Вучић: Синиша Мали мора да плати и политичку цену јер није умео добро да процени

Поделите:

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је одлука о докторату министра Синише Малог донета под “политичко-физичким” притиском, али да се он “не клања политикантским одлукама” и да му је најважније што Мали “одлично ради свој посао”. Ипак је навео да Синиша Мали мора да плати и политичку цену због одлуке Одбора за политичку етику Универзитета у Београду да је његов докторски рад – плагијат.
“Па видели сте као је онај студент од 31 године рекао да одлуке не би било да они нису упали у Рекотарат (Београдског универзитета), само их треба пажљиво слушати”, рекао је Вучић у Новом Саду, после учешћа на Регионалном форуму младих лидера.

“Синиша Мали мора да плати и политичку цену, а видећемо шта и како у будућности и због тога што није умео добро да процени, а и због тога што – право да вам кажем: када сте могли пре три месеца да покажете целој Србији да вас баш брига и да поцепате тај докторат, тада то нисте урадили. Сада да га цепате бесмислено је и никаквог смисла нема”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да мисли да министар Мали “одлично ради свој посао” и “то је оно што га занима”, наводећи да јавне финансије Србије “никад у савременој историји” нису биле боље уређене.

“Жао ми је Синише. Видим да га је то много погодило, шта ћу му ја! Ја сам му одавно саветовао да то поцепа и да пред свима поново полаже и да напише нови рад, да позове све људе да чују. ‘Не, не ја сам се борио, много сам труда уложио’. И ево ти сад!”, препричао је Вучић шта је говорио министру.

Он је претходно, реагујући на одлуку о докторату, навео да она неће утицати на место Синише Малог у Влади.

Одбор за професионалну етику преиначио је јуче одлуку наставно научног већа ФОН-а и једногласно утврдио постојање неакадемског понашања Синише Малог приликом израде докторске дисертације. Kако је наведено у саопштењу, Мали је приликом израде доктората повредио члан 22 Kодекса професионалне етике, који дефинише плагирање.

Извор: Бета; Инсајдер

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here