Вук Драшковић: Србима би било боље да су били на Хитлеровој страни до 43-ће

Поделите:

У новом роману Вука Драшковића “И гроб и роб” (Лагуна) појављује се и лик обавештајца пуковника Владимира Ваухника, као и прича о “тајном плану” да се за улазак Југославије у Други светски рат чека до 1943. године.

Да ли је у реалности Југославија могла да издржи толико?

“То се морало држати у највећој дискрецији, мислим да су само кнез и Ваухник – и та двојица новинара у роману – знали за тај тајни план који никако није смео да процури до Немаца, да се земља оснажи, војска такође, и да се у одлучујућем тренутку, када кола Рајху крену низбрдо на руском фронту, а у договору са западним савезницима, крене на Немачку. Веровало се да би тада савезници ишли на искрцавање на јадранску обалу и да би се на одређени начин поновила 1918. година. Тешко је поуздано тврдити да ли би све овако било, али оно што поуздано знамо и што се безразложно прикрива овде, јесте истина о 27. марту, о томе шта је он нама однео, а шта нам је донео”, рекао је Драшковић за нови Недељник.

Он је у великом интервјуу за Недељник говорио и о Југославији, Хитлеру, кнезу Павