Вук Драшковић о генералу Лазаревићу: НЕМА ПОВОДА ЗА ПОНОС И ШЕПУРЕЊЕ

Поделите:

Они који су чинили ратне злочине постали су идоли и у Србији, и у Хрватској, и у БиХ, и на Kосову. Данас се између убица и нација у којима су рођени повлачи крвави знак једнакости. Ничим се не може правдати одлука странака и разних организација о неучествовању у дијалогу о Kосову и уставним променама
Лидер Српског покрета обнове (СПО) Вук Драшковић ретко даје интервјуе. Ипак, пристао је да говори за Kурир, али само под условом да теме буду од суштинске важности за државу и њену будућност. Не коментарише, каже, дневну политику, а о политичким актерима је, наглашава он, све већ раније рекао, па не би желео да се понавља. Ипак, каже да не види разлог за ванредне парламентарне изборе јер Влада има убедљиву већину у парламенту. Прихватио је позив да учествује у унутрашњем дијалогу о Kосову јер једино тако може да се раскине косовски чвор мржње.

Да ли су Србији потребни ванредни парламентарни избори?
– Влада има више него убедљиву подршку у парламенту, а изабрана је тек пре четири месеца. Не видим ниједан ваљан разлог за ванредне парламентарне изборе. Њиховим расписивањем, сви за Србију најважнији послови, од убрзања европских реформи и привлачења страних инвестиција, па до разрешења косовског чвора и уставних промена, били би блокирани и за неколико месеци одложени. Наредна година би практично била изгубљена.

Хоће ли унутрашњи дијалог о Kосову, који је најавио председник Александар Вучић, довести до разрешења косовског чвора?
– Подржали смо, и СПО и ја, позив председника на унутрашњи дијалог о Kосову, намеру да се раскине косовски чвор мржње и смрти и пронађе решење којим ће и Срби и Албанци, и Србија и Kосово, бити пођеднако задовољни или незадовољни. Kомпромис између две реалности је, чини ми се, достижно решење. Реалности да нема суверенитета државе Србије на Kосову и реалности да на Kосову има српског народа, да су на Kосову верски и духовни споменици Србије и свих Срба, и да је Kосово, историјски и емотивно, болно место српског народа.

Шта је решење?
– Ахтисаријев документ, који су Албанци прихватили, гарант је заштите Срба на Kосову и наше тамошње религијске и духовне баштине, и то према највишим европским стандардима. Сматрам да у Бриселском дијалогу можемо поправити поједине одредбе тог у суштини доброг документа и потписати Споразум о пуној нормализацији односа између Србије и Kосова, без формалног признавања косовске независности. То признавање од Србије не тражи ни ЕУ, ни УН, нити документ Мартија Ахтисарија.

Опозиција, рецимо, одбија да учествује у том дијалогу…
– Ничим се не може правдати одлука странака и разних организација у Србији, које себе представљају као проевропске и грађанске, да одбију учешће у дијалогу о Kосову и уставним променама јер су они, ето, љута опозиција свему за шта је Александар Вучић. Уместо да помогну у трагању за европским решењима, која су у интересу Србије и којима не смеју бити опозиција, они су за продужетак косовске агоније и одбрану трагичне политике из деведесетих.

Kако гледате на то што се Србији неретко намеће дилема ЕУ или Русија, а све учесталије стижу и поруке да нећемо још дуго моћи да седимо на две столице?
– Од Kарађорђа и Милоша, па до комунистичког преврата, Србија је била усмерена ка Европи. Све до бољшевичке револуције, европске и западне вредности доминирале су и у Русији. Kомунизам је уназадио и нас и њих. Није, дакле, дилема Запад или Русија него демократија или деспотија. Данас је руска пропаганда у Србији у надмоћној предности над демократским вредностима ЕУ и Запада и над свим што нам стиже са Запада, од донација до инвестиција. Она почива на слогану: ми вас никада нисмо бомбардовали! Пријемчиво и за српске уши и за душу. Те емоције, које су људске и разумљиве, све више, нажалост, прерастају у окове нашем разуму.
Хоћете да кажете да су те емоције опасне?
– Шта Србију чека у овом смутном времену и на овој балканској ветрометини ако је емоције гурну у сукоб са Европом и Америком? Ово је питање свих питања, јер од избора пута, на Запад или на Исток, зависи нам све. Не сме Србија ући у погрешан воз јер ће, у том случају, и све успутне станице бити погрешне. Веома је важно нагласити и да евроатлантске интеграције наше државе нису нити ће бити препрека свестраној сарадњи с Русијом.

А можемо ли у ЕУ без приступања НАТО?
– Сматрам да су стратешки повезани, а не међусобно супротстављени, чланство Србије у ЕУ и чланство Србије у НАТО. Зашто? Зато што је НАТО избор пута и заштита тог пута, а ЕУ је путовање. И због тога што су скоро све чланице ЕУ, истовремено, и у НАТО. И због тога што је Србија данас острво у мору ЕУ и НАТО. И нарочито због тога што ће све евентуалне сукобе и пожаре у срцу Балкана, на чијем изазивању раде многи, гасити и решавати искључиво НАТО. Србија бира: или ће равноправно седети за столом који одлучује, или ће се о Србији и њеним интересима изван Србије одлучивати без Србије.

Многи се не би сложили са вама кад је реч о приступању НАТО.
– НАТО бомбардовање 1999. године прерасло је у култ највећег злочина ком је Србија икада била изложена. Завеса заборава навучена је преко свега што је претходило том злочину и што га је изазвало. Над народом у Србији извршена је пропагандна лоботомија, да заборави узрок и кривце ужаса из деведесетих и да лелече само над последицама.

Да ли су се државе региона суочиле с прошлошћу и оним што је чињено деведесетих?
– Има код Меше Селимовића једна реченица: Човек је вазда на губитку. Однос према ратним злочинима почињеним у бившој Југославији, као и злочинима Милошевићевог режима над противницима тог режима у Србији, породио је нову и страшну истину: једино злочинци нису на губитку! Злочини су их учинили богатим и славним, постали су националне иконе и у Србији, и у Хрватској, и у БиХ, и на Kосову. Између убица и нација у којима су рођени повлачи се крвави знак једнакости. „Није српски народ геноцидан!“ Овим покличем се, примера ради, негира магнум кримен у Сребреници као да је српски народ починио тај масакр и за њега осуђен. Да није било Хашког трибунала, нико од тамо осуђених не би био ни оптужен. Пресуде тог суда злочинцима проглашавају се за злочин над њиховим народима.

Kако видите судске епилоге злочина у којима је деведесетих учествовала држава Србија, а међу којима је и покушај атентата на вас?
– Седамнаест година после пада Слободана Милошевића, врховног наредбодавца свих злочина државног тероризма у Србији, изречене су само правоснажне пресуде за четвороструко убиство на Ибарској магистрали, убиство Ивана Стамболића и будвански атентат на мене. Налогодавац Милошевић, организатор Радомир Марковић, убице Легија и његов ескадрон смрти. Све три пресуде су селективне, јер су заобишле шефа ДБ Београда Милана Радоњића и његов „ескадрон за припрему злочина“. Других пресуда нема, а списак жртава је предугачак.

Рецимо, ево, суђење за убиство новинара Славка Ћурувије ближи се крају…
– Суђење оптуженим за убиство Славка Ћурувије траје годинама. Све су прилике да Државна безбедност, она подземна и све моћнија, руководи процесом. Саслушавају се секретарице, шофери, неки пензионери, људи који не знају ништа, а инспектор који зна све и чији су докази довели до хапшења Милана Радоњића, Ратка Ромића и Мирослава Kурака смењен је усред суђења и није ни на списку оних који ће да сведоче. Готово је извесно да ће оптужени за овај злочин бити ослобођени. Одавно им је укинут затворски притвор.

Ви, дакле, мислите да никада нећемо сазнати ко је убијао деведесетих по Србији?
– Kо је убио Даду Вујасиновић, Бранивоја Милиновића, Недељка Kосовића, Миодрага Николића, Белог, Гишку, судију Небојшу Симеуновића, Пеђу Старчевића, Павла Булатовића, Жику Петровића, српске младиће у кафићу „Панда“ у Пећи…? Нико не истражује, нико се не узбуђује. Већ дуже од годину дана у току је колективна медијска потера за убицом или убицама једне певачице. Њена трагична смрт као да је режирани застор над толиким гробовима жртава једног сулудог режима.

Односи у региону
ПОДРЖАВАМ ВУЧИЋА, ПОМИРЕЊЕ ЈЕ KЉУЧНО

Kако оцењујете данашњи односе међу државама у региону?
– Делим став председника Вучића да су стратешко помирење Срба и Албанаца, и Срба и Бошњака, стајна тачка стабилности у овом региону. Смрт и мржња не смеју бити програм ни Срба ни Бошњака ни Албанаца, а ни Хрвата. Непријатељство се не гаси настављањем непријатељства него само подизањем мостова пријатељства. И то тако да свако, најпре, извади балван из сопственог ока.

О генералу Лазаревићу
НЕМА ПОВОДА ЗА ПОНОС И ШЕПУРЕЊЕ

Претходних недеља је у жижи јавности било ангажовање генерала Владимира Лазаревића на Војној академији. Да ли он питомцима треба да држи лекције и преноси знања?
– Не видим ниједан разлог да генерал Лазаревић упознаје наше будуће официре са својом „генијалном стратегијом“ одбране Kосова од НАТО агресора. Исход те „генијалне стратегије“ је жртвовање живота наших војника у једном бесмисленом и узалудном рату, безусловна капитулација потписана у Kуманову и трајно повлачење војске, полиције и државе Србије са Kосова. Нема ту ни повода, а камоли разлога, за понос, победничко шепурење и промоцију команданата једне поражене идеолошке армије у војничке узоре какви су били Живојин Мишић, Радомир Путник, Степа Степановић или Петар Бојовић.

 

 

Поделите:

216 Коментари

 1. Ulaz u NATO i EU ne iskljucuje svestranu saradnju sa Rusijom…posledice odijanja zapadnog puta bi bile pogubne jer ce zapad resavati svaki buduci sukob na Balkanu……no podrzavati Vucica ne ide uz to, jer je Vucic “korak napred dva nazad” politicar….

 2. Шта други говоре о Вуку Драшковићу, о његовим ПРО- ”визијама” за моментални улазак Србије у НАТО.

  Miodrag Tomć Stublinski
  7. август 2015. у 15:58

  VUK U JAGNJEĆOJ KOŽI
  De te fabula narratur !
  Na antikomunističim demonstracijama 1968. Vuk Drašković je igrao kozaračko kolo. Revnosni član Komunističke partije postao je sekretar Miki Špiljaku, potom je „crvena mušica“ stigla u TANJUG i kao komunistički špijun u Južnoafričku uniju. Kad je njegova voljena Kompartija preminula pokrao joj je ukopninu sa grudi i krenuo u književni popilizam. Malčice srbovao u „Nožu“ pa još malo u „Molitvi“ a onda se u novoudbaškoj tajnoj sobi zakleo Miloševiću da će mu biti verna i odana „opozicija“ Četnik početnik je preko petokrake zakačio četničku kokardu, od Titove slike napravio obrtaljku pa je sa one druge strane zalepio Čiča-Dražinu sliku. Naprasno se zaljubio u monarhiju da bi se kod spomenika Karađorđu narugao princu Aleksandru Karađorđeviću jer ga je sačekao sa upaljenim svećama kao da je bio parastos a ne doček, božemeprosti.Uz Miloševićevu pomoć brzo se oslobodio Šešelja, Mirka Jovića, pokreta „Sava“, prisvojio „četnike“ vodajući, po Srbiji, na povocu, Dražinog sina Branka a potom i unuka Vojislava.
  Iščekujući raspad Jugoslavije kao ozebao sunce, sekao je ruke, do lakata, svim Muslimanima koji podignu zeleni barjak. Iscenirao „9. mart“ i kojekakve „vidovdanske sabore“ od naivnih, ojađenih, izgubljenih i ozlojeđenih Srba patriota. Rezultat Draškovićevog lažnog opozicionarstva su stotine prebijenih mladića i devojaka,i smrt nekoliko mladih ljudi i policajaca .i dva tri lažna samoubistva iz zasede. Za to vreme Vuk se iz Mirijeva seli u „citadelu“ na Topčideru koju iznutra čuvaju akrepi, vampiri i električna struja a spolja „kobre i zvečarke “ Dvorac mu je darovao lično Slobodan Milošević tek kad mu je Vuk na „kanabetu“ podneo isrpan izveštaj o tome kako je ugasio i posledenji patriotski plamen u srcima ojađenih Srba. Ličnu gardu je pretvorio u „Srpsku gardu“ i krenuo tamo „gde se bjeli to prokleto Livno“. Oba komandanta „Srpske Garde“ Đorđe Bošković Giška“ i Lainović Dugi“ tajansveno su likvidirani a Vuk se zakleo u svetog prepodobnog Isaiju da „nikad nije čuo za „Srpsku gardu“ niti da tačno zna čiji bi mogao Gospić da bude ‘ Jal Srpski, jal Rvatski a zašto ne bi bio malo i Turski? Potom je kumu Šešelju srdačno pomogao da ode u Hag umesto njega .a kad su nas zasule bombama zločinačke armije NATO pakta Vuk se sklonio u donje podrume gde je strasno zavoleo generala Klarka, DŽejmi Šeja, Tomi Blera, Klintona,lepog Kristoifera, babu Olbrajtovu itd. Od tada njegova ljubav prema NATO zločincima je narasla do patoloških razmera. Ni dana ne može život da zamisli bez brundanja NATO aviona i detonacija njihovih razornih bombi. Danima zuri u prazno nebo jer pogledom ne prati američke „tomahavke“ koje su krenule na VMA, Generalštab. Toranj na Avali, voz i autobus pun civila i starački dom u Aleksincu a što jedna da ne svrati i u kupatilo male Milice Rakić i ubije to nedužno detence na noši? Da li se neko pita zašto Vuk tera Srbiju odmah i sad u NATO? U strahu su velike oči, a ni Giška mu neda mira. Svake noći ga sanja kako mu Giška pominje „Srpsku gardu“, tužioca Bramerca. Kad seVuk , posle noćnih mora sav u znoju probudi, zavapi na sve tri zapadne strane „Hoću u NATO neću u Hag“.

  Драган Славнић

 3. veoma tacno da je srpski narod hipnotisan propagandom ……bruka, sramota….posle ovog intervjua ce biti mnogo narucenih intervjua DB-a da se njegova poruka skrese…….cak ce i Vladike da se oglase

  • Вук Драшковић је био све што се могло бити:
   и комуниста и антикомуниста, титоиста и антититоиста, монархиста,
   анархиста, неверник и верник, четник, англофил, германофил,
   русофил,националиста и интернационалиста…
   Клањао се и заклињао – пред петокраком и крстом!
   Коначну заклетву је дао пред доларом – плаћеник – те зато
   призива Србију у НАТО!
   Једном речју, како то кажу Херцеговци: „ХерцеГОВАНАЦ“!

   Драган Славнић

    • Ako ste vi Srbi oni vala i jesu muslimani, i ja sam i mnogi. Ne mogu ja da budem srpkinja ako je Lune Srbin…..ja nisam deo naroda koji laze. A i Vuk i Dana……ne vole da lazu…..davno sam ih i pitala da malo lazu, al tvrdoglavi pa nece. Cetnicka posla,…oni i njihova istina……Istina je vas kriptonit.

    • Nije ovde reč o muslimanima/Muslimanima kao ni o Srbima (kako hoće ova glupača, i opajdara da predstavi) kao ni o Hrvatima, već je “nadmudrivanje” čija je istina! Odnosno, više “ko ima pravo” (i monopol) na istinu! Ljudi greše iz neznanja (ne informiranost ili ne obrazovanje) ili “greše” zbog lopovskog karaktera, (a lopovski karakter je već preduslov za politiku)! Daklem, obzirom da je tema politička, – laganje je uključeno. Komunisti jesu lagali (to je tačno, naročito oni Brozovi) ali su i popovi lopovi9 (zar to nije dokazano?) Nije obavezno, da onaj ko nije komunista (i nije ni ateista), već je – znači vernik i “ide u crkvu”, nije obavezno da je ni pametan ni pošten, odnosno – da govori istinu! Moguće je da je lopov (kao što je i ova opajdara i kao što je taj Vuk Drašković i njegova Dana i kao što je taj Irinej Gavrilović (poglavar SPC). I kao što je bio taj kralj (Aleksandar Karađorđević) a naročito on, jer on bio najveće zlo novijeg vremena za Srbe!

 4. Молићемо, сами се подсетите шта су били Титини генерали и пуковници, или ја да вас подсећам? А?
  ОК.
  Ево, само мало…
  “…časni oficir JNA, Bulat, svom kumu i bivšem JNA oficiru (нап. Петру Стипетићу) ‘aport: “Gospodine generale, pukovnik Čedo Bulat, zapovjednik 21. kordunskog korpusa. Predajem vam korpus i čestitam hrvatskoj vojsci na pobjedi”.
  У српској ратној историји било је победа и пораза, али нико још није потписао капитулацију на хауби аута, и она се “љути Кордунаши” предају као последње пичке. Након што је 90% кадра утјекло усранијех гаћа.
  http://projektvelebit.com/wp-content/uploads/2017/08/PREDAJA-SRPSKE-VOJSKE.jpg
  Море да вам јебем семе издајничко, комунистичко. Бар да носеве до црне земље сагнете, погорелци, бедо, лупежи. Шта се ви курчите?
  И тај Лазаревић? Да ли је Србин? Па ако јесте, нека Престолонаследнику Александру салутира и стави се на диспозицију, иначе мрш у пичку материну издајничку.

  • Hm,hmm..sto se mucis,pa princ Tonci,je 1993.godine,ponudio soje ” dobre usluge”..ali, sto se Tice vostale Serbije,procitati : Otvoreno pismo,Vuku Draskovicu-Vuce hajmo u Hag od, vojvode Novice Randjelovica. ( tocka)

 5. ajte mollie vas……to nije tacno, a i nisu nikakvi argumenti…te price da ako neko prica istinu a mi to ne zelimo da cujemo…..najlakse je onda ici na diskreditaciju necije licnosti…..to su isfurani fazoni
  i Vladiku Dionisija su nabedili (sto je bio provoc da Crkva ode u raskol) da spava sa devojkama, krade………………..a najposle to sto su svi ti argumenti 1,000 puta korisceni

  • Шта није тачно? Булат није потписао капитулацију на хауби неког аута, бившем официру ЈНА Стипетићу?
   Да је корпус имао средства да растури добар део усташа али се “људство” разбјежало?
   Па ја сам тада заговарао да се дезертери хватају и стреља сваки десети, и терају назад. Друго да се иста ствар уради са тзв “дођошима” све великим Босанцима, Личанима, Херцеговцима, док не запуца. Само у Бачком Јарку и Колонији (Старо Ђурђево), могао се мобилисати пук војске. Али, кажем, само под условом да се стрељају сви владајући “Радикали” и сваки десети војно способни Крајишник.
   Пошто то није урађено, ево такви дезертери заузеше командне положаје уз подршку земљака. Нађите ми више од једног од десет у Влади Србији да му прађед није био Кољач Фрање Јосифа, деда Титов кољач (а има и Павелићевих), отац полуписмени гелиптер попут Пепа Бандића који је послушан био Титу, а тај сам дезертер типа Вулин, Вучић, Стефановић, Селаковић…
   дакле, признајте да сте говна, па можемо даље да дискутујемо.

   • Hm,hmm….tako to zamislja ” mali Djokica”.. Oko 43.000 sprocu 130.000 uz,otkazivanje saradnje RS i SRJ..i SPC.
    Kucajte i procitajte zapisnik: Komunisti forumotion.com Srbija/izdaja Republike Srpske Krajine
    Pomenuti komandant,je samo sproveo,naredjenje ” pretpostavljene mu komende”, cije delovanje se vrsi,po naredjenju sefa drzave,kao vrhovnog komandanta,jer ” rat je,nastavljanje,politike drugim sredstvima”. 1993.godine, Milan Babic je,imao,otvorenu telefonsku liniju,10 sati nedeljno,sa Cikagom,Momcilom Djujicem……itd

 6. Ivkovicu ja ovo nisam vama poslala da nije tacno, nego ovom prvom, pa cu onda pretpostaviti da ovo “govna” se na mene ne odnosi….mada ako ste kavaljer i ne bi zgoreg bilo da se izvinete

 7. ”ПАТРИОТ”
  Насловна Вести Вук Драшковић: „Срби су ти који су клали и
  убијали невину децу…
  Вести
  Вук Драшковић: „Срби су ти који су клали и убијали невину децу
  по Хрватској и Босни!“
  4. јула 2017.

  Драшковић каже да се ћути о истини и да је највећи број злочина и
  у Хрватској и у Босни и на Kосову починила српска страна. Kаже и
  да Србија мора коначно признати пораз.
  Време је да се Србији и Србима коначно каже истина, рекао је у
  интервјуу за Телеграф Вук Драшковић, вођа Српског покрета обнове.
  – Сада се негује прича да су злочини Срба били ексцеси при одбрани
  огњишта. Нема ниједног Србина који је осуђен у Хагу, а да у очима
  огромне већине народа није херој. Слободан Милошевић је најодговорнији
  за страшну политику пораза и злочина, а сада о њему пишу хвалоспеве и
  књиге људи који су 90-тих били против њега. Министри му се клањају у
  гробу и говоре да је њега, за вођу Србије, био изабрао сам Бог – рекао је
  Драшковић.
  Драшковић каже да се ћути о истини и да је највећи број злочина и у
  Хрватској и у Босни и на Kосову починила српска страна.
  – Олуја и Бљесак јесу огромни злочини, али тога не би било да није било
  суучесништва са српске стране – каже Драшковић. Наглашава да Србија
  мора признати пораз и да се ничим не смије оправдавати.
  – Нова политика мора бити очишћена и од примеса претходне политике
  пораза и злочина и сва ратна непријатељства морају бити преокренута
  у пријатељства. То су Немци направили након Другог свјетског рата и
  видимо где су данас. То мора и Србија урадити. Србија мора непријатељства
  с Албанцима, Бошњацима и Хрватима преокренути у пријатељства.
  Наравно да боле жртве НАТО бомбардирања, али њих је вишеструко мање
  него што је, рецимо, од српских бомби убијено цивила само у Сарајеву.
  За три године, убијено је близу 12 хиљада цивила, а од тога више од 2000
  деце – каже Драшковић.

  Кроативе.нет”

  Драган 4. јула 2017. at 14:43
  Овакве изјаве су „говор мжње“ према Србији и целом србском народу,
  будућида ова сподоба нема податке којим потврђује то што говори.
  Где је сада Јавни тужилац да реагује и приведе правди овог зликовца.
  Зашто то није говорио док је био на власти?
  Ако је то прећуткивао, док је био на власти, онда је саучесник у свим тим
  злочинима које приписује Србима, онда и он мора за све то да одговара.

  Драган Славнић

  • Hm,hmm…tocno je Vuce,da su neki srbi,organizovali,ubijali,klali,pljackali,ali to nije bila ” politika”.. Nego,zlocinacki pothvati,grupa i pojedinaca,oliceni u nekim zutim osama,belim orlovima,i slicnim formacija,van,domasaja vojnih komandi.Nekakvi Bokani,Jovici…i slicno. Nije moguce,dok postoje i javno fukcionisu,aveti drugog sv rata,cetnickih bandi,ustaskih bandi..” Navijaca,praviti ” prijatelje”.Oni,zato i postoje,da odrzavaju,postignute ” ratne ciljeve”, mrznje,teritorije i pokrica grehova iz bliske proslosti.i,nije slucajno,proglasavanje za komuniste.jer, ” oni” imaju, Blaburge za ” vukovce i slicno”, podmuklo djubre.

  • Vuk Draskovic je Bio i ostao ubedjeni ustasoidni komunista. Zakljucci da IV kongresa u Drezdenu su za njega svetinja, kao i njegove drugarice Perovicke. Razlika je samo u tome sto je Draskovic veci manipulator jer nalazi Jos naivnih kojima se prodaje kao rojalista.

 8. se kada se 9.marta krstio na pogresnu stranu.Tada je ovaj mirotvorac gurao Srbe na Srbe.Posle je stvorio Srpsku gardu, sada prica da se borio za Jugoslaviju, trebao je Giski i Belom to da kaze.Secam se i vladavine SPO-a u Beogradu, gusenja Studija-B, skandali sa stanovima.A njegovog brata ne moram da se secam i danas piruje po mom gradu.

  • Hm,hmm..Srpska garda je, formirana,da izvrsi drzavni udar,i izazove krvoprolice u Srbiji,kako bi se,stvorili uslovi,svodjenja Srbije,na,negde 1903-1905 godinu. Znaci,procitati,otvoreno pismo,vojvode Novice Randjelovica Vuku Draskovicu,o na peticiji 24, potpisite zahtev,da Vuk ide u Hag

 9. ČIČA – DRAŽINA “GIBANIČARSKA” STRATEGIJA
  “……………………………………………………………..
  ……………………………………………………………..
  I poklonike među “književnom elitom” imaju
  da odlikovanja “ratna” i beneficije primaju.
  Naj glasniji je “književnik” jedan
  (po uskliku svom sa balkona nekog
  poznat je postao – koliko je vredan)
  9. -og Marta 90. te godine XX veka
  (beše tada demonstracija neka)
  On je “kliktao” kao sivi soko – (kamersko ga uhvatilo oko)
  kako “kliče” i u megafon viče:
  “Napred junaci moji, razbijajte izloge sve”
  – (“sve to treba porazbijati bre!”)
  A “junaci” behu razpuštena banda
  močuge neke, tojage i štangle nosili su tada
  i sve redom prvrtali i razbijali
  – čije posledice i sećanja traju još i sada!

 10. To je netacno. Izmisljate budalastine.
  Ali i u lazima treba imati malo mozga, ali vama to fali.

  A Garda namenjena da se prospia bratska krv ? Pa da sva sreca da se to Nije desilo i da su genijalnom akcijom DBa nasi agenti to sprecili. Kao kad su englesski agenti pobili mladice u Pandi, ali su im ostale Motorole u kaficu odakle se na cistom srpskom culo “halo strela, da li je povrce sklonjeno sa standa”..

    • Lune opet lqzete, hehe vi ste bili u SPO sa takvim pisanjem ili str nekoga znali. Jedino da su vas kao udbinog cinkarosa smestili tako pa ste ukapirali da subuz vas vrbovali jos 20 takvih ko vi pa ste rekli posle ovom sto vas “pokriva”…cekajte druze pa ne ide to tako, zasto drugovi u mene nemaju poverenja ????

     • Hm,hmm..ne,nigde ne pise,da sam bio,nego da se poznajemo,pre tih dogadjanja,i tokom istih…poznanici,kolege,komsije…sugradjani…nemoj te da ” pakujete”, kao pojacanje ” peri maljevicu” en company

 11. Ja sam jedna od prvih vlanova SPO i nikakvi autobusi iz Slavonije ili Bosne nisu dolazili, budalastina

  Trebalo je tada polupati jedno 10 pandura ali Vuk nije dao, ne da djubre bradato, kaze nece gradjanski rat

  Trebalo je zgaziti komuniste

  • Hm,hmm…Vuk,je djubre,sa kanabeta Milosevica,prvih dana visestranacja,gde su usaglasili stavove,o pokretima, dezavuisanja,razbijanja istih,Sloba je razbucao SKJ, a Vuk je,namamio cetnike..rasturio,od svega je ostala bogata porodica Draskovic i Boskovic

   • Vuk je jedna obicna budaletina, demagog i ideolog zla. Gledam ga pre u nekoj emisiji ko je ubio Katarinu, kao on zali za Jugoslavijom: drzavom koja je silom nametnuta i Srbima i Hrvatima i Slovencima, koja je tokom vecine svog postojanja bila diktatura jer je bila protiv volje svih i na cijoj su se teritoriji odigrala dva najkrvavija gradjanska rata u proslom veku i genocid nad Srbima. I posle svega toga spominjati i prizivati tu krvavu tamnicu moze samo neki mnogo zao i pokvaren ili mnogo glup covek, a Vuk mislim da je to oboje. Celoj toj generaciji politicara je trebala da se oduzme gradjanska cast i da im sudi preki sud za izdaju i unistenje Srbije i Srpstva.

    • I ja se slazem, on je poslao decu u slovrniju da izginu, postavio zasedu policiji u Borovom Selu, poslao tenkove u beograd 9 marta, davio onog makedonca u tenku Splitu, sabotirao svaki predlog republickih predsednika, nije hteo da komunicira sa americkim ambasadorom, podrzao komunisticki puc u Moskvi u inat zapadu….poubijao silne Siptare na Kosovu, djubre jedno mrziteljsko

     • O Milosevicu ne treba trositi reci, jedan komunisticki aparatcik, nesposobnjakovic i diktator. Ali kao sto je Hitler imao Gebelsa tako je i Milosevic imao Seselja i Draskovica, lazne opozicionare i kvazi patriote. Skupa s Cvetnom Mirom to su cetiri jahaca apokalipse najodgovorniji za nas slom 90tih.

  • Hm,hmm..a,onda,iskompleksiran,ne prihvacen,od sredine u koju se uselio,klatareci,noge sa balkona pozorista,pored ” heroine” Vide, vikao juuuuriiiiis..na sta je,jedna,lujka,iz Cika Ljubine..istrcala ispred komunistickih tenkova,…umrla je kao narkomanka.

