Вучић у “Ћирилици”: Опозиција жели само да пљачка касу; по њима сам починио кривично дело када сам се писмом захвалио дивним пензионерима

Поделите:

У вечерашњој култној емисији Хепи телевизије “Ћирилица”, аутора и водитеља Миломира Марића гост у студији је Александар Вучић председник Србије.

Председник Србије Александар Вучић оценио је да је некоме потребно стално трвење Срба и Албанаца, као и да је Приштина увела таксе од 10 одсто на увоз српске робе како би се урушио дијалог и да не би дошло до компромисног решења.

Вучић је на телевизији Хепи казао да не верује а је међународна заједница против одлука Приштине, али да, како је рекао, “велики албански јунаци успевају да издрже те притиске”.

„Не може Приштина да донесе одлуку и да крши међународно право“, рекао је Вучић о увођењу царина за робу из Србије. Потписали смо Бриселски споразум, а ви нисте способни ни да примените ни једну тачку… Неком је потребно стало трвење Срба и Албанаца и тај латетни сукоб. Шта год да се догоди биће катастрофа за све нас. Молим све да се понашају далеко озбиљније, то људи у Европи морају да разумеју, и то је једина ствар коју сам рекао Ангели Меркел“, каже Вучић. Он је рекао да је посао Србије да каже свима у свету да то не сме да се догоди и догађа, и да се мора сачувати мир и стабилност.

Шта год да се догоди биће катастрофа за све нас и за Србе и за Албанце. Али неће бити лако ни за многе друге у свету који мисле како би то решавали левом руком”, рекао је Вучић и додао да моли све да се понашају озбиљније, јер је то “много већи напад, не на Србију, већ на регионални мир и стабилност што људи у свету и Европи морају да разумеју”.

Он је рекао да је немачка канцеларка Ангела Меркел оценила да је “незамисливо” то што је Приштина прекршила правило ЦЕФТА на које се обавезала.

“Што је сумануто, не можете да кршите правила која сви поштују, то није могуће у међунардоном праву”, рекао је он.

Вучић је додао да је те вечери када је Приштина увела таксе имао састанак с председником Косова Хашимом Тачијем и виском представницом ЕУ Федериком Могерини и да им је рекао да је спреман за трајан компромис и мир.

– Како год хоћете Србија је увек спремна да разговара о компромису. Потписали смо Бриселски споразум, а они нису применили ниједну тачку из шест тачака споразума. Они то раде да би се с једне стране урушио дијалог, а под бројем два да никада не бисмо дошли до споразумног решења. На нама је да кажемо да морамо да сачувамо мир и стабилност. Шта год да се деси биће катастрофа за све нас, и за Србе и за Албанце – рекао је председник.

“Приштинска страна је одједанпут незадовољна што ми радимо свој посао и боримо се за суверенитет Србије”, рекао је Вучић.

Он је додао да никада не кука ни на кога из региона код страних званичника.

О „Војсци Косова“

Вучић је рекао да је молио Србе да напусте косовску војску.

– Ја сам их молио да напусте војску пошто ће једног дана да ударе на свој народ. Харадинај је научио шта треба да понавља. Долазимо у ситуацију да су покушали да отму Србији присуство на Северу и преносну мрежу, самим тим и новац али и струју Северу Косова. Нису успели то и био сам много срећан када смо успели да победимо – рекао је Вучић.

Александар Вучић је говорио и о непристојној понуди о којој се писало у медијима.

– Свакодневно слуђам жеље људи из западнос света да наставимо разговоре без обзира што Приштина неће да повуче своје мере. Ја сам им рекао да не разговарамо док они то не повуку. Да будем искрен, имате границу која значи да неко мора да поштује правила норме која су потписана. Ја сам од почетка рекао да ћу се држати споразума, али сам исто тако знао да Албанци неће. Што се тиче овога, неће бити наставка разговора док они не повуку своје мере – каже Вучић.

О пријему Косова у Интерпол

Председник Србије дотакао се теме сутрашњег гласања у Интерполу о уласку Косова.

– Видео сам да сви очекују да Косово уђе у Интерпол. Желим да честитам Дачићу и Стефановићу на великом труду. Не могу да тврдим да ће одлука бити добра за нас, али се надам да хоће.

