VUČIĆ: U CRNOJ GORI SE VODI OGOLJENA ANTISRPSKA KAMPANJA

Podelite:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da se u Crnoj Gori vodi paradržavna, ogoljena, antisrpska kampanja, iako se Srbija trudi da odnosi između dvije zemlje budu na najvišem mogućem nivou.

Takođe, komentarišući izjave potpredsednika kosovske vlade Envera Hodžaja o stvaranju neformalnog antisrpskog pakta u regionu, kazao da Albanci imaju veliki uticaj na vlasti u Makedoniji, a slična je situacija i u Crnoj Gori,

„Želimo da imamo najbolje odnose. Užasnut sam da Dejanu Miroviću ne date da uđe u Crnu Goru. On je Srbin iz Crne Gore. Hoćete od nas da pravimo takve liste“, rekao je Vučić i dodao da je užasnut da se zabranjuje ulazak u Crnu Goru Antiću, Bećkoviću, Rakoviću…

„U Crnoj Gori je ogoljena, anti-srpska kampanja paradržavno organizovana, iako se Srbija trudi da odnosi budu na najvišem mogućem novou„, rekao je Vučić.

Kako kaže, Srbija ne dozvoljava ulazak u zemlju samo kriminalcima, a ne onima koji drugačije misle.

„Vi ne date da uđu u zemlju ljudi koji drugačije misle, koji su poreklom iz Crne Gore i krivi su zato što su Srbi. Ja da pravdam i da objašnjavam pravno nasilje nisam u stanju“, naglasio je on.

Govoreći o hapšenju Nebojše Medojevića i slučaju Nikole Gruevskog, on je rekao da nema pravo da se meša u unutrašnje stvari drugih zemalja, ali i primetio da ako se pogledaju razlozi za njihov progon Srbiju bi ceo svet osudio da tako nešto uradi.

„Za nas bi rekli da smo diktatura, da gonimo ljude zbog izgovorene reči, makar bila i kleveta. Možete za pretnju da gonite, ali nemojte političke protivnike za klevetu“, rekao je Vučić.

Srb news

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here