Вучић о случају Груевски: У Србији је све урађено по закону!

Поделите:

Вучић се осврнуо на наводе појединих његових политичкин противника да је он умешан у бег Николе Груевског и питао се како је он изашао из земље? Да ли га је неко гонио у том тренутку, а онда објаснио шта се десило.

Многи медији су писали како је председник Србије био “јатак” Груевском, а то је прокоментарисао Александар Вучић.

Онима који кажу да за случај Грувески треба да се питају Албанија, Црна Гора и Србија Вучић одговара да је право питање како је Груевски изашао из Македоније, да ли га је Македонија тада гонила или не.

“Дана 11. 11. током ноћи, негде између један и два, немамо званичне податке, лице Никола Грувески улази на територију Албаније, легитимисавши се и у пратњи два лица мађарске националности. Потом улази у Црну Гору на прелазу Божај, поново са регуларним документима и са пасавном издатим у мађарској амбасади у Тирани.

Након тога, 11. 11. улази у Србију са регуларном личном картом и у пратњи та иста два лица, а затим 12. 11. у 5. 11 сати именовано лице напустило је Србију на прелазу Хоргош са пасаваном бр. 100.501 издатим у Тирани, са личном картом и у пратњи лица са дипломатским документима и дипломатским возилом”, навео је он.

Истиче да у том моменту никаква потерница за Грувеским не постоји.

“Тек 13. 11. у 19, 35 од Министарства унутрашњих послова Македоније доставља нам се потерница. Дакле, да смо га зауставили то би била отмица Груевског са наше стране”, наводи Вучић.

“Три дана кансије! Kога ви завитлавате, тражите да Србија хапсе људе без потернице, да ли мислите да смо ми дивље племе, да ли то од Србије очекујете уместо да се питате кога сте пустили и зашто сте толико чекали”, рекао је председник Србије.

Он је додао да је “овим аиз Србије” пустио да се “испуцају са глупостима” по новинама и ТВ и да онда изађе са чињеницама.

Прочитајте још:

Ево када ће Приштина да формира војску Kосова

ПРЕДСЕДНИK СРБИЈЕ СЕ ОБРАЋА НАЦИЈИ: Постоје ствари које више не можемо да трпимо!

ХАРАДИНАЈ ОТKРИО БОЛЕСНИ ШИПТАРСKИ ПЛАН! Ако зауставимо робу из Србије, за 30 дана пашће влада у Београду или ће признати Kосово!

4
“Све је урађено у складу са законом и Црној Гори и у Србији и шта ћемо сад?”, рекао је он, подсетивши да је и бивши председник Србије Борис Тадић исто тако набавио аутомобил.

Додао је да нема никаквог разлога за његово хапшење јер Тадић није остварио никакву противправну корист а ауто је остао држави.

На питање када се последњи пут чуо са Груевским рекао је да је то било за време нереда у Собрању, када га је Груевски из Беча молио да апелује на смиривање ситуације, и још једном после тога у вези са Европском народном партијом.

Додао је и да је са македонским премијером Зораном Заевим успостављена нормална комуниакција.

“Србија нема никаве претензије ка Македонији нити има некакав проблем. Они су нама једна од најближих народа и иамћемо са њима најбоље односе и у будућности”, закључио је Вучић.

Груевски се из Мађарске јавио адвокату, дао број телефона

Еленко Миланов, један од адвоката бившег македонског премијера Николе Груевског, изјавио је вечерас у емисији телевизије “Телма” да га је Груевски контактирао из Мађарске и казао му на који телефонски број може да га зове.

Миланов је додао да је то пријавио суду и поручио да нема шта да крије, као и да македонско Министарство унутрашњих послова зна за све што постоји у његовом телефону.

Он је такође рекао да је убеђен и да македонска полиција зна нови број телефона Груевског.

Адвокат је навео да га је Груевски контактирао телефоном у касним вечерњим сатима 13. новембра ове године, истог дана када је некадашњи председник македонске владе путем Фејсбука објавио да се налази у Будимпешти где је затражио политички азил након избегавања служења двогодишње затворске казне.

Миланов је казао да је потом уследила њихова комуникација путем СМС порука у вези са правним питањима.

 

Ало

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here