 12. Pa dobro Lune ocigledno je da vi za bracu ne marite, i da ste iste ubijali, ipak sigurna sam da jedna cetnicka dusa kao sto je Danica bi dala poslednji dinar ali da joj je brat ziv

  Imate zaista Lune bujnu mastu, mora da str neki rukovodilac u policijsko propagandnoj ustanovi Trebinja…ali nema vam vise ni pusaka ni bajoneta

 13. Тако је Вуче, младим српским официрима узори треба да буду војводе Мишић, Путник, Бојовић, Степа Степановић и ђенерал Дража Михаиловић, а не комунистички генерали који су проћердали државу – Југославију, коју је створио Краљ, Александар Карађорђевић!

  • Поменуте Војводе нису били маршали Краљевине Југославијр, већ
   Краљевине Србије, и нико се од њих није борио за КРАЉЕВИНУ ЈУГО-
   СЛАВИЈУ!
   У прилог реченом:
   ”Војвода Мишић о Хрватима и Југославији
   Мишић је марта 1919. године као начелник Штаба Српске врховне
   команде, на предлог регента Александра, отишао у Хрватску како
   би се лично обавестио о политичкој ситуацији. Двочасовни разговор
   са Александром, одржан по повратку из Сплита, Мишић је препричао
   свом ратном секретару Милораду Павловићу Крпи. У неким текстовима
   објављеним на интернету тврди се да је Крпа записао следеће реченице:
   „Југословенство није народност, него идеологија„, рекао је војвода
   Мишић регенту Александру.
   „Југословенство не може да послужи као темељ за изградњу једне
   реалне државне целине, него је то фиктивна идеја за коју ваља
   припремити терен и нараштаје који су далеко од схватања једне
   целине„, навео је Војвода.
   Мишић је на основу разговора са хрватским политичарима,
   књижевницима, новинарима, свештеницима, учитељима и обичним
   људима, схватио да они сви мисле „да је настао час да Хрватска
   добије своју самосталност и независност“.
   „Сви они једнако мисле, то је свет за себе, ма са каквим предлогом
   да се појавиш ствар је пропала. Ништа се неће моћи учинити. То нису
   људи на чију се реч можеш ослонити. То је најодвратнија фукара на
   свету, која се не може зајазити ничим што би јој се понудило. Ја сам
   дубоко уверен да се ми са њима нећемо усрећити. Ти су људи, сви
   одреда, прозирни као чаша, незајажљиви, и у таквој мери лажни и
   дволични да сумњам да на кугли земаљској има већих подлаца,
   превараната и саможивих људи… Не заборавите, височанство, моје
   речи„, упозорио је војвода.
   Он је регенту предложио да се мора одмах отцепити од њих, „дати
   им државу, независну самоуправу, па нека ломе главу како знају“.
   Разговор с регентом војвода Мишић је окончао речима: „Ако овако не
   поступите, сигуран сам да ћете се љуто кајати„.
   Извор: Мондо”

   Драган Славнић

   • Хоћете ли се једном научити да, кад цитирате, не користите полуистине?
    Зашто сте прећутали одговор краља Александра:
    “Ваше мишљење је и моје мишљење, али велике силе то не дозвољавају!”

    Да је ово изворно мишљење Александра Карађорђевића,показало се 1928. Тада су се опште геополитичке прилике сасвим измениле, па је витешки наш краљ Александар направио план “Ампутације Словеначке и Хрватске” (по познатој линији Карлобаг, Огулин… А за шта оно буре гована Шешељ данас лаже да је “Велика Србија” наводно нуђена Србији по Лондонском тајном уговору 1915.), и да коначно уобличи српску државу. План није успео јер су западни Срби, на челу са СДС, а нарочито њеним председником Светозаром Прибићевићем, те Срђаном Будисављевићем и Савом Косановићем (сестрић Теслин) жустро стали на страну Хрвата, којима је било мало територија. Тражили су Хрвати и Срби из крајина “Бановину Хрватску” и то да “буде што већа како бис е спречила великосрбијанска хегемонија”. (Видети: “Диктатура краља Александра” од Светозара Прибићевића, лично).
    Краљу су рекли: ” Величанство, Ви сте једини суверен на свету који хоће да смањи територију своје државе!”

    Сличан план је покушао да изведе Милан Стојадиновић десетак година касније, и опет је спречено на исти начин.
    Последице су познате.

     • Gdjeli se ono sretose- u Madridu- Ante i Mile: Mile ce po “srpski”,onako… sapom oko vrata Antu, a Ante ce gadljivo da ga cusne- Ta, pola smo vas pobili, a ti meni “brate” i zagrljaj! Svjez je primjer budale iz Bajcetine: Zagreb, Josipa oko vrata, Josip pljucnu, no bajcetina bi brza- prica se da se Josip danima i prao i kadio i nije my uspjelo ocistiti se…
      A da VELiKE SILE NEDAJU?- nedaju! Zato je sada prilika da dovrsimo Kraljevo: DA DAMO! i tako da i mi jednom preveslamo VELIKE SILE!

     • Све је то Тито решио. Ако не знате, концепт “република и покрајна”, дословце, је преузео од Светозара Прибићевића.

      Није Краљ Александар направио устав из 1974. него ВИ, говна продана.

      Државу сте упропастили, али какви сте, и даље само говна алаво једете.

   • Hm,hmm..Jugoslovenstvo je edikt kralja Aleksandra,dekret..sredstvo,za borbu sprocu komunizma.Hm,hmm…lukavi kralj,znajuci,da su srbi, socijal demokrati i komunisti,uveo je u igru ustase ” svoju gardu”..koja je pocinila masovne zlocine,po Macvi i dalje,bez ikakve kazne,sa unapredjenjem,podoficira i oficira,za cin vise,sa dodelom ordenja,za pocinjene pokolje.

    • Дегенерику лички,
     Како ти мислиш да се направи српска држава а да официри буду само Србијанци? Да је тако урађено, онда је то “великосрбијанска хегемонија”, зар не?
     Па се наводи да је “sa unapredjenjem,podoficira i oficira,za cin vise,sa dodelom ordenja,za pocinjene pokolje.”
     Али, 2/3 од око 1650 кооптираних официра Аустроугарске су били СРБИ! Да ли је грех краља Александра што је Србина, адмирала Прицу, поставио за команданта морнарице?
     Да ли је на образу витешког краља Александра што су сви ти “Срби”, по формирању НДХ пришли Анти Павелићу? Море, да вам мајку издајничку јебем у уста ледена!
     А шта је ваш аустроугар Тито урадио? Примио 2.500 ортодоксних нациста у своју војску. И они су даље комадовали. И никад то поменули нисте, пичке усташке!

     По Версајском уговору одређено је да се сме судити само по списку 394-ци највиших официра Сила осовине за ратне злочине и ником више. И то у њиховим земљама. И сад крив Александар што су сви ослобођени, а не велике силе?
     “lukavi kralj,znajuci,da su srbi, socijal demokrati i komunisti,uveo je u igru ustase “ svoju gardu“”
     Ама, неспорно је да су комунисти, усташе, ВМРО, отворено сарађивали.
     Биће да је и то спорно? Луне, тата ти је са усташама јаран био, док су му усташе клале фамилију и јебавали ти матер. Ето, такви сте.
     Речју, ви овде који серете на нечему за шта сте бестидно злоупотребили свето име “Видовдан” – а да сте људи са трунком личног интегритета то не бисте радили – него сте усташки слугани. Били, јесте и бићете.
     Ви сте продужена усташка рука у Србији.
     Знам вас. Можете писати шта хоћете, можете неке друге варати, мене не. Живим окружен таквом фукаром, па знам.

     • Ovaj Aleksandar je, vidi se, imao ogromnih muka! A da nije bio toliko pametan, vec da je poslusao manje pametnog od sebe- Viteskog Vojskovodju Misica- svih tih muka nebi bilo; ni klanice ’41 nadalhe, ni ustava iz ’74; naravno, ni Srba ustasa tipa raznih ivkovica…

     • Шта су могли Мишић и Александар против 12 усташких генерала, Срба”?

     • Hm,hmm…nosilac je ordena za hrabrost,partizanske zezde,spomenice,i jos 5,posle ratnih. Ratovao je u srbijanskoj brigadi,od 1941,do kraja rata..a,tvoja istorija,i Maljevuceva,garnirana uvredama,govori o neistinama,nemoci..batrganju, na dnu kace.

 14. @Ђорђе Ивковић
  „Ваше мишљење је и моје мишљење, али велике силе то не дозвољавају!“
  “Величанство, Ви сте једини суверен на свету који хоће да смањи
  територију своје државе!“
  Сличан план је покушао да изведе Милан Стојадиновић десетак година касније,
  и опет је спречено на исти начин.”
  Наведите изворе ових навода!
  Унапре хвала!!!
  Зашто Вас ово молим?
  Па, зато што нам “Историја – учитељица живота” – поново ствља у задатак да
  поступимо историјски исправно, тј. да не поновимо горње грешке које су нас
  толико коштале.
  На горње наводе, Александар Вучић ладно може да се позове и горе цитирано
  само понови: “…ВЕЛИКЕ СИЛЕ СУ ТАКО ОДЛУЧИЛЕ” ?!
  А, шта то?
  Предаја Космета – одрицање од дела своје територије!
  Ако тако буде, “по вољи великих сила”, по питању Космета, а што тако не
  би било и са Рашком, “Прешевском долином”, Војводином…???
  Може ли и АВ да лукаво искористи ову “историјску симетрију”, и дефинитивно
  закопа Правослану Србију и Православни Србски Народ, што и јесте крајњи
  циљ “ВЕЛИКИХ СИЛА”, сада у завршној фази, финале онога што је започето
  стварањем Краљевине Југославије и послератне СФРЈ!
  Јер, велике силе траже да се одрекнемо своје историје, језика, културе,
  Православне вере…, да нам се затре сваки траг у прошлости, садашњости и
  будућности?!
  Да ли ми треба да прихватимо флоскулу: “ВЕЛИКЕ СИЛЕ ТО НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ!”,
  и по цену сопственог нестанка?
  Један од тих који то не прихвата је и генерал Владимир Лазаревић, јер да није
  тако не би му било суђено у Хагу, и не само Њему…!

  • Поштовани Драгане,
   Зашто референце нису потребе када се пљује по Карђорђевићима, а потребне су када се лако разоткрива аустроугаштина те пљувачине?
   Г. Драгане, замолио бих да цитирате једном себе када сте тражили референце за оптужбе против витешког краља Александра?
   Ај, чик?!
   Али, добро.
   Најпре, да вам захтев великих сила држава буде већа да ли бисте прихватили? А, друго, ако захтевају да вам држава буде мања, ви то одбијете безусловно? Е, па од Србије је 1915. тражено да да 1/3 територије Бугарској, е да би Бугарску приволели да стане на страну Антанте. Наши тада не дадоше. Ви се дадосте, јер није ваше, а и своје сте дали џаба балијама и усташама.
   Стару Србију је (првенствено) ослободила Прва српска армија под командом принца Александра Карађорђевића. И до 1945. то је била територија под апсолутном српском контролом.

   Алтернатива у Версајским преговорима је нуђено (Велика Британија заговарала) да се сачува мало смањена Аустроугарска, која би и даље била једно 10 пута већа од Србије.
   Какви су то преговори били? Српској делегацији је само три пута дозвољено да се јавно обрати на пленарним седницама. Па и у таквој неповољној, да не кажемо погибељној ситуацији, Србијанска дипломатија се показала као врхунска, невероватно пробојна и ефикасна. Пошто није било могућности за јавну одбрану српских интереса, деловала је тајна дипломатија, лобирање, на челу са Михаилом Пупином и амбасадором Веснићем. Резултат је да смо добили Банат (а требао је закључно са Панчевом, припасти Румунији, и добили смо Далмацију, (која је требала, по “Лондонском споразуму” Британије и Италије, закључно са Боком Которском припасти Италији. Црногорци, да су људи у сред Боке Которске морали би дићи споменик Николи Пашићу висок сто метара).

   Видите, да је краљ Александар хтео да “ампутира” Словеначку и Хрватску је апсолутно неспорни историјски факат: Ја сам навео лично и директно сведочење Светозара Прибићевића у његовој књизи “Диктатура краља Александра”. То је, једноставно, неупитно.

   Милан Стојадиновић већ радио под очајним условима, и то није било исто. Али је бар покушао да направи неки расцеп према устшама. То је радио покушавајући да се споразуме са Италијанима (гроф Ћано). Ма немереш од будалет’на.

   Српска православна црква је уједињена у Краљевини Југославији, захваљујући Карађорђевићима. Треба ју ли и за то референце? Тако да бих Вас замолио да не булазните.

   А кад ми се, као алтернатива онима који су ширили, спајали, уједињавали, бестидно стави Слобин генерал који је уредно и кукавички повукао српску војску са простора Космета; дакле, као алтернатива Првој српској армији под командом принца Александара Карађорђевића која ослободила Косово и Метохију, нуде комуњарски дезертери и слаби војници типа Лазаревић, под командом велеиздајника Слободана Милошевића, ја ту немам шта да коментаришем. Да је Лазаревић српски генерал, и да је присиљен да се без одсутне борбе повуче са светог Косова, он би са уредно постројеним тенковским јединицама ушао у Београд и побио сви издајничку багру. Пошто то није учинио, није ни достојан српскога чина.
   А ни Ви српскога имена.

 15. Ivkovicu do svrljiga,
  pricaju neupuceni da su to govno od ustava iz1974 spremali i spremili stambolici, nikezici, latinizirani perovici… I zna se, a ne da se prica, da su najnesrecniji povodom tog ustava bili Srbi van Srbije; ovi u Srbiji kao da su broza uhvatili za…

  • Никезић и Перовићка су ВАШИ. Устав су писали ВАШИ. ВАШИ су хапсили и прогонили Србијанце (Ђурић, Коштуница..,) који су чували српски образ. Ваши су и најебале, па им криви Србијанци.

   • Ajde, Djordje, ozbiljno: otkud Kostunica Srbijanac! To je.kao da za mene kazes da sam hrvat. A perovicka, marko i sl. u pravu si: oni su internacionalni srbijanci. Nego onaj Pera od Stambula i onaj drugi IVO- e, brate, oni ga sisali dok mu ga je Eduard pridrzavao. A Djordje se zakacio za moga Kostunicu Damnjanovica kao da od sove nema pametnija covjeka medju Srbijancima.Ako mi Djordje nadje jos jednu porodicu s “prezimenom” Kostunica, odmah krecem prema Ljigu…
    Po obavljenom klanjanju opracu se u Banja Vrujci.
    .

    • Извини, ја поштујем болеснике. Ни си ти више за иоле озбиљан разговор. Заиста, иди код психијатра, и то кажем искрено, не ад хоминем, а ти како хоћеш.

 16. Lako je vama Gospodine Ivkovicu da se kurcite kad je istina na vasoj strani………uzmite vi kao ovi Spase Uzelac, Lune….ovaj onaj……..pa izokrenite istinu i onda to to branite…….pa se dokazite tako, propagandnim radom……..oni su mnogo sposobniji od vas……lako se kurciti istinom…treba imati muda pa se kurciti u lazi….

  • Hm,hmm…nema ptrebe,da izokrecem istinu,ona je takva kakva je,bolna po okupatora i njegove slugeranje,koje,toliko godina kasnije,slave neke pobede,ofanzive na selo Vranic, Focu, dranje zivih katolickih popova…itd,itd

 17. @Ђорђе Ивковић
  “Стару Србију је (првенствено) ослободила Прва српска армија
  под командом принца Александра Карађорђевића. И до 1945. то
  је била територија под апсолутном српском контролом.”

  1912. год. Принц је имао само 24 године, и био је постављен за
  командата Прве армије, формално, а стварно је командовао пуковник
  Петра Бојивић, начелник штаба Прве армије и генерал Радомир
  Путник, начелник штаба Врховне команде и његов помоћник
  пуковник Живојин Мишић!

  “Српска Православна Црква је уједињена у Краљевини Југославији,
  захваљујући Карађорђевићима. Треба ју ли и за то референце?
  Тако да бих Вас замолио да не булазните.”

  Краљ који није у Жичи миропомазан за Краља, никако није могао,
  у духовном смислу, бити “ујединитељ” СПЦ!
  СПЦ је уједињена, али само накратко, док се Краљевина Србија, под
  Круном Карађоревића Краља Петра Првог, није се утопила у Кра-
  љевину СХС…
  Захваљујем на Вашим објашњењима и појашњењима, много тога сам
  сазнао.

  Ваше замерке које упућујете генералу Владимиру Лазаревићу, уопште
  не стоје, јер је он само поштовао политички договор зараћених страна,
  баш као што је и ђенерал Калафатовић потписао капитулацију Краљевине
  Југославије у Беогаду 1941, као представник избегличке владе Карађорђевића
  у Лондону!

  Драган Славнић

  • Стварно или нестварно, Прва армија под формалном или неформалном командом Александра Карађорђевића је ослободила Косово и Метохију.
   Ево питања: Набројте све Карађорђевиће који су учествовали у рату у првим борбени редовима?
   Деца ових ваших дилбера ни војску нису служили, некмоли барут омирисали.
   Шта год ви тврдили, СПЦ је уједињена у Краљевини Југославији.
   Ви, комуњаре сте једини на свету који тврдите да је Краљевина Југославија капитулирала. Није, нити је Калафатовић као заробљеник могао потписати капитулацију. Да је заробљени Калафатовић могао бити “представник избегличке владе Карађорђевића постоји само у вашим титоидним главама”. Земља јесте била окупирана, али капитулирала није.
   Све што су Срби на челу са Карађорђевићима остварили, ви сте упропастили, растурили и највише издали. Лазаревић, кад већ није поступио како би српски официр у датој ситуацији поступио, тј. ликвидирао велеиздајничку клику Слободана Милошевића, може бити само део тог велеиздајничког апарата, и следује му да се завуче у мишју рупу и покрије ушима.
   А исто следује, да имате образа, и Вама.

   • @Ђорђе Ивковић

    Ивковићу, претерујете!
    Доласком ДОС-а на власт растурене су све
    институције система, и продато све што се
    могло продати !ДОС-овци, ”ЖУТИ”, су укинули
    служење војске,, помогнути србским непријатељима
    из иностранства – ”САВЕЗНИЦИМА”,из Лондона,
    Вашингтона, Брисела…
    Коју бесмислицу ”пласирате”:
    ”Земља јесте била окупирана, али капитулирала није.”
    Како није капитулирала када је Влада Краљевине
    Југославије избегла, побегла у Лондон, а војску и
    народ оставила – КОМЕ???
    Младом Краљу се не може ништа пребацици јер је Он
    био под туторством и притиском, а Краљица Марија
    није имала никакав политичког утицај, осим што је,
    као сваа мајка, бринула о својој деци.
    Ваш закључак има смисла, ако мислите на Први светски
    рат, када је са Владом Краљевине Србије, под борбом,
    избегла и Србске војска и велики број цицвила,
    преко Албаније на Крф, па се не може рећи да је Краљевина
    Србија капитулирала.
    Краљевина Србија није капитулирала, јер није било издаје,
    за разлику од Краљевине Југоославије – монструм државе.
    Краљевина Југославија је пропала због издаје у политичком
    и војном врху те сурогат државе, а то се поновило и са СФРЈ.
    А што се тиче генерла Лазаревића, он није погазио заклетву,
    борио се часно и због тога је и осуђен у Хагу.
    У прилог реченом, да је командовао часно и војнички
    најречитије говори балада:
    ”МРТВА СТРАЖА СА КОШАРА”

    Mртва стража са Kошара
    (Стихови: Ненад Милкић; стихове рецитује:
    Миле Васиљевић)

    Лутајући светом земљом,
    где одавно нема мира,
    пратио сам уске стазе
    ловаца и пастира.
    Од људи сам склањао се,
    да зликовци ме не би чули,
    пут жеља доведе ме
    у ходочашће караули.
    Ал’ превари ме Божје време,
    мрак на путу ухвати ме,
    зграду свету ја угледах
    у сумраку, усред зиме.
    Љубим зидове рушевине,
    сузе не знам сада скрити,
    ја по мраку не смем назад,
    овде морам преноћити.
    Ватру палим од сувог лишћа,
    ту где беше спаваона,
    полусрушен зид заклања,
    не види се споља она.
    Покушавам да се згрејем,
    од студени док се склањам,
    ипак, не кајем се што сам дош’о,
    већ ноћима ја је сањам.
    Вук се зачу у даљини,
    и фијук ветра који дува,
    а ја сам у планини,
    не бојим се – Бог ме чува.
    Глуво доба, поноћ прође,
    тмина овде тајне крије,
    док цео свет спава, снива,
    тад се буде Проклетије.
    Оживе караула.
    Све утваре Бог да прости,
    на њима су униформе
    наше војске из прошлости.
    ,,Ко сте ви добри људи?,,
    гласом страх се мени ствара
    „Не бој се, ми смо стража,
    мртва стража са Кошара.“
    Тад угледах око себе
    свако својим путем иде,
    млади момци чедних лица
    као да ме и не виде.
    „Којим добром дође брате?“
    тргнух се на глас дечака,
    „овде ретко и дању сврате,
    а камоли усред мрака.“
    „Углавном су то шверцери
    што беже из Албаније,
    многи од њих што дођоше
    не напустише Проклетије.
    Али и њих је сад све ређе,
    због тога је овде тама,
    живи више не долазе,
    сад припада она нама.“
    „Видим наш си, нашег рода,
    како си стиг’о довде,
    Хајде реци сада нама,
    Што си дошао? Шта ћеш овде?“
    „Дошао сам“ – одговарам,
    а срце ми од страха бије,
    „да се Богу ја помолим
    на месту ваше погибије.“
    Тад утихну караула,
    у свом су послу стали,
    граничари тужних лица
    у мене су погледали.
    Уплаших се те тишине,
    уз кичму ми крену зима,
    као да сам и сам мртав,
    стрељан њиховим погледима.
    „Откуд знаш да смо мртви?“
    проговара тад утвара,
    па се смех заорио
    одјекујући са Кошара.
    „Шалим се. Знаш да јесмо.
    Свако од нас у смрти спава,
    али дрхтимо сваке ноћи,
    бојимо се заборава.“
    ,,Ето ја сам имао мајку,
    што је мене срећом звала,
    на пут често гледала је,
    мене није дочекала.
    И имао сам трудну жену,
    са њом сам снове снио,
    родила је мени сина,
    син ме није запамтио.“
    „Видиш ли оног тамо,
    сви му помреше кад су чули
    да су му горе у планини
    вукови тело растргнули.
    А јауке које чујеш,
    тај нам се вратит’ жели,
    њега су још живога,
    у ланцима к’о пса одвели.“
    „Не жали нико од нас
    што је свој живот дао,
    ја бих се опет, кад бих мог’о,
    за Србију жртвовао.
    Али не желим ћутати више
    о неправди што нас дави,
    ми смо српству све предали
    а српство нас заборави.“
    „Гробови су расути нам
    њих пазити нико неће,
    кад нас наши забораве
    ко ће за нас палити свеће.
    Само другови што су живи
    присете се током разговора
    о данима заједничким.

    Него брате сад’ ће зора,“
    „Хајде крећи, брзо иди,
    нек’ ти пут прође у срећи,
    о нама пиши, причај,
    ал’ више се не окрећи.
    Не долази, не тражи нас,
    легенда се речју ствара,
    Србију поздрави нам
    од мртве страже са Кошара.“
    Пробудих се сав у зноју
    од ватре тек дим оста,
    присетих се прошле ноћи,
    нека им је земља проста.
    Палим свећу, Бога молим,
    сузно око наду тражи,
    ја вас нећу заборавити,
    завет дајем мртвој стражи.
    Слава палим херојима Кошара!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=CKnW5-eOtqk#t=32

    Драган Славнић

 18. Gospodine Lune, eticki mi ne stojimo na istoj ravni……….vi ne samo sto se Srbin sa falinkom, nego ste i covek sa falinkom. Ali vama komunizam zaslepljuje vid pa ignoriesete uzroke od posledica u 2 sv ratu. Ja nisam lekar, pa se psihopatologijom ne bavim. Vi vise nikada necete imati sanse da nametnete vase bolesne fiks ideje o tome sta su cetnicki zlocini ucinjeni kao reakcija na ustaske, a da branite srpsko-komunisticke zlocine 1991…jer su pocinjeni od srpskih komunistickih kadrova.

 19. Hm,hmm…srbi,sa falinkom,pogotovo,gubitnici i dezerteri,ne mogu da daju kvalifikacije,svojataju srpstvo i veru… ” daljinskim uptavljacem”, sa, prilicno,nemoralnim zakljuccima i ne utemeljenim tvrdnjama.

 20. Hm,hmm…zlocini,91.. su,jasno obelezeni kokardom,i blagoslovom,mudrih otaca SPC..i,nemogu se po ustaljenoj praksi,uvaljivati Komunistima,ma koliko ih mrzeli. A,da Hrvatski koljaci,dobiju odgovor cetnickih koljaca,je uoravo taj problem.pa svevto kao,uz bozju pomoc za kralja i otadzbinu, Jugoslaviju,u koju se zaglibila Serbije,svojom voljom,bez komunista,koji su po vama napravili kraljevinu.

 21. Seseljeva kokarda i kokarda raznih majmuna po Bosni i Hrvatskoj ….nisu cetnicke, monarhisticke, kokarde. Mudri oci SPC-a…..ajde da sad ne gresim da ih spominjem po ne tako dobrom…ko sto rekoh ja sam se trudila da stojim malo drugacije eticki………Arkan moze da stavi sta hoce na glavu i na celo, ama on je Titov, Dolancov………..

  • Hm,hmm..Arkan ? pa,taj srbski obilic se borio protiv srbskih ustasa,a dao je podrsku SPC,zlatnim krstom,pola kile oko vrata,..Palma,domacin,je bio pukovnik kod njega..izgradio je crkvu ” pokajnicu”.. kucaj Ceca ikona. Sve su to titini prafoslafci.

 22. Jebote koje li je boje nebo u tvojoj glavi. Mladic je koljac ali je kao oficir JNA dobar……kako vi uopste gledate sebe u ogledalo……To je kao da varas zenu, a onda svim tvojim drugovima koji varaju zene kazes da je to najgori cin nepostovanja i izdaje…….i nastavis da se pravis da si posten…Vi komunisti ste stvarno ljudi posebnog kova.

  • Hm,hmm…tako,mu ispada ” fotka”, naravno,nije koljac, a,linijama razdvajanja,omedjio je srpske zemlje,ali, sa Rasom,sa Romanije,nije bas imao dobru saradnju,vrhovnik ga je gurnuo u vrtlog Srebrenice, i sa tom prekomandom,otvorio puteve hvo, RSK u ledja.

 23. Djordje Ivkovicu,
  … nista me ne boli i zivot mi prosao u veselju, kaze Djordje… Eh, DJORDJE, Djordje! Ja i o brozu mogu hladno, bez uzbudjenja zboriti; Ti izgori govoreci o njemu i zato ne postoji Srbin, no Djordje. Pametni zna tu psihosituaciju: ja sam ga kao balavac sagorio uz uzasne licne posljedice; Djordje dugo- uzrastao!- nosao ga, a onda postao Srbinom- odatle kod djordja revoltsrpstvo, nikakvo srpstvo; ja mogu reci: brozovici i brozici divota spram ove gamadi; Djordje ne moze jer nema to uzasno licno iskustvo po sopstvenoj
  mjesini- njegovo vrhunilo na nivou ‘kopacka kojom ga je zakacio i uz ogradu stadiona na glavu nasadio’ ; Djordjino se zavrsava s protestom spram sama sebe: Nema Srbina do mene! ( i kostunice, he! Usput: nevalja unizavati sudbinu profesora Djurica stavljajuci kostunjavoga uz bok Djuricu: kostunica i Djuric hapseni!? Kada je to kostunjavi hapsen? Kada je, kao asistent,
  “dobio otkaz”? Ma, ne, nisu ga uspjeli uhapsiti, jer nije bio obavjesten! Djyric? Mnogo je stariji od ovoga- i proganjan hapsen! Sirom ondasnje drzave u univerzitetskim krugovima glas za slobodu Djuricu! Ni za Djurica, niti bilo koga drugog nikada ni cvrkuta NE DA taj tvoj Damnjanovic, alijas kostunica. Dovolhan sam sebi- najgori oblik spodobe… To ja znam, Djordje, Ti neznas!- i ne zamjeram Ti sto neznas…)

   • Hm,hmm…medjutim,ostrasceni gubitnici,uporno traze,po nemackim i drugim,arhivama,da komunisti lazu, a,da u pecini kod Drvara, nije bio ” ” Tita” nego Draza, i da nije jurisao Djoka Jovanic i sesta licka,nego Nikola Kalabic..i gorska garda..U, tom svom “pobednickom zanosu”,smecu,s uma,da je 1941godine,pukla puska 7 jula, i rasterala,mracne oblake fasista,stresla picajzle sa Bulaicevih brada, da,je SFRJ,dakako,pod suncem slobode,provela 50 godina u miru,zajedno sa Srbijom ( danas Srbijicom), po modelu Cosic-Kostunica, koraknula u svet,sa casnim i postovanim pasosima,u srednje razvijenom privredom,i organizovanim,kupcima roba i usluga,u pokretu nesvrstanih..crveni pasos,je bio ugledan..a,danas, Srbima,nedaju pozeleznickim stanicama,da udju u wc,bez veze i vize…Besna, zbog industrijalizacije i razvoja SPC,je odrzala,drzi,niz propovedi,kukanja i plakanja,da se Srbija vrati,tamo negde u 1903-1905..kod pradjedovlja i praznoslovlja…

  • @Spase
   Заборавио си да поменеш девет мачака.
   Остало може само да подупре моје мишљење да тебе ништа не боли па не могу учествовати у твом болу, већ само могу бити толерантан спрам твога стања.
   Ко теби благо намирује кад по васцели дан дангубиш да покажеш како си паметан па можеш доказати недоказиво?
   Не да би те нешто негирао (доказни поступак сам завршио), већ видим да си залудан, те ти ево мало лаке лектире, можда ти буде занимљиво: “Др Миодраг Ивковић – крив је!”
   http://nacionalnapartija.net/dr-miodrag-ivkovic-kriv-je/

 24. ovo je Lune toliko plitko da nema smisla ni pobijati. Ovo sa pasosem je kao kad bi ja rekla,….pa eto mogla sam da udjem u radnju gde prodaju rumunske gacice do pupka, a sad kad odem u Minhen, ulazim u Victoria Secret radnju i niko me nista ne pita. I ovo za srednje razvijenu zemlju…hahha…….ako poredite komunisticku Albaniju, SSSR, Madjarsku, Istocno Nemacku…..Poljsku…….sta mislite koliko bi Kraljevina Jugoslavija bila razvijenija od jebene SFRJ da je niste razorili i ustolicli vas kretenski sistem.

  A SPC,….pa oni bi najradje da se vrati 1946….sad su to vasi ljudi tamo…..nemaju oni veze sa 1903-1905…….ovo su sve potomci onih Popa Zecevica, Smiljanica…

   • Ma ne tvoja SFRJ je bila super zemlja jer nam je “pasos bio postovan”…mrs bre tamo …kretenu…tvoji su srozali moju zemlju na dno dna…Crna Gora i Albanija su sada bolji od Srbije. Gde tvoja marva dodje….Srba brale moj tu vise nema. Poserem ti se u Neretvu, i Desant na Drvar i sve vase sugave bitke i epopeje. Banda partizanska konjokradica……

    • А леп те хебо!
     И велиш, ти имо канцеларију и сад те моле да се вратиш на радно место и средиш стање?
     То у “Лази” неки савремени програм?
     Види, вако, коначно да научиш како се поставља линк.
     1.Имаш скроз горе, у низу пише Датотека, уређивање…итд… то ако ти је Виндоувс на српском. Све једно, то ти увек тако нешто пише.
     2. Други ред. Ту ти се отварају разне ствари које хоћеш да гледаш.
     3. Трећи ред. где скроз лево имаш стрелицу која ти показује да идеш у пизду матерену, тј напоље. Али мало лево имаш нека чудна слова! И то је то! То би и твој кер јазавичар намирисо. То је ловина.
     4. Кад нађеш чланак кији хоћеш да линкујеш, прво уђеш да прочиташ, не по обичају да карикаш брез везе.
     5. Онда, узмеш “миша”, ал од интернета не да ловиш по кући. Значи, то је оно што држиш у десној руци, а није пимпек.
     Онда одеш горе на поменуту трећу линију и притиснеш леву страну миша или пимпека, ако ти драже.
     Видећеш да се уместо стрелице појави окомница. Е, тако држиш притиснуто, и превлачиш да л с лева на десно или обрнуто, зависи с које си стране почо. А можеш да дођеш на скроз десну страну и три пута брзо кликнеш исто на левој страни миша/пимпека. Све једно, цео ред ће да се оплави. Сад си га заробио ко Бата-Животиња пук Немаца.
     6. Сад је деликатно. Домалим прстом притиснеш десну страну миша/пимпека и појави ти се падајући мени где пише и “Копирај” јал на личком “Цопи”. Стрелицом на то па јопе притисни леви део миша кажипрстом ко да из твог села није.
     Ти ниси ништа запамтио, али машина јесте. Зато отиђеш на сајт и коментар ђе се пресераваш и јопе притиснеш, кад стрелицом дођеш на “Налепи” или, лички, “Пасте”. И, хоп, линк се појавијо.
     7. А ти и даље мож директор да будеш.

 25. O evo Gospodin Ivkovic je dosao dok sam ja pisala….tanka sam na pisanju….al eto, moze Djordje da kaze koju o uspehu zemlju ciji je pasos prihvacen u drugim zemljama. Ja sam uvek mislila da su svi pasosi prihvaceni u drugim zemljama…..budalastina. Serem se na SFRJ i njene nazovi uspehe. Jedino sto je u toj zemlji bilo dobro je unutrasnja sloboda i zajednicko trziste ….al kad je bio bolesni ekonomski sistem pa ljudi nisu mogli da napreduju.

  • @ Vukosava
   Могу, али не вреди. Не могу комуњаре ништа да запамте. Ево, овај линк ка адекватном тексту сам већ постављао, само ка другом сајту. (Објављиван је на не знам ни ја колико сајтова). Ово сам одабрао зато што се у дискусији појављује и неизбежни Луне. Иначе, “прича” је од пре равно четири године. И Луне за четири године ништа запамтио није. Све је то за пачју школу.
   http://www.vaseljenska.com/misljenja/prirucnik-za-jugonostalgicare/

 26. Da hvala im sto bas nismo bili toliko bedni da nam dolaze Turci, ili Nemci pa da nam jebu majke, i sestre, a i zene za zvake, i supu iz kesice i majonez…….stvarno je divno sto smo bili osrednje razvijeni……Ne al imali smo pasos…..ne znam koji pasos danas nema prohodnost……ali nikad nisam cula da neko hvali jedan sistem pa da kaze eto imali smo pasos pa smo mogli da idemo gde hocemo. A i to je verovatno dato iz nuzde nego uverenja….bila nezaposlenost, trebalo deviza pa bolje poslati narod u zapadni svet.

  • Немају шта друго, па се ухватили пасоша. Иначе, то са пасошем има предисторију, јер првих 20 година “слободе” ниси могао никуд. Какав пасош?! Могло се заглавити у затвор ако тражиш да одеш у иностранство. Преко границе се бежало. Има филм “Бал на води” по истинитом догађају, када је једна наша студентска веслачка екипа, ко бајаги тренирала на Вису, па чамцем преко јадрана утекла у Италију. Е, када су се Тито и његови умилостивили да отворе границе, наши безрепи другови су тај “великодушни” гест доживели као врхунац слободе.

   • Beli Djordje,
    Ne radujem se sto Te “Vukosava”, pardon: “Vidosava”, a jos TUKULJAC,
    ovako voza- manje zla i sve se otvara…
    A devet macaka? Ma , kakvi!? Ja Ti volim
    deseterac. Nego zao mi sto ovu sovu stavljas u rang sa dusom od covjeka, stradalnikom Djuricem; iskreno ovo kazem, jer On je jedan ciju sudbinu sam gorko prezivljavao i na sebi je osjetio…
    Ali: okani se Tu-Kuljca, ovako Ti, kao nesumadinac, kazem; ako nista, a ono: sumadinci su me divno prihvatili…

 27. Poenta je da je Lazarevic komunisticka bitanga komunisticke vojske. Da je sve samim cvecem i hranom darivao Albanske porodice na Kosovu, on je kao general poveo vojsku nespremnu u rat koji su zakuvali Milosevic i Seselj. Ovde se komunisti kurce kako je neki Vojvoda skresao Kralju da nam ne trebaju Hrvati 1918. E Lazarevic je pizda jer nije skresao Milosevicu da je neodgovorno slati decu u rat bez odece, municije i sa losim komandnim kadrom (pa mislim kao Zivojin Misic ne bi rekao Kralju, vase Visocanstvo, zivoti mojih vojnika su u pitanju). I sad Lazarevic da uci pitomce. Pa to kao kad bi neka triperusa usla na cas zdravstvene higijene da prica o odgovornom se.su. Ovde je dokazano sve….Vuku Draskovicu mozete samo da prdnete kroz prozor.

  Lazarevic moze samo da uci pitomce kako mogu da muzu narod za generalsku platu a kurca da daju otadzbini kad dodje gusto.

  • @Vukosava Tukuljac

   ”Ovde se komunisti kurce kako je neki Vojvoda
   skresao Kralju da nam ne trebaju Hrvati 1918. E Lazarevic
   je pizda jer nije skresao Milosevicu da je neodgovorno slati
   decu u rat bez odece, municije i sa losim komandnim kadrom
   (pa mislim kao Zivojin Misic ne bi rekao Kralju, vase Visocanstvo,
   zivoti mojih vojnika su u pitanju).”

   Јесте, пиздо неотесана, рекао је то Војвода Мишић,
   /a не ”neki Vojvoda” / и Регенту и Војводи Радомиру
   Путнику – да одбија њихово наређење да се не повуче
   са предњег краја одбране, пар дана пред Колубаарску
   битку, баш зато што није било муниције /посебно топповске/,
   што су војници били уморни,гладни…, што је Армија била
   готову у расулу.
   И не само то, него је Војводу Путника, том приликом, отерао
   у материну; то је тај чувени двочасовни телефонски разговор
   генерала Живојина Мишића,команданта Армије, са Војоводм
   Путником и Регентом Александром.
   Војоди Путнику је рекао, да он нема шта да разговара са
   Регентом, као искусним војником, јер га он види само
   као кадета, дакле, официра без војничког и ратног искуства!
   Предложи ти, USTAŠICE, да србским кадетима предају
   генерали: ВЕСЛИ КЛАРК, ХАВИЈЕР СОЛАНА, МАРКАЧ,
   ГОТОВИНА,АГИМ ЧЕКУ, НАСЕР ОРИЋ… – ”љубимце” СПО-а
   и Вука Драшковића!
   Више пута помињеш КУРАЦ, вероватно зато што си
   НЕДОЈЕБАНА и он ти је најјачи ”аргумент”?!
   Само, то тражи негде на другом месту, а не на Водивдану.
   Својим вулгарним коментарима Видовдан сводиш на ”ЈАВНУ
   КУЋУ”?!

   Драган Славнић

   • Ма где си ти видео да се један тако огорчени рат води, како га је Србија водила 1914-1918, где су сви под страшним притиском, где се бира између зла и горег, а мора да се опстане, а да не долази до неслагања и оштрих сукоба? Није било све сјајно и бајно, нису ратови холивудске бајке за дебиле.
    Драгане, ти си вечито селективан и злонамеран према Србима. Ако већ наводиш неслагања и сукобе у Ђенералштабу пре Колубарске битке, е да би на силу показао како Карађорђевићи не ваљају, онда МОРАШ навести и да је Живојин Мишић захтевао капитулацију у децембру 1915. Тада су он и Степа потезали пиштоље један на другог, “тешке речи” да не помињемо. Завршило се тако што је Мишић напустио војску и отишао у Италију. Па да ли је дакле Мишић издајник и дезертер? Да се неко пизми као ви, могао би да брани и такав став.
    Не, Живојин Мишић је и поред тог тренутка слабости и очаја, наш највећи војсковођа.

    Са друге стране 1990. имамо потпуно супротну ситуацију: Апсолутну надмоћ ЈНА над сецесионистима. И шта се десило? Та “четврта војна сила у Европи” или беше на свету, за неколико месеци се распала као трула бундева. Шта, није ЈНА имала моћи да смрви Словеначку побуну или да за три дана уштроји Туђмана и његове постројбе скупљене с колца и конопца?
    Па није могла зато што је у ЈНА била толика издаја, неспособност, јавашлук и кукавичлук да је све отишло у мајчину. То је брука за сва времена. И на крају, када је све пропало, и када су они исти гелиптери – које је војска могла десетак година раније да потепа као муве пецкалицом – сада пак могли да се дошетају до Београда, јер је српско расуло било опште, Лазаревић “плаче” што напушта Косово и народ на милост и немилост непријатељу, а оптужује ДОС да је “растурио војску”?! Ја нешто одвратније нисам одавно прочитао. Зар његов Слобо не рече да смо победили НАТО? Па није ДОС потписивао све оне капитулације, него Слобо.
    Какве сад има сврхе што Лазаревић “држи предавања” кад официри НАТО седе у Генералштабу ВС, по споразуму Вучића и НАТО. Не знам више како се тај “споразум” и назива, у главном то је класична капитулација. НАТО има право СВЕ ДА КОНТРОЛИШЕ, може, ако хоће, да упадне у кућу сваког од нас и изврши преметачину, поломи и изубија све, а трошкове те “акције” има да плати Србија. Може ићи по Србији под оружјем куд хоће без икакве контроле. Могу да раде шта год им падне на памет.
    Поштеном човеку не треба бољи доказ од садашњег режима да је “5. Октобар” био високо патриотски чин и последњи покушај да се Србија спасе.
    Ви сте међутим овде национално и морално деформисани до мере да се тешко Србима можете и звати, и не вреди вам стога ништа објашњавати. Кад цела Србија буде сасвим рашчеречена, бићете можда коначно задовољни.

    • Hm,hmm…JNA, je bila mocna, i nije bila namenska sila za ” unutrasnje poslove”..Ali,nije to u pitanju.Tadasnja, vrhovna komanda,je, sumirala,izvestaje SDB i KOS,i, utvrdila,potvrdila, Teslin ” pronalazak”..da, je ” izmedju Srba i Hrvata,toliko energije,da bi mogla da osvetljava citave gradove”..Drzava, je, 1974, neovlascenim potpisima, Kire Gligorova i Mike Spiljka,” donela ustav”, po kome, bi, normalni narodi,mogli,da zive i neguju ” nacionalne drzave”.. Na,zalost,svih gradjana, fasizam je vojnicki pobedjen,ali nije doslo ” do promene svesti”..nacizam,zmila,nije pobedjen.Da,je bilo moguce,da je trebalo,tadasnji drzavni organi,kako je na tv,izjavio,posle sastanka kluba generala i admirala, general Jaksic..” JNA, bi mogla,upotrebom avijacije,i drugih sredstava,da razori za 48 sati,Ljubljanu,Zagreb….misljenja smo , da se time,ne bi postiglo nista,osim,razaranja,smrti”. Znaci,drug Stipe Mesic,je ,udovoljio,kleronacistima ” jedne i druge strane duge”.. i,doneo im slobodu,da izadju,iz komunisticke tamnice zvane Jugoslavija,i nastave,tamo gde su stali 1941.godine,da mrze,kolju,pljackaju…sto, cine i dan danas,u nadi,da ce u Srbiji,da plane gradjanski rat, a oni ,dobiju priliku,da ” pobede”..i ” umarsiraju u krug dvojke”, kao ” dokazani pobednici”.. izludeli vernici i nacisti u ” srBskom sprocu srPskog,nacionalnog sistema”.. dok ce, beogradjani, da ih,sa prozora i balkona,budu gadjali fekalijama..a, nisu iskljucene ni ” zelene karamele”..navijaci i kik boxeri,mnogo treniraju…

     • Могли сте а нисте?
      А да ли се неко од тих што су “могли а нису” одреко пемзије, пизда вам материна одвратна?

     • Hm,hmm…” mogli ste,a niste,zadrzali Srbiju u tamnici Jugoslaviji,a Srbe u jednoj drzavi”..hebiga druze Djordje,to je bila nemoguca misija, koja traje..pre podne,hebes majku ” komunistima ” sto su pucali u nemce,pa izazvali osvetu, oko podne posle aperitiv tomovace,tvdis,da su cetnici,prvi antifasisti,koji su opalili metak u svabe, a posle podne, hebes majku ” komunistima” sto nisu pucali u nemce,nego u njihove saradnike…hm,hmm…da,nije malo vise tvojih sranja u ” sva tri rata ” , a drzati Vojvodu, u sanduku u kapeli u Nici, osam godina,da se malo ocedi je nevidjen blam i sramota, kralja i otadzbine,sas sve ” majkom crkvom”… Dragacevsku trubu u sake,pa sviraj povecerje,pa da i ja,nekom ovde hebem mater,oca i svastiku iz novog sada, i ako nepismen.

     • Hm,hmm..mogao si i ti da budes dobrovoljac 1993.godine,kao ja pa nisi, kako to,ja civil,komunista jesam a ti ” nicevo tavarisc”…a,solis pamet svima, i za sve ratove ??

     • Hm,hmm..bestidna kukavice,moj deda,je umro,i sahranjen u banatu,niko ga nije oterao, kralj je delio zemlju ” okupatorima”. Ti,si,iskompleksirana ” repa bez korena”..

    • Hm,hmm…Djole, pa zar, vojska,nije napustila narod i drzavu i zbrisala na Krf ? Zar, 1941, ta tvoja drzava,nije utovarila,do 400.000 vojnika,oficira,podoficira u stocne vagone,ostavila drzavu i narod bez odbrane,a vlast,i generalstab zbrisali u Kairo,London…itd, a ti sviras curcu uporno o Komunistima, a Lazarevic ” junak nasih dana i politike”, je izvrsio naredjenje,pretpostavljene mu komande ?? Pa, nije Lazarevic neki hajduk,cetnik…nego oficir.

     • Требали да капитулирамо пред твојим устраним дедом?
      Ма јок. Вратили се назад твога деду тукући по усраном дупету. Зар се од страха није у шуму сакрио и годину дана није смео нос промолити, тај силни аустроугарски фељбаба? И после му дали све, као да је наш. Како сте вратили? чим је поново зарат’ло ви гузице у Србију. Чекали моменат па пљачкај и и убијај по тој благородној Србији. Ма, гори сте од усташа. Марво безрепа. Ви да водите државу? Пу!

     • Djordje je sve rekao. Ne mrze Srbiju ustase toliko koliko komunisti i Licani. Ma mi smo druga sorta, imali smo Kralja, demokratiju, diplomatske odnose sa najjacim silama, gospodstinu, dok nije dosla ta bagra i sve nam uzela. Vi ste bre uveli takav sistem da se genetski kod kod ljudi promeni,….ma nema pomirenja sa tom bagrom. Jos cemo se mi terati kad se otvore Udbaska dosijea.

     • Hm,hmm…moj,usrani deda,rodom iz Austrougarske,Srbin,prevalio je veliki put,ratujuci za Srbijumi Srbe,danas ga zivete,onako ” u paketu “, okupatorom,coveka,koji je dosao da ratuje,kod ” vac” koji ste begali na Krf… Lika-Amerika-Solun-Banat…more junak,govedo jedno..i on,i njegova dva sina poginula partizana, i moj otac preziveo Drugi rat…nista bezanija Krf,Kairo,London…piceterino jedna.

     • Hm,hmm…moj,usrani deda,rodom iz Austrougarske,Srbin,prevalio je veliki put,ratujuci za Srbijumi Srbe,danas ga zivete,onako ” u paketu “, okupatorom,coveka,koji je dosao da ratuje,kod ” vac” koji ste begali na Krf… Lika-Amerika-Solun-Banat…more junak,govedo jedno..i on,i njegova dva sina poginula partizana, i moj otac preziveo Drugi rat…nista bezanija Krf,Kairo,London…piceterino jedna.
      Sta je picke, ne primate komentare dobrovoljca 1993? A ? Kukavice cara Lazara.

   • Draganu Slavnicu s dobrom namjerom! Prije dvadesetak dana koristio je ime casne zene sa sudjenja Djeneralu Drazi Mihajlovicu- VIDOSAVA TUKULJAC. NAKON MOJE REAKCIJE- upozorio sam i P. GORDICA I JO S NEKE i odmah je VIDOSAVA ZAMJENIO sa “vukosava”; bednik, pokojnicu hrabru koristi u svoje prljave svrhe; na “vukosavu” navlaci- to mu je metod- Ivkovica i ovaj toplo “raxgovara sa “vukosavom”- izokola sam to natuknuo Ivkovicu; koristi “julijana mitricevic”- lik iz serije OTPISANI, GLUMI ga Milena Dravic; “gospodjica hadzipesic”- neka vrsta humoristicke postapalice u OTPISANI…. “PETAR MALJEVIC”- MNOGO je stvarnih, no mislim da je ovoga uzeo iz SALAS U MALOM RITU… BIO je i “majk”- ovo su mu cetiri prva slova od prezimena: sa “majk-om” je lupao najodvratnije po Turajlicu, a KAO brani Kolju Seratlica- Seratlic je narocito psovan sa”maljevicem”; rekoh to Kolji, slozio se….; koristi “en ti”, “ti en” “smaragdna realnost” itd, itd- po stilu ga je lakp poznati; sve izmisljene likove veze uz stalno “ime”, te i sam kaze: ” duboka je noc, a…. vas voda po mjesecini” ( obratiti paznjy na “mjesecini”); metod mu je: navuci kroz sopstveno “sporenje” sa izmislje nim likovima bilo koga, “vozati” ga, a, onda, najprljavijim rjecnikomm udariti po njemu. Kroz likove zauzima sve opcije: pravoslavac, ateista, rusofil, amerikanofil, vucicevac, draskovicevac, monarhista, nemonarhista…. Neumorno r”azgovara” sa svojim likovima i- u nekoj slhedecoj “turi” stvara novu “ekipu”. Kada je nekog”navukao” padaju najodvratnoje psovke- no, to je ptoblem ovoga sajta…
    Izvini, Slavnicu, ovo je moje zadnje piskaranje

    • Ма, ви сте групица јадних губитника на комунистичком рулету, где су све боје црвене, и сви бројеви 66, па сте ипак изгубили. Глупи босанчероси.
     Проблем је што сте се острвили на Србију.
     Кога брига како се ко објављује на интернету? То је манир примитивних подлаца. Исто као што ја, док сам био тренер, кажем неком “вункционеру” из Управе клуба да у недељу играмо са тим и тим. Као из топа стиже питање:”Ко суди?”. Не како да се припремамо, не организација превоза итд, већ “Ко суди”. Јебе ми се ко суди, мени фале лопте за тренинг. Не, да видимо чији је судија, па ако може… “Не може!” одбрусим. И победим. Они из управе ми ни не честитају, отворено киселог лица. Каква је то победа ако није намештена?
     исти принцип влада и на сајтовима. Кога брига ко се под којим “ником” јавља? Шта то мења? То може бити значајно само малограђанима ниже класе.
     Да се разумемо, Не може мене нико да заводи за “Голеш планину”. Ја сам “вук самотњак”. Није то моје разметање, већ дефиниција из Интернет кодификације. Као што постоје тролови и ботови.
     Оно што је очигледно је да људе попут мене, “вукове самотњаке”, тако подцењујете у својој јадној камењарској тупавости. Та ја сам тако разбио фукару Динка Грухоњића на “Аутономији” да су сами признали пораз. Онда, немајући куд, бановали су ме, али на јединствен начин – научили су машину да блокира сваки коментар у коме се помиње моје име или “ратни надимак” НИМБУС. Кад нађете сличан случај, јавите се.
     Мислите да је овде другачије? Па то може да мисли рајетина. Но ја сам витез. Да сам као ви, та објавио бих интерну преписку са редакцијом.
     Ако се вратимо на тему, немамо ваш одговор јесте ли, багро, упропастили све што је Круна створила? Закључно са несретним Лазаревићем?
     Јо или По?
     И, ај, мрш, аустроугари.

     • A mozda ja jesam Vidosava samo sam htela da dam stimung sa imenom Vuka Draskovica. Ja se slazem sa Djordjetom potpuno, ….mogu reci sa nikom ovim ili nikom onim…..bitno je sta se kaze. Vi Uzelac ste tolike gadosti rekli za zapad, za sve ono sto je Kruna stvorila, a sad odjednom vam je Vidosava Tukuljac casna sa sudjenja Djeneralu. Pa vi ste sve obrnuto od onoga sto su Draza i Vidosava. Kakvo licemerstvo. To je mnogo vaznije nego ime nika. Vi ste lazov i hulja pretvaracka. ….

     • pa vidim da vas taj covek nervira…..a nekad volim da nerviram. Al vidim od Djordjeta se strecate bas ono dobro. A covek i nije za Vuka Draskovica….heheh…nego ono zna istoriju, zna sta nam je stari sistem doneo a vas oteo

  • Mislite, “Gospodjo Julijana”, VUKOSAVA Tukuljac? Znam, kako ne bih znao: to ste Vi, Gospodine Hulijane. A PREDAK MI NIJE bio
   dvo(s)polac; takodjer, svakI moj predak Imao je JEDNO IME, volio da se sali, volio ljude, ni u primisli da bude svinja tipa”vukosavavidosava” i jos bezbroj “imena”… Svu svoju “duhovnost” nasao na sajtu da plasiras, da ymisljas kako ljude “vozas po mjesecini”… Nadam se da su i Slavnic i Ivkovic uocili, kao sto su to, vec, i neki drugi, o kojoj se bitangi radi…
   “Zbogom”, vukosavevidosave

   • I samo, ipak, jos jedna ogromna sitnica:
    Ovako po intertnetu vuci PRECASNU TUKULJAC, NJU koristiti za svoj bolesni mozak… moze samo k o m u n i s t i c k o djubre; bili i ostali smradovi nad smradovima, pascad okocena Smradobrozom.Sto rekao Ivkovic: Jebo vam Franjo Habsburg sve po spisku- to je onaj sto vam je Smrada istesao.

    • Nema izvlacenja sad Gopodinr Uzelac. Sad se uvlacite u dupe Djordju, Djordje moze da prokljuvi tr vase folirancije. Ne mozete slaviti zenu koja se borila protiv svega onog sta ste na ovom sajtu pricali. Lazi vase ne prolaze, no passaran.

   • Ovde veoma teškim optužbama ljubitelji dinanstije Karađorđević (monarhisti) napadaju one koji nisu za monarhiju, imputirajuć im da su komunisti, a republikanci napadaju četnike i monarhiju, a Srbi i jedni i drugi. Izvesno da Jugoslavija nije bila dobra država a kralj Aleksandar Karađorđević je stvori tu Jugoslaviju, on je upropastio sudbinu srbskog naraoda. Izključivo je njegova krivica što je komunizam došao u Srbiju i što se ova diskusija vodi na ovakav način. Taj kralj (Aleksandar Karađorđević) je bio (očigledno) velikas budala i bolestan (patološki sujetan) magaloman, ali i tadašnja SAN(U) i servilnost njenih akademika stvorili su (pojačali) njegovu patologiju (komples veličine) Tito je samo posledica i on je u svemu imitirao tog idiota (kralja Aleksandra Karađorđevića)

    • Hm,hmm..monarhista, tzv vojvoda,Bratislav Zivkovic,takodje,cucavac,remeti odnose Srbije,sa Bugraskom,Rumunijom…zaserava potoke,slika neke objekte,priprema neki teren,za cetnike i tatare,kozake i kacake..Vlasovljevce i Vrangelovce..takodje,njemecke slugeranje,a toboz prafosafnaye vere…

 28. jovanka Oreleanka od zene,, polomila ceo jedan sistem, pljujuci na njegov sud…..za razliku od pizde generala Lazarevica, sitnog komunistickog sebicnjaka i obicnog paprikara…trebalo ga je u apsu drzati jos, iz principa.

 29. “Поштеном човеку не треба бољи доказ од садашњег режима да
  је „5. Октобар“ био високо патриотски чин и последњи покушај
  да се Србија спасе”

  Садашњи режим је само наставак ”5. октобра”, то је тај ”6.
  октобар” за којим чезну ДОС-овци.
  Не иде онако како су то изворно замишљали ”5-ооктобарци”, али се
  котрља ка том циљу – потпуна измена свести, преумљење Православног
  Србског Народа?!
  То је и био циљ ”пројекта Југославиија”, у два наставка, а онда, када
  се тај циљ оствари, онда ту монструм државу – разбити!
  Немам ја ништа против Карађвића, Ви ми то приписујете из само Вама
  знаних разлога.
  УДБА је хтела оца да ми ликвидира због Краља, али захваљујући
  присебности и упорности моје мајке то се, хвала Богу, није десило!
  Хвала Вам!
  Једно је био Принц, Регент, па Краљ Александар као ратник, а сасвим
  друго као политичар.
  И док је Мишић у несугласицама са војним врхом на Космету 1915/16
  ”забраздио”, у погршеној процени ситуације /понесен успехом Колубарске
  битке/, ипак се повукао, и приколнио мишљењу својих сабораца, док је
  Краљ Александар упорно остао доследан свом политичком ставу –
  уједињења /УНИЈЕ/ са мрзитељима ПРАВОСЛАВЉА!
  Ако је од ”Великих сила” био уцењен, ако је уједињење било њихов
  УЛТИМАТУМ зашто о томе није обавестио свој народ – СРБЕ ПРАВОСЛАВНЕ,
  или макар да је то било у његовој политичкој опоруци – нешто најмање
  што је могао да учини за свој народ.
  Са уједињењем се није слагала већина официрског кора, а за народ
  и да не говоримо, па остаје нејасно, чему тако и толико понижавање и
  ниподаштавање народа.
  Уосталом, ни сам стари Краљ Петар није био за уједињење, и после је,
  дигао руке од тога и све препустио сину.
  Понижавање ратника Србске војске, да су им у Југословенској војсци
  надређени били дојучерашњи непријатељски официри, са признатим
  ратним унпређењима у више чинове у односу на исте чинове у Србској
  војсци, где није било напредовање за време трајања рата, више је него
  довољан разлог за неразумевање потупака Краља Александра,
  осим ако је подлегао уобразиљи ”политичке непогрешивости”, да не
  кажемо да се – погордио!
  У том смислу, није му се могло прићи, и тако је све више и више
  тонуо у то, просто прихвативши југословенство – уједињење као
  нешто – ”свише дато.?
  У том смислу се и може разумети онако брзопотезно,и непромишљено
  рушење ЖРНОВА. зарад прављења некаковг споменка у облику
  саркофага,посмртног ковечга, са каријатидама женских кипова
  жена/девојака уједињених народа, те тако симолично предвидео
  смртни крај пројекту ”Југославија”!
  Та симболика је више него очигледна -КРАЉЕВ споменик УЈЕДИЊЕЊА –
  ПРВЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ – СПОМЕНИК НЕЗНАНОМ ЈУНАКУ НА АВАЛИ и
  СПОМЕНИК ДРУГЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ – ТИТОВ ГРОБ, а на срамоту
  Православног Србског Народа.
  Последице обе Југославије сносе нараштаји који нису ни лук
  јели ни лик мирисали.
  Новом нараштају једино остаје да трпи те последице, и да се каје
  за свој и рачун својих предака.

  Драган Славнић

  • Овде је у више наврата покушано да се укаже на разлику између оних који су ослободили Косово и Метохију и оних који су издали Косово и Метохију , и сваки пут сте покушали изврдати бесловесним блебетањем. Ма, то је више од бесловесног блебетања. Ви сте, г. Драгане, уникум простачке комуњарске тупавости, од које врви ова установа патриотског назива и са црвеним фењером на вратима. Да апсолвирамо Вашу тезу још једном: Онај који је са српским барјаком ушао у Приштину, тај је издајник, а они који су надоле спуштених барјака напустили Косово, то су национални хероји.
   И сад, пошто је тако, наћи ћемо изговор у рушењу Жрнова, што је у моменту уклањања била гомила шута. И сличне балистичке, интерконитиненталне будалаштине које је немогуће читати без гас-маске или добре дозе јаке ракије. Да Америка има једног адекватног спрам своје величине као што сте Ви, г. Драгане, Земаљска кугла би заиста постала равна плоча – Ви би сте је спљоштили тежином оловне будалаштине. Шта јесте, ево. Не због вас, Ви сте Бабун из Парка из доба Слобе, него за оне преостале малобројне читаоце са сачуваном здравом памети.
   https://nimbusovpodrum.blogspot.rs/

  • Hm,hmm…a,onaj,Mikajlo,nema nameru da sjase..generacije klinaca se tu sastaje ” kod konja”… a,ne kod “Mikajla”…????? mrdnuo nije,ni on ni konj,dok je Vuk,vikao juriiiis…misleci valjda,da ” Konjuh stenje rusi se kamenje”..u Beogradu.

  • Hm,hmm..tacno,sramota je da se Srpski narod,najeo,obukao,skolovao,lecio dok je na vlasti bio, po vasim tvrdnjama, Srbin katolicke vere, Josip Broz..a ne bulumenta pederasa,za kojima kukate,dezerterima i lopurdama.

 30. Mozete kriviti i aludirati i insinuirati ali Lazarevic ostaje pizda (karakterna osobina)…..jer ono drugo na P je polni organ. I jednoga dana kad se stvari u stbiji promene njega ce se secati sa sramotom.

  • Hm,hmm…ma,pisao sam ja njemu, druze Lazarevicu,sta ti to treba,popovi,prangije..bezi,bre u Kairo,London,Cikago…da bidnes gospodin pizda,zrtva komunizma,da spasava srbstvo iz Jamerke…a,ne na Kosmetu…

 31. Vi Lune zante da je neki dan bio skup odakle je trazeno da se podigne spomenik zrtvama komunizma, minimalne procene su 60 hiljada zrtava. Malo je smrdljivo da od tog Vranica private neko svetiliste kad to ipak nece da se u narodu primi, a komunistickih Vranica ima bar 500 u Srbiji, i isto eolico u Crnoj Gori. Cetnik izbo bebu u kolevci……to su ipak vase morbidne komunisticke gluposti……..jednom sam se i ja upecala na njih ali nikad vise.

  • Hm,hmm…pa,nije da nije,bilo je i ” zajednickih grobnica” kao Jajinci…medju ” omrazenim “, ima,i jedan broj ” isporucenih na tacni “, cetnika od strane cetnika,kako rece,tada mladi kadar SPO,Srdjan..” bilo je vise vrsta cetnika”…” jedna zemlja,a dva gospodara,nit je bilo niti moze biti”..mada,nije nemoguce, Vucic i ” valada u senci”, Irinej….se trude. Svetinje,u Raskoj,Foci..uz ” Vranice” su se primile..pa, spomenik Drazi,pa Acif efendiji…ima toga i u ” inozemstvu”, Stepinceku,Pavelicu…” Jedan nacizam,vuce drugi nacizam..”..do juce su to bili ” nacionalizmi”..a,sada,ozbiljni koraci ” evropske civilizacije”..bice,Jovo nanovo”..” bratski zagrljaj”, ustasa i cetnika,u novoj zajednickoj drzavi Evropi,hebiga,uz najmanje ” dve crvene armije”..Ruske i Kineske..” riscana i budista”.., morace mo,da Tomu diplomu, kanonizujemo u ” Dalaj Lamu”..sas,sve Moravu…pop Maca,kao da ne stima..u,novoj raspodeli karata.

 32. Hm,hmm…Selo Vranic, Noc kame, slikom i recima,svedocenje, spomen tabla,crkva…slike zrtava,
  youtube/sudjenje Drazi Mihailovicu…” zlocin i kazna”…!!! Zahvaljujuci,pomoci Nikole Kalabica,koji je bio ziv u momentu,izvrsenja presude,streljanja Draze, takodje krvnika…” Pokajnika,zasticenog svedoka”..itd.

 33. Vi ste premnogo ubili da se to moze opisati. Ne mislite li da ste zato porazeni, mada cete vi povuci za sobom stpski narod na case prljavo dno. Vi ne govorite koliko ste jama ostavili iza sebe, ne moze u srbiji jedan gradjevinski projekat da se napravi a da se ispod njega ne nadju kosti vasih zrtava, vi ste ortodoksne, srecne, zapenusane ubice. Zato ste izgubili i svi vas se secaju sa gnusanjem.

  • Hm,hmm…zbog,vise zapadnog novca,raznih,moderatora i administratora,na se secaju ” sa gnusanjem”..Ja,licno,ne pravim sajtove,ali,mnogo puta sprecen,sa par napada na kompjuter,ucestvujem u raspravama..naravno,bez psovanja,vredjanja,promena nickova…itd
   Neki detalji su vidljivi,obelezavaju se zrtve.
   SUBNOR.ORG

 34. Hm,hmm…voleo bi,da se srusi, stadion u Cacku,kazu da tamo ima ” komunistickih zrtava”..naravno,uz spisak,osudjenika Nedicevog suda, osudjenih na ” progonstvo u Cacak”, sa propratnim pismom,da se pokolju.Da ne duzim,pisao sam o tome,toj podmetacini,naime,SKOJ, je zaustavio voz na pruzi,i ” putnicima”, procitao imena sa spiska,za klanje. Moja majka,i jos jedan osudjenik,na progonstvo,su poverovali,i izasli su,i sa SKOJ, otisli u partizane.Vratila se u Beograd,1945..oslobadjajuci ga..nikada,nije cula,ni videla,ni jednog od osudjenika,sa spiska.
  Kucaj Janko Jankovic.

 35. VI jeste ogadili svet nemoralom ali ipak nije svet tako lud da je sad moguce reci kako je od 60,000 ubijenih posle oslobodjenja u stvari 10,20, pa i 50 hiljada cetnickih zrtava. Da su one zaista cetnicke nasli biste ih vi odavno, ali sve cetnicke zrtve se svode na “pobili hiljade nevinih zrtvi”, “ostavili su za sobom pustos”…kad takvi kao vi prave famu od jednog Vranica, ih da je stvarno bilo 10 hiljada cetnickih zrtava vi bi od toga napumpali milion. Znaci lazete!

  • Hm,hmm..ne, dopisivanjem nula bave se cetnici pocetnici…a,evo od 1989., kada su dosli na vlast,umuvavali se u vlast..malo je uradjeno. Ipak, bilo je zlocina, i naravno kaznjavanja,dansnjim recnikom,koji srbija priznaje ” kolateralna steta”..uprvo,danas,sudi za napad na americku embahadu,a nesme ni da prdne,i podigne optuznicu i poternice za napas na SRJ…
   Ovaj,treci sv rat,je na neki nacin ” vas rat”..pomoc,zapada da se vratite na vlast..jer,ste bili,nespsobni,minorni,da je zadrzite..
   A, Drugi rat je zavrsen,ovo je vase ” drugo poluvreme”,sa doseljenom ” vladom iz londona”..

  • Hm,hmm…ovaj komentar,je prostakluk, primitivke,uvreda za poklane ljude. Moguce je,izvrsiti uvid,u presude Nedicevog suda,i doci do podataka…o ” lazima,moje majke “…ukoliko, komunisti,nisu ” unistili arhivu Milana Nedica ” rehabilitacije radi.A,ima nesto,na gomili,leseva,80.000 i nesto vise u Jajincima. Sestru moje majke,spasli su skolski drugovi, i ako cetnicka trojka,zaustavili su kamion,na putu za stratiste,skinuli je sa kamiona….ali, to nije ” tema”.

   • Ja rekla, da su ti brojevi tacni oni bi se culi jos za vreme Tita. O cetnickim zlocinima ste samo opisno pricali nikad brojevi, muslimanske novine za Istonu Bosnu nisu napabitcili vise od 10 hiljada zrtava, a vi sad …znam peru, cetnici ga vodili a on iskocio iz kaniona. To je koja 6 ili 7 epizoda Pocratka Otpisanih ????

    • Hm,hmm….” Pera ” iz mojih navoda, je moja rodjena majka,i njena rodjena sestra…a,navedene su cinjenice…” Iskakanja iz kamiona”..sa,poznatim imenima,ulici stanovanja…Nipodastavanjem cinjenica Maljevicu,potvrdjujes,pod zenskim imenom,da si ti jedna ” karakterna osobina”..

 36. “Да апсолвирамо Вашу тезу још једном: Онај који је са српским
  барјаком ушао у Приштину, тај је издајник, а они који су надоле
  спуштених барјака напустили Косово, то су национални хероји.”

  Прво: Оставите барјаке – турцизме – и реците србски – ЗАСТАВА!
  Друго: И србска војска је 1915 напустила то Косово и Метохију,
  спуштених заства, окренула му леђа и кренула у албанска беспућа.
  Нико не каже нити може рећи да је та војска издајничка, јер је
  све од себе дала, до последње људске и коњске снаге, тако су
  околности налагале, и другог излаза није било.
  Слична је ситуација и са Војском Србије 1999.
  Војска Србије је у 78 дана рата пружила надчовечански отппор,
  јер да није тако, не би било под забраном објављивање података
  о губицима НАТО у том рату ”Голијата” и ”Давида”?!
  Срамота је рећи да је Жрново у ”моменту уклањања била гомила шута”!
  Ако је тако, зашто су ту гомилу шута минама разбијали инжињењрци
  Војске Краљевине Југославије???
  То је било средњевековно утврђење, из времена Деспота Стефана
  Лазаревића, са црквом и спомеником НЕЗНАНОМ ЈУНАКУ, са усправним
  православним крстом, какви се вићају на сваком споменику.
  На новом споменику, сатанистичко-масонском светилишту, имамо крст,
  хоризонтално положен, исклесан на каменом поду, у унутрашњости
  споменика, неограђен, по коме може и да се – гази?!
  Ваша тврдња да је то само ”била гомила шута у моменту рушења” је
  злонамерна, јер на скоро одржаном сајму књига у Београду имате
  наслов/књигу посвећену ЖРНОВУ, значајном археолошком локалитету,
  из времена средњевековне Србије – Деспота Стефана Лазаревића.
  Уосталом, на интернету се то све може пронаћи!
  А што се тиче погбије Краља Александра, Ви их сводите само на политичке,
  а искључујете јевнђелске, по оној ХРИСТОВОЈ максими, речима Христовим
  које је упутио апостолу Петру када је овај потегао нож да одбрани Христа
  од хапшења у Гетсиманском врту: ”КО СЕ НОЖА МАШИ, ОД НОЖА ЋЕ И
  ПОГИНУТИ!”
  Видите, г. Ивковићу, 19. век је почео убијањем Карађорђа, и за његову
  проливену крв платио је Кназ Михајло, син Милоша Обреновића,
  наредбодавца убиства Караорђа.
  2о. век почиње убиством Краља Александра Обреновића, на чији
  окрављени престо долази Краљ Петар Први Карађорђевић, а цену те
  проливене крви плаћа Његов син Краљ Алексанадр.
  21. век почиње предајом Слободана Милошевића у Хаг /на превару,
  противно Уставу/, а по наређењу Зорана Ђинђића, који, убрзо после
  тога, бива убијен, плаћа својом главом и крвљу за насилну смрт
  Милошевића у Хагу.
  Дакле, ”Бог није врана да вади очи одма`, забави, али не заборави!”
  Или: ”КРВ ЈЕ `РАНА НАОПАКА…” И даље: ”КРВ ВАПИЈЕ ЗА ОСВЕТОМ!”
  Дакле, политички разлози за убиство су секундарни, и више дођу као
  ”сценогрфија” за стварне/Божије разлоге:
  ”ГОВОРИ ГОСПОД: ОСВЕТА ЈЕ МОЈА!”
  Не дозвољава Господ да се хули на Име Његово, а рушење цркве у
  Жрнову, и подизање оног сатанистичко-масонског светилишта у виду
  мртвачког сандука/саркофага није ништа друго до – горе већ речено!

  Драган Славнић

  • Истина стаје у једну реченицу: Све што су Срби остварили као монархија, висте уништили, а себе још Србима зовете.
   Остало што пишете је бестидно вашарско лапрдање.

   • Hm,hmm..nisi,nadlezan, i validan,da oduzimas, i dodeljujes Srpstvo..pogotova,kad si,prigrlio izdajnistvo ..kao moralnu vrednost..Srpska manjina,se dobrano napljackala u Monarhiji,a narod napatio..bez navike da nosi gace,brise nos maramicom,skoluje se…pa na dalje, dugacak je spisak,ispod civilizovanog,normalnog zivota.

   • @Ђорђе Ивковић
    “Све што су Срби остварили као монархија,
    висте уништили, а себе још Србима зовете”
    Тако је Ђорђе Ивковићу: ”Све што су Срби
    остварили…” –
    ПРАВОСЛАВНИ СРБИ, ПОД КРУНОМ
    МИРОПОЗАНОГ КРАЉА, А НЕ
    ЈУГОСЛОВЕНСКИ JUGOSLAVENI!
    И да додам, по Вашим речима -”бестидно
    вашарско лапрдање”, да је и Апис за невино
    проливену крв Александра Обреновића и
    жене му Драге, морао да плати крвљу –
    ликвидацијом на Крфу.
    Није он био уопше више никаква опасност за
    било кога, али -БОЖИЈА ПРАВДА ЈЕ МОРАЛА
    БИТИ НАМИРРЕНА, у форми једног политчког
    сценарија и сценографије!
    Распитајте се мало како је завршио и генерал
    Живковић – ”БЕЛОРУКАШ”,млади потпоручник
    који је Аписовцима открио собу скривницу у
    двору и ови упали и зверски ликвидирали
    краљевски пар и бацили им телакроз прозор у
    дворски башту.
    Не знам како је он лично завршио, али познато
    је да је имао двоје деце,од које је једно душевно
    пореметило, а друго извршило самоубиство.
    Као што видите, проливање невине, туђе крви,
    зарад СРЕБРОЉУБЉА И ВЛАСТОЉУБЉА, није
    ”вашарско лапрдање” , него , пре или после,
    – НЕЧАСТИВИ ДОЛАЗИ ПО СВОЈУ ПЛАТУ!

    Драган Славнић

    • Hm,hmm….tacno je,u ” starom dvoru”, odakle nam masu sportisti i sokolci, nije bilo lifta,pa su,njihova kraljevska visocanstva,isporucena trotoaru u rinfuzi,nisu se daleko otkotrljala,eno ih u crkvi Sv Marka..koriste je i vernici iz RSK, kada,obelezavaju godisnjicu oluje,a, u toj crkvi,su zapisani, moji pretci,kako je u modi ” od preeeee drugog sv rata”..

   • hm,hmm….na zalost, istine Druga Djordja,izbijen mi je tekst,tokom pisanja,nisam sriga ni da pritisnem postavite komentar,sto,tretiram kao ” cetnicko,monarhisticko,nasilje nad istinom”..radi se, o delima monarhije,okupaciji Crne Gore,kada je umarsirala ” kralja Petra garda”, cika Pera sa 1.500 francuskih vojnika,i Bosnija dobrovovoljci,a iscerao ih Milo,sas sve,onaj gvozdeni kotao za rakiju,spusten sa nebesa,helikopterom,da glumi ” blic krig spc”…na vukojebini.

    • Никакав проблем. Нек врате Србији Боку Которску и Паштровиће а за Стару Херцеговину да видимо шта је чије, и све у реду.

  • ”Свако има својих пет минута”, па и Вук Драшковић,
   да се рекламира преко мртвачког сандука/саркофага
   – споменика ”Незнаног јунака” на Авали.

   Драган Славнић

 37. @Spase Uzelac
  Хвала на Вашим опаскама и добрим намерама!
  Не идите са сајта, него и даље демаскирајте те
  ”другове”, ”господу”, ”четнике”, ”партизане’…
  Коментаре схватам и прихватам као размену
  мишљења кроз задату или успутну тему из неког
  коментара, и истрајавам да будем пристојан.
  На псовке, увреде, лично мени упућене, не
  обраћам пажњу и не замерам!

  Драган Славнић

 38. Vukosavi Tukuljac (i zavrsavam), Da sam rekao najvece gadosti za zapad! Da, jesam, ali osjecaji za te gadosti su jos snazniji, te nemam rijeci za taj smrdljivi zapad; ali to nema nikakve veze sa Krunom, te vase kvalifikacije upucene mi u tom dijelu ne mjerim- one govore o vama. No, to je nevazno; bolno je sto za vas nema ni nebeske mjere: vi cete, i sami kazete, upotrebiti ime pokojnika- pred Bogom nevazno kakvih zemaljskih zasluga da je-, a da biste promovisali svoje zemne strasti, od
  KURAC ( to pisete velikim slovima), do jebanje…. Sveti Rastko Nemanjicu sacuvaj Svoj Rod od ove EUropske kuge. Da, Zrnovo je to= SUT SA BOGOMKRSTOM KOJI LEZI. Dusa ste i srce zapada
  Das ist alles!

  • Vidosava, moja imenjakinja je Drazu oslovila sa Djenerale, i time pljunula u lice vasoj vlasti i vasoj istocnoj ruskoj kugi. Draza je bio zapadno orijentisan covek, za Kralja (zapadno orijentisan covek koji nije priznavao SSSR i kod koga su Monarhisti nasli uhlebljenje). Pljuvanje na zapad je najveci greh prema Bogu i Srbiji s obzirom koliko je obrazovanih ljudi odatle doslo i donelo najnaprednije ideje i dostignuca nauke u Srbiju. Vase postovanje onoj Vidosavi je vestacko, pokvareno, neiskreno…..verujte mi vi ste u mnogo vecoj svadji sa nebesima nego iko. Sram vas bilo….a vasa oholost, vasa naduvenost, vase samoushicenje je vrhunac nehriscanskog samoljublja. …………………

  • Ko skote jedan stoji oko nika Miha Bukovac…..pogledaj njegove psovke u tekstu sa Patrijarhom. Psovati SANU, SPC i Kralja…smeta vam neka psovka koju je neko drugi izrekao jednom recju…a ne smeta vam taj prostak……ko stoji iza vas……..vi ste svi jedan covek……vi, miha….Lune……kako vas niko ne banuje i ne iskljucuje zbog vulgarnosti….da pogadjamo ???/hmmm hmmmmm

   • @Vukosava Tukuljac Ej ti opajdaro! A kako treba sa tim lopovskim “mudracima” i sa Irinejom Gavrilovićem (crkvenim lopovom i ženskarošem) i sa “viteškim” (lopovskim) kraljem “ujediniteljem” kao i sa tim lopovima iz SANU nego tako kako sam rekao! Kako oni tako “mudri” i “pametni” (ali samo za sebe) dok narodu od njihove mudrosti i pameti (kao i od kraljeve “plemenitosti”) pucaju rebra čitav vek posle golgote kada su opravdano očekivali preporod!

 39. Hm,hmm..kolonijalno,orijentisane,slugeranje,sa verom u boga,koga nema je zamajavanje. Zapad,je razvijen,to je tacno,ovde su dolazili iz interesa,a, Srbiju,ne samo nju,sada ” vostalu Serbijicu”.. drze, u tehnoloskoj,pet generacija u rikverc,koju nam pridaju,kao svoj otpad. Zapad,likvidira i na zapadu, Rimski klub,komiteja 300, je nalozio Aldu Moru,da ne vrsi industrijalizaciju severne Italije,da se bavi turizmom.Aldo Moro,je industrijalizovao,i zato je mucki ubijen,a, likvidatori,su ” crvene brigade”, aluzija,kako komunisti ubijaju,…a, Obrazi,proglasavaju sebe za ” levicu” ,pa ko voli nekmizvoli ” u levicu”…” ceracemo se jos”, porucuje ” levica’…okadjena tamjanom i hasisom…

 40. Hm,hmm..vukosava,vukosava tanko sise opasala ? Baniranjem se bave fasisti…da sakriju istinu,sto,na ovom portalu,bas i nije obicaj.Ali,po nekad,neka ” crna ruka”, smakne tekst,,pre pritiska,na taster,bio sam neko vreme odsutan,,blokiran…kompjuter..” sankcije”..bice,elektronike

 41. da haha…vi ste nik Lune koji ide od mutavog komuniste koji ne zna dve recenice da otkuca, uz sve gramaticke greske, do religioznog Lickog fundamentaliste Spase Uzelca,…..do pre-pubertetskog Mihe Bukovca “dole SPC, SANU i Kralj Aleksandar”……videla sam vase izjave na Google….ima ovaj Djordje Ivkovic pravo…..vi bre nemate zivot, od cega vi zivite, zenske vas ocigledno ne zanimaju kad imate vremena za internet igre, a za produktivni posao ste izgubljeni……bas kao sto je Djordje rekao, Titova Jugoslavija spickala milijarde dolara u projekte koje niko nece da koristi….

 42. Hm,hmm…batrganje u nemoci,delirijum ? ko ona tvrdnja,da je Krcun,klestima cupao bradu Drazi,a onda ” kao procuri”,slika Drazinog lesa,nakon streljanja sa bradom,,,? Sve neki pismeni ” vukovci”, nizeg stepena obrazovanja..ne zivim od ” americke socijalne pomoci”..zenu nisam ostavio u Valjevu i zbrisao od ” rata”..naravno,roditelj sam visoko obrazovanog deteta..” rodjenog u krugu dvojke”.. a, vukovcima,zovemo,fizicku radnu snagu,koja nudi svoje usluge kod Vukovog spomenika u Beogradu. Ajde,stanite u red, Milence,trazi,perace sofersajbni,na svojim parking placevima u LA…obavezno,poneti krstenicu !!

 43. Pricate vi neku pricu koju ja ne razumem, …ali jadno to vase dete… nnadam se da nije pod vlascu te psihopatoloske ideje i vaseg patoloskog drvljenja po internetu….ha ha sad vidim batrganje u nemoci, delirijum…..jos vise sam ubedjana da ste vi Spase Uzelac….jer imate istu patolosku samozaljubljenost………koju jedino izbije iz vas Djordje Ivkovic…on vas je izdresirao cinjenicama, jedete mu iz ruke…..

 44. Hm,hmm…..pa,basibozluk,sas kriznim prafoslavni stabovi,koji je preuzeo,projekte,losi brvari,znaju samo,da rasklapaju,skidaju opremu i prodaju na otpadu,sas ” dopunskim zanimanjem”..prodajom droge,rasklapanjem ukradenih automobila,i prodajom na delove,po SPO otpadima….” srbski gardisti,ne trulazni”..emigrirali u Crnu Goru…nece ivercdalje od klade.

 45. Hm,hmm..nije moje dete jadno, radi u Beogradu,ima dva stana u Beogradu,sasvim dovoljno za pristojan zivot..ima i vikend kucu na seli,sas 4 ektara,…kapne i tu neka para,od poljoprivrede..ne cvokocemo uz tezgu na buvljaku..visoko tehnolosku tvorevinu DOS…po,zapadnom modelu…

 46. Da, da, kako da ne vase komunisticko hvalisanje, i uvrede drugoga su dobro poznate. 2 sata u Beograda, kuca na selu, 4 hektara…..mogu misliti kako je to steceno….para na paru od plate jel da…..cuj dva stana u Beogradu…..ma lepo, za razliku od vas mi drugima zelimo dobro……nismo od crvene pakosne sorte

 47. Ko sto Julijana rece, 169 poruka za coveka koji ima 0.0005% podrske……u Kraljevini Srbiji i Jugoslaviji se niko nije bojao takvih ljudi…..nikome nisu pretili. Sta je to sto covek sa 0.00005% podrske radi a da predstavlja toliku pretnju nekome da to zavredjuje 170 poruka …….zasto vam taj covek ne da spavate. Cega se bojite……Sasu Jankovica, Sytanovca……ne bi zavredjivali 5-10 poruka,…ni Ceda Jovanovic……zasto vas Vuk Draskovic toliko plasi. Cega se bojite ? ….Ajde Lune, al onako gramaticki,….bez hmkanja, bez nekih polu-nemackih, polu-regionalnih jezickih postapalica da znamo kako ste upoznati sa svim regijama…..sta je to cega se bojite sa svojim istomisljenicima ??? Zasto fobija, zasto strah ?

  • Hm,hmm..ni zivih se nisam boja,a kamo li mrtvih pasa !! Ja,se Vuka ne plasim,on je sluga zapada,i rezima u smenama,drzi im kontinuitet,kao ” kursista Mike Spiljka”, koji je,zajedno,sa Kirom Gligorovom,potpisao ustav 1947…

  • Bojite se, bojite se……neko sa 0.00005% podrske ko je sluga zapada, bi bio ne-faktor. Ali toliko paznje davati nekome ko je tako minoran moze da znaci samo sledece……ili on nije minoran kao sto se misli…..ili ste vi malo u zavadi sa prioritetima. O ustavu 1947 da ne pricam,….pretpostavicu da vam je prst skliznuo u tom polu lezecem polozaju……ne brinem ja uskoro ce se vratiti Djordje Ivkovic, a on kada potegne bic……s njim niste tako drcni……ja sam obicna zena…ko za mene mari….

 48. ma vi ste jedan jako strasan covek….komunista monarhistickih korena lickog porekla iz srca sumadije …pa eto, nek vam sve zdravo bude…i da dete vaseg deteta ima 4 kuce i 2 imanja….ko sto rekla ..mi zelimo dobro…..

  • Pa ima tacnih misljenja u odnosu na vase. Vase nije tacno. U stvari i vredja inteligenciju normalnih ljudi. Vi mislite ako kazete da je neko “slugeranja zapada” da ce sad taj neko da se usere. Sta znaci “slugeranja”, sta znaci “zapada”….da li je zapad bas tako los……da li to znaci da je dobro biti slugeranja istorije…..frljate se sa tim terminima kao da je 1944….idete na ono najprimitivnije i najgluplje kod ljudi. Znate vi dobro i sami da lazete,..zato se tako userete kad dodje Djordje Ivkovic. Da vi pricate istinu ne bi visili tu kao budala, nego biste se posvetili porodici. Dobro vam je rekao Djordje, vi ste jedno obicno selsko laprdalo, jedan kafanski lazov i potpaljivac.

   • Hm,hmm…znaci,porodica na marsu,stan veci zakljucan,a ja negde sa lap topom ?
    Smesno, u,kafanu,bukvalno nisam kricio,oko 5 godina,zar stan,sa kompjuterom,nije stan,preduzece itd…ekran ukljucen non stop,privatne poruke,sluzbenenitd..vi,iz provincije imate nekakvu,smesnu predstavu…pa,vam vise vase insinuacije prave drustvo,nego sagovornici,pogleda uprtih 100 godina u nazad..?

 49. Hm,hmm…ima,jedna narodna,” prva generacija stvara,druga koristi a treca prodaje”..do sada,sam, prodao,kucu na Jadranu,zidao,sa ocem i majkom,bilo je i licnog mesanja maltera,kopanja temelja..a eto,nesto doradio…” Kao zrtva kriznog staba,rodjenih u Sumadiji”…nisam propao…na sta,bivse kolege,imaju primedbe..” sas jedan poziv,da se vratim u firmu “, sto sam,sa gadjenjem odbio…” gradjanima prvog reda”..kako su se najavili..meni imkolegi ” e,doslo je vreme,dacse vi srbi iz hrvatske,naucitecda ste,gradjani drugogbreda u Srbiji”..pa,otkaz,uz,prethodno,bodovanje za platu, kao ” pomocnog radnika”. Ala,volem,ovaj ne komunisticki rezim,plata tece a ja lezim”.. I kuckam.

 50. 216 poruka za coveka od 0.0005% podrske. Auuu pa taj kad bi dosao na 10% ili na 20% bilo bi vriske ko u filmu JAWS !!!! Lune bi morao da vrati oba stana od predratnih vlasnika opljackana…..a i onu zemlju sto ste od Crkve maznuli.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here