додикову бојазaн и да су Срби уплашени када виде да се то понавља и говори на више места широм БиХ.

“Уверен сам да ће бити памети и мудрости да се такве ствари прeвазиђу и да сачувамо мир, а да сам срећан због таквих изјава – нисам”, рекао је Вучић.

Истакао је да, као што Албанци на KиМ желе север, јер знају да “де факто” контролишу остатак Kосова, зна и какве су скривене или нескривене жеље појединих људи у другим деловима бивше Југославије, те да је због тога важно чувати мир.

“Чуваћемо мир готово по сваку цену, али никада никоме нећемо дозволити нови погром српског становништа, и када то кажем, знам колико сам озбиљне речи изговорио”, подвукао је Вучић.

Додик је додао да је Орић злочинац за којег се везује много злочина и да сада “тај омражени тип у српском наорду покушава да прети”.

То, како је рекао, само ојачава уверење да Република Српска мора да се брани свим расположивим средствима.

vucic.rs

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here