ВУЧИЋ: Ослободимо се митова, лаж је да је на Косову све наше

Поделите:

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је задовољан што ће се кренути у унутрашњи дијалог о Косову, да се, каже, ослободимо наших митова, „као и лажи да је све на Косову наше, али и лажи да тамо нема ништа наше“.

На конференцији са председником Републике Српске Милорадом Додиком, Александар Вучић је у вези са проглашењем независности Каталоније поручио да постоји само једно међународно право, које не може да се крши и гази, а да је међународна заједница показала лицемерје бранећи га у овом случају, а истовремено кршећи га у случају Косова.

„Колико год смо на страни Шпаније, која је показала искрено пријатељство са Србијом, из својих разлога као што су Каталонија или Баскија, али је за разлику од других то показала, знам да је сваком Србину тешко да гледа бучно лицемерје сваког дана о поштовању територијалног интегритета“, рекао је Вучић.

Указао је да се свакога дана суочава са захтевима међународних представника да мора да поштује интегритет Косова, а да им одговара да ми имамо Устав којим нисмо признали независност Косова и да не може да им изађе у сусрет.

„Када им кажем да интегритет Србије пре девет година није морао да се поштује, када то изговорим, у секунди разумем зашто долазе стотине хиљада и милиони долара са циљем да се ослабе Вучић и Влада Србије, као и многи други који не мисле као они“, објаснио је Вучић.

Указао је да се сада гласно утркују у лицемерју заштите нечијег интегритета, они који су пре тога прегазили једну малу земљу каква је Србија и рекли да их баш брига за нас.

Рекао је да постоје две разлике између случаја Каталоније и Косова, о чему ће сутра детаљније говорити.

Каталонија је, како је објаснио, противправно, али у складу са начелом права о самоопредељењу, одржала некакав референдум, а да на Косову није ни било референдума, осим оног лажног из 1991. године, као и лажног качаничког устава.

Указао је да је у Каталонији све прошло мирно, а на Косову су агресијом створили ситуацију каква је била и да се данас морамо суочити са таквом реалношћу.

Вучић је указао да имамо другачију реалност због које смо делимично криви сами, али и патолошко лицемерје којим се страсно данас брани интегритет Шпаније, али не из Шпаније, него многих земаља света од САД до ЕУ.

„Криви смо ми јер морамо спознати какви смо идиоти били када смо послали захтев пред Међународни суд правде којим је Косово добило легитимитет за своје деловање. Имали смо тада на власти такве људе као што су Тадић и Јеремић, то нам сада представља језив камен у ципели у свим разговорима“, указао је председник.

Вучић је рекао да морамо да градимо мир, спознамо да је Срба на Косову и Метохији шест до осам, а не 80 одсто, да у Србици готово нема Срба, иако би топоним указао на другачију слику.

Поручио је да нема ништа од некаквих протеривања Албанца, већ да морамо да градимо мир и будућност, те економијом побеђујемо, да имамо рационални приступ.

Подвукао је да је свака територија „суи генерис“ случај и да постоји само једно међународно право, а да је Србија својим понашањем, не износећи детаље са састанака на којима се суочавао са лицемерјем, показала зрелост и озбиљност.

„О њиховом лицемерју могао бих деценију да причам и деценију да пишем, али шта Србија има од тога. Зато сам задовољан што ћемо кренути у разговоре, да се ослободимо наших митова, као и лажи да је све на Косову наше, али и лажи да тамо нема ништа наше“, подвукао је Вучић.

 

 

Спутник

Поделите:

5 Коментари

 1. “ВУЧИЋ: Ослободимо се митова, лаж је да је на Косову све наше“?
  А шта то на Косову није наше – историјски, правно, духовно, политички…
  На Косову и Метохији је све наше, под окупацијом оних којима АВ тежи.
  Косово и Метохија су наши по свим основима Закона Неба и Земље, али
  је окупирано и привремено запоседнуто.
  Оно је било наше и за време вишевековне владавине Турка, па га се нисмо
  одрицали!
  Косово и Метохија поново чека ослобађње од окупатора!
  То је истина коју АВ не сме да изговории, а намеће нам ЛАЖ: “… лаж је да је
  на Косову све наше“?!

  Драган Славнић

 2. Hm,hmm…Kosovo je Spska zemlja,crkve i manastiri su samo nasi , a ne mitske cinjenice su,obimna sredstva,zajednickih ulganja u “ razvoj,privredno ne razvijenog podrucja tada u SFRJ“ ,srednjevekovnog bunara,sa ozbiljnim,rudno mineralnim bogatstvom,ukljucujuci i mogucom jacom poljoprivredom. Napad i okupacija,da nema rata bez ekonomskog interesa,to potvrdjuju.

  • Pre svega, nije Alek (AV) doveo do ovakog stanja stvari niti na Kosovu (KiM) niti u Srbiji. Drugi su to uradili, najveći krivci su (i naj odgovorniji) za to, je idiot kralj Aleksandar Karađorđević i SANU (Srbska Akademije nauke i umetnosti) Alek samo zamišlja sebe da je On taj koji mora da „vadi vruće kestenje iz vatre“ da sve ne izgore, kao da je to njegov Usud! On to uopšte ne mora, ali eto, vrše pritisak na njega. Tkz. „duboka država“ Amerike, a oni ne prezaju ni od čega. Alek se nemože osloniti na Rusiju i Kinu jer oni nebi (ni u kom slučaju) izazvali rat sa NATO paktom zbog Srbije, a opet, tu bi samo Srbija nastradala, odnosno najviše! Za sada Alek misli da je najbolje da „kapitulira“ ili „primije“ da potpiše, naravno, po njihovom diktatu, on bi samo da „ublaži poraz“ (koliko je to moguće) druga je stvar – koliko je to (stvarno) pametno? – To niko nezna!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here