Вучић признао да је против Брнабић и део Србије и део СНС

Поделите:

ПОРУЧИО НЕКИМА ИЗ СНС И КОАЛИЦИЈЕ ДА НИЈЕ ДОБРО ШТО „СКЛАЊАЈУ ЗАДЊИЦЕ“ И НЕ БРАНЕ ГА

  • Говорећи о „медијским нападима“, Александар Вучић рекао да га то не занима и да је спреман на то да је за неке унапред „крив за све”: „Како су рекли, Динкић ће да ми буде канидат за градоначелника. Па, добро, победили су унапред, као и увек. Не знам шта сам још урадио, неког сам убио…“

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да је за подршку новој влади потребна стабилна већина, а не да зависи од тога да ли ће нека странка један дан тражити нешто, да би сутра могла да каже да ли та већина постоји.

        „Тражио сам да имамо јасну и недвосмислену већину, да не зависимо од једног посланика и тога да ли ће он доћи у Скупштину или не”, рекао је Вучић новинарима у Панчеву, истичући да не жели „Владу која ће да шепа од седнице до седнице”.

        Председник Србије је рекао да је разговарао са председником ПУПС-а Миланом Кркобабићем, да ће разговарати и са осталима са листе „Александар Вучић – Србија побеђује” и да очекује 129, или поменутих 128 гласова за.

        „Покушаћемо да направимо да Брнабић има стабилну већину и настави са реформама” рекао је Вучић.

        Вучић је позвао лидера ЈС Драгана Марковића, и као председник државе и као председник СНС, да још једном размотри своју одлуку да неће гласати за избор Брнабић.

        Објаснио је да је на састанку са посланцима напредњака тражио да за подршку Ани Брнабић сами имају стабилну већину.

        „Имали смо 131 изабраног посланика на нашој листи, двојица су напустила наше редове са Велимиром Илићем. Дакле, требало би да имамо 129. Рекао сам да већина неће бити стабилна ако не будемо имали 127, 128 или 129, а све што дође преко тога је у реду”.

        Према његовим речима, већина од 126 посланика је „много више од математике”, знак да имате подршку за то што радите.

        Навео је да се на састанку с посланицима јавило осморо посланика да говори, а троје од њих било је против.

        Али, рекао је, и они ће гласати „за”.

        Вучић је навео и да је захвалан лидеру ЈС Драгану Марковићу Палми, а на питање зашто су они одбили да гласају за Ану Брнабић рекао је: „То морате да питате њих”.

        „Разумем његову политику, део Србије се томе противи. Марковић је увек показао жељу да заштити интересе државе, позваћу га више пута пре доношења коначне одлуке да се изјасни у корист Владе Србије. Нека размотри своју одлуку”, рекао је Вучић.

        Рекао је да је разговарао са Миланом Кркобабићем из ПУПС.

        „Најнеизвесније је било са СНС”, истакао је он.

        То је, рекао је, велика странка са људима који имају и различита гледишта по неким питањима.

        „Било је и оних који су рекли да им је тешко да тако нешто прихвате, али да верују мојој процени”, додао је Вучић и истакао да је, што је познато његовим партијским колегама, да је три пута мерио пре него што је донео одлуку.

Вучић о ћутању сарадника и партнера на нападе на њега

        Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да му не сметају медијски напади који се воде против њега, али је истакао да је својим сарадницима из странке и коалиционим партнерима поручио да им „склањање сопствене задњице” не доноси поене.

        Одговарајући на питање новинара како коментарише ћутање својих сарадника из СНС и коалиционих партнера када је реч о медијским нападима, рекао да је због чињенице да је пред њима будућност покушао да их научи да „склањање сопствене задњице не доноси поене”.

        „Народ воли људе који се боре, који имају принципе. Поштују и оне које не воле, ако имају принципе и за то се боре”, рекао је Вучић, додајући да је лакше склонити се у заветрину, него борити се.

        Он је нагласио да само сам себи може да укаља образ, а не неко други.

        Изразио је наду да ће „неки људи” почети да разумеју да не бирају снаје и шурњаје за председнике и премијере, већ да бирају борце, „јер ће они да раде нешто друго, за разлику од обичног човека”.

        Када је реч о медијским нападима, Курира посебно, Вучић је рекао да га то не занима и да је спреман на то да је за неке унапред „крив за све”.

        „Како су рекли, Динкић ће да ми буде кандидат за градоначелника. Па, добро, победили су унапред, као и увек. Не знам шта сам још урадио, неког сам убио…„, рекао је Вучић.

        Председник је додао да народ све зна, да грађани све виде и да му се чини да све одлично разумеју.

        „Не пада ми на памет да подлежем било каквим уценама. Нисам попуштао ни пред много већим притисцима и нисам нимало уплашен. Радите како год хоћете и шта хоћете”, рекао је Вучић.

        Танјуг

Поделите:

1 коментар

  1. On misli da on ovom usranom politikom koju vodi (Ana ,lezbejka i Hrvatica),omalovazavanje Rusa iz centra u Nisu (dali i kada ce ih ravnopravno tretirati sa NATO zlocincima),raseljavanje naroda po belom svetu begajuci od 5 godina njegove uspesne vladavine,odrzavanja parade srama u oci njegovoga ustolicenja,itd.ne moze se pobrojati svo njegovo nepocinstvo.Ako si izdajnice tufio svoj obraz pod guzicu shvati da oni koji su te glasali nisu ti dali pravo da i njihov obraz turas,jer imas kako u stranci ,tako i u koaliciji protivljenje ako izuzmemo one poltrone,jajare,beskicmenjake Dacica i Vulina.Navedi Vucicu 2 normalne drzave u svetu da je predsenik vlade neko iz manjinskih naroda.Kada ce se to desiti u nemackoj ili kod anglosaksonaca.Crv ostaje crv,uvek gmize nikada da se uspravi

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here