– Нисам оптимиста по природи , али се надам нашој победи. Нисам неозбиљан као они који су очекивали позитивну пресуду Међународног суда правде, па добили негативну. Ја не мислим да ће одлука бити добра за нас, али се надам. Грађанима хоћу да кажем да смо ми све учинили да се то спречи. Ми смо имали највеће светске силе против нас – рекао је Вучић гостујући на ТВ Хепи.

Вучић је појаснио да је највећи притисак до сада то што гласање неће бити тајно.

“На захтев било које чланице може да се провери ко је како гласао. Америка је поручила – ви можете да гласате како хоћете, ми ћемо знати шта сте одлучили. И, сада многи који су милсили да гласају за нас, а под притиском су, питање је какву ће одлуку да донесу”, рекао је Вучић. Захвалио је Кини, Шпанији, Аргентини, Кипру и Суринаму, јер су јавно тражили да се питање чланства Косова у Интерполу скине са дневног реда.

“Замислите, један мали Суринам се јавно декларисао, отворено, нескривено. Хвала тим земљама на часном и храбром држању, Србија то неће заборавити ма како да се заврши у Интерполу”, рекао је он.

Председник је истакао да са Американцима морамо да имамо што боље односе, али и са осталим земљама.

– Кина и Шпанија су нас подржали као да смо браћа. Заједно са нама су данас тражили да се скине то са дневног реда. Поред њих Суринам, Кипар и Аргентина. Када будем видео и шпанског краља захвалићу му се. Хвала свима на заиста часном и храбром држању у Дубаију, како год да се то заврши – истакао је Вучић.

Како каже, ми смо научили да губимо у свему, а када побеђујемо многи не верују у то.

– Када побеђујемо они кажу да је случајно. Када Звезда победи Ливерпул кажу да се то случајно догодило, то је кажу, Вучић и његови илузионисти – каже Вучић.

карикатури „Данаса“

Александар Вучић рекао је да се не плаши никога и да му је циљ да буде уз Србију и уз наш народ, а онда је причао о медијима у Србији, тачније појединим насловима у дневном листу “Данас”.

Марић: Да ли читаш новине?

Вучић: Не читам све….

Марић: Ево насловна страна Данаса и карикатура Кораксића где Хитлер и Гебелс…

Вучић: …

Нисам то ја, то су Орлић и Мартиновић, али немам никакав проблем са тим. Пре свега за мене је важно да људи слободно пишу, цртају карикатуре, Србија је слободна и демократска земља. Исти Коракс је својевремено направио карикатуру Војислава Коштунице. „Својевремено је карикатуру против Војслава Коштунице направио исти тај Предраг Кораксић Коракс, који је увек био против мене. Ја га никада нисам тужио, нема ме ни на овој карикатури. (Уредник Времена Драгољуб) Жарковић тера Кораксића с посла и каже да је карикатура превазиђена форма.

– Упућујем јавни позив свим функционерима Српске напредне странке да морају да се разликују од Драган Ђиласа, Вука Јеремића и свих осталих. Када Ђилас тражи оставку Драгана Вучићевића уредника најтиражнијих новина у Србији, то су људи одлучили, не ми, зато позивам све функционере да не говоре лоше о медијима у Србији. Ми морамо да будемо бољи од Драган Ђиласа и Вука Јеремића – рекао је председник Србије.

– Сабрао сам да сам до сада као председник имао више од 60 састанака са премијерима других земаља, са 25 председник, са председником Кине. Који српски председник је имао прилику да угости премијера Јапана, ко је имао прилике да види премијера Индије. Реците ми који председник Србије је имао привилегију да угости председника Израела. Који српски председник је видео толико светских и европских лидера? Али и резултати су ту. Данас у немачким компанијама ради 52000 људи, у турским више од 10.000, у кинеским више од 12.000 људи. То су резултати свих наших сусрета. Шта хоћете? Немци су ми тражили да запослимо мигранте, али ја сам то одбио. То је оно што радимо и боримо се за наш народ – рекао је Вучић.

