Вучић: Не разумем примедбе амбасадора Украјине

Поделите:

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, коментаришићи наводе да у Украјини ратује 300 људи из Србије и да на то нема одговора српских служби, да не разуме такве примедбе и да би волео да нам лекције не држе они који укидају права мањинама.

“За мене је изненађујући начин на који је то (амбасадор Украјине у Србији) Олександар Олександрович покренуо. Занима ме шта стоји иза тога”, рекао је Вучић и додао да је чуо неке коментаре да је ту реч о пропагандној активности Украјине, али да он није улазио у детаље.

Он је, одговарајући на питања новинара након Београдског безбедносног форума, подсетио да се законом санкционише учешће српских држављана у ратовима као плаћеника, и подсетио да су већ донете правоснажне пресуде против оних који су учествовали на туђим ратиштима.

Истакао је и да се Србија према Украјини понаша толико фер да не разуме примедбе украјинског амбасадора.

Осим тога, приметио је, “волео би да нам не држи лекције ни на који начин, посебно да нам не држе лекције они који укидају права мањинама да користе свој језик и то да држе лекције онима који су донели закон да би гонили и процесуирали оне који учествују на туђим ратиштима”, рекао је председник Србије.

Kако каже, Србија Украјину доживљава као пријатељску земљу, а ваљда украјински амбасадор зна зашто то ради “или мисли да врши неки посебан притисак”.

“Можда је нешто постигао, можда се неком допао у Украјини. Нисам баш сасвим схватио, ако ви јесте кажите ми, шта још треба боље да урадимо”, навео је Вучић.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here