ВУЧИЋ: У ЦРНОЈ ГОРИ СЕ ВОДИ ОГОЉЕНА АНТИСРПСКА КАМПАЊА

Поделите:

Председник Србије Александар Вучић казао је да се у Црној Гори води парадржавна, огољена, антисрпска кампања, иако се Србија труди да односи између двије земље буду на највишем могућем нивоу.

Такође, коментаришући изјаве потпредседника косовске владе Енвера Хоџаја о стварању неформалног антисрпског пакта у региону, казао да Албанци имају велики утицај на власти у Македонији, а слична је ситуација и у Црној Гори,

„Желимо да имамо најбоље односе. Ужаснут сам да Дејану Мировићу не дате да уђе у Црну Гору. Он је Србин из Црне Горе. Хоћете од нас да правимо такве листе“, рекао је Вучић и додао да је ужаснут да се забрањује улазак у Црну Гору Антићу, Бећковићу, Раковићу…

„У Црној Гори је огољена, анти-српска кампања парадржавно организована, иако се Србија труди да односи буду на највишем могућем новоу„, рекао је Вучић.

Како каже, Србија не дозвољава улазак у земљу само криминалцима, а не онима који другачије мисле.

„Ви не дате да уђу у земљу људи који другачије мисле, који су пореклом из Црне Горе и криви су зато што су Срби. Ја да правдам и да објашњавам правно насиље нисам у стању“, нагласио је он.

Говорећи о хапшењу Небојше Медојевића и случају Николе Груевског, он је рекао да нема право да се меша у унутрашње ствари других земаља, али и приметио да ако се погледају разлози за њихов прогон Србију би цео свет осудио да тако нешто уради.

„За нас би рекли да смо диктатура, да гонимо људе због изговорене речи, макар била и клевета. Можете за претњу да гоните, али немојте политичке противнике за клевету“, рекао је Вучић.

Srb news

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here