Навео да су резултати између осталог и ти да су немачке фирме раније запошљавале 17.500 људи а сада 52.600 српских грађана, у турским је било 3.000 запослених, а сада више од 20.000 људи, у кинеским готово ниједан, а данас 12 – 13.000…

О економским резултатима Србије

– Знам колико Срби тешко живе, али смо кренули у добром правцу. Мале су плате, слажем се, али плата 2012. године 306 евра, а данас 421 просечна плата, а у децембру ће бити 445, док ће у марту бити 475 евра. Говорим о просечној плати у еврима. Минималац у њихово време био је 161 евро, а данас је 228 евра, раст 41.6 посто. Следеће године ћемо да повећемо, а циљ нам је да дођемо до минималца ос 250 евра. Пензије су враћене, а не само враћебе већ и повећане. А следеће године ћемо да им повећамо пензије још више.

– Ја сам кривац, ја сам тај који је желео да извуче највише за наш народ. Ови пре тога су се по мало радовали независном Косову. Чекали су да прође дан, како би могли да наставе да краду и пуне џепове и то је једина политика коју су водили. Ми смо имали пет година у којима смо сачували мир, стабилност уз све проблеме и инциденте којима су наши Срби на Косову били изложени. Рекао сам им ако хоће компромисно решење, да покушамо да направимо договор. Морате да разумете, као што неки Срби у политичкој сфери никада неће разумети. Није ово више 2000. година.

Додао је да ће СНС издати књигу са 150 ствари које је урадила ова странка за време своје владавине.

– Сабрао сам да сам до сада као председник имао више од 60 састанака са премијерима других земаља, са 25 председника. Који српски председник је имао прилику да угости премијера Јапана, ко је имао прилике да види премијера Индије. Реците ми који председник Србије је имао привилегију да угости председника Израела. Који српски председник је видео толико светских и европских лидера? Али и резултати су ту. Данас у немачким компанијама ради 52000 људи, у турским више од 10.000, у кинеским више од 12.000 људи. То су резултати свих наших сусрета. То је оно што радимо и боримо се за наш народ – објаснио је Вучић.

Многи у Србији нису разумели мој предлог за Косово

Вучић је истакао да многи у Србији нису разумели његов предлог решења проблема Косова и Метохије.

Пре свега у Србији нису разумели мој предлог. Од опозиције нисам ни очекивао да разуме, нагласио је Вучић гостујући на телевизији Хепи.

На констатацију да опозиција није желела да учествује у унутрашњем дијалог, Вучић је одговорио да “учествују” сваког дана својим генијалним идејама” – “чекајте Срби да сви нестанемо, да уништимо све фабрике, да можемо даље да пљачкамо и крадемо“.

Вучић је казао да је он кривац јер је желео да извуче највише за наш народ, да се бори за њега, додавши да су се они пре њега помало радовали независном Косову, чекали да прође време, да плаше некаквим старим, новим радикалима, а они да наставе да краду и пљачкају. „Ако мислите да је добар договор да Србија не добија ништа, онда кажите Вучић је зликовац“, додао је Вучић.

Он је подсетио да је, када се усвајан Бриселски споразум, знао да ћемо се држати тога, као и Срби у РС Дејтонског споразума.

“Имали смо пет година у којима смо сачували мир, стабилност. Ја сам рекао хоћете компромисно решење, знајући да данас живи више од 90 одсто Албанаца на КиМ, да су најмоћније западне земље признале незавсиност, да покушамо да направимо договор, истовремено покушавајући да извучемо највише”, навео је он.

Како каже, Срби морају да размеју да ово није више 2000. или 1997.

“Имали смо 2004. и 2008.када су прогласили независност, пораз пред МСП 2010. Јеремић, Тадић и Ђилас су тада поставили најглупље питање, а 2011. су поставили границе на Јарињу и Брњаку, и хапсили људе који су спаили прелаз. Да ли се сећате да су гонили Србе?”, упитао је он.

О Борису Тадићу 

Вучић је прокоментарисао и то да је Борис Тадић 2012. године наводно „склопио договор са Хашимом Тачијем“.

– Тадић је то демантовао и не би било фер да ја то коментаришем. За разлику од њих, ја пред странцима никада не нападам Србе. Видели сте када су се албански новинари обрушили на мене да нисам хтео да нападнем Ђиласа, Јанквоића, Јеремића. Ја ћу о њима да причам овде, а не пред странцима. Они су за нас донели много гора решења. Ми смо се борили против силе, као Давид против Голијата. Не треба да мислимо да смо због нечега постали већи, него морао да се и даље боримо за компромис.

О опозицији: Они раде по принципу чекајте да се ми вратимо на власт, да оборимо незапосленост и да почнемо да крадемо

– Они раде по принципу чекајте да се ми вратимо на валст. Да оборимо незапосленост и да почнемо да крадемо, као што смо крали. Четири компаније од Драгана Ђиласа, односно њихов прикод је 32 милијарде, а нето добит је преко 40 милиона евра. И ти људи хоће да владају. Ово су званични подаци. Зарадили су 300 милиона евра прихода предузећа када је био на власти. Шта хоће, да опет дође на власт да би покрао и зарадио нових 300 милиона евра прихода, а да народ уназади. Борићу се против таквих да никада то не ураде – објаснио је Вучић.

О писму пензионерима

– Изгледа да сам, по њима, починио кривично дело када сам се писмом захвалио дивним пензионерима који су све издржали. Не знам да ли разумете о чему ја причам. Не говорим о 300 милиона динара, већ о 300 милиона евра. Ево вам комплетни подаци Тадић је набавио исти Мерцедес као и Груевски. Шта сад ја треба да гоним њега у затвор. Што да га гоним за то у затвор. Ево, копи-пејст као Груевски. То је остало држави, нема нејгове користи. Али овај лопов Јеремић не може да објасни 7 милиона евра. Ја никада у животу нисам био у Ђенови, да будем искрен. Све где идем приватно ниакда нисам отишао државним авионом, али они полазе од себе. Погледајте хотеле у које је ишао Јеремић, а у које идем ја. Људи то виде – објаснио је председник Србије.

О Груевском и бегу у Мађарску

Многи медији су писали како је председник Србије био “јатак” Груевском, а то је прокоментарисао Александар Вучић.

– Прво питање је како је Груевски изашао из Македоније. Питање је да ли су га они у том тренутку гонили или нису. Е сада ћете да чујете праву истину. Између 1 и 2 после поноћи лице Никола Груевски улази на територију Албаније и у пратњи два лица мађарске националности, затим улази у Црну Гору, поново улази са нормалним документима, личном картом. Дана 11.11.2018. у 22:27 он улази у републику Србију са регуларном личном картом. Дана 12.11. у 05:11 именовано лице је на Хоргошу напустило нашу земљу уз личну карту. Ово говорим да би људи разумели. Тек два дана касније, 13.11 у 19:35 од стране Интерпол Скопље достваљ анам се потерница за њим. Да смо га зауставили тада када је био код нас сматрали би да је отет. Па кога они завитлавају. Уместо да се питају кога су пустили и зашто нису расписали потерницу. Све је урађено у складу са законом и у Србији и у Црној Гори.

О Путину

– Захвалан сам Владимиру Путину. Да није било њега 2015. године, ми бисмо и данас носили жиг, али је он тада уложио вето у Уједињеним нацијама. Никада му то нећу заборавити. Ево, он ће доћу у Србију, негде после 15. јануара, не смем да кажем датум, из бесбедносних разлога – рекао је Вучић.

О својој оставци

– Нисам никада поменуо своју оставку, већ сам рекао да ће бити одређених кадровских промена и да ће следеће године бити одржана ванредна Скупштина странке. Чека нас доста посла. Неко мора да ради, а не као неки други. Србија се од 2012. године много променила, и тек ће да се мења. Видећете. Када будете видели ове путеве, овај мост видећете промене. Зато сам захвалан пензионерима и мораћемо да им повећамо пензије да би могли да купе својим унуцима нешто – закључио је Александар Вучић.

Председник Србије разговараће о актуелним темама које привлаче велику пажњу како на домаћој тако и на светској политичкој сцени…

Велику пажњу привукао је Европски град Париз у коме је обележена стогодишњица од завршетка Првог светског рата, којој је присутвовало више од 80 шефова држава и влада земаља учесница Великог рата, али и високих представника УН, европских институција и других међународних делегација. Путин је успео да поразговара са председником САД, Доналдом Трампом, али и са Хашимом Тачијем.

О свим дешавањима у Паризу, Владимиру Путину, начину на који је Хашим Тачи успео да седне иза лидера Русије на овој церемонији, Ангели Меркел као и Доналду Трампу погледајте у вечерашњој “Ћирилици”.

НСПМ, ТВ Хепи, Агенције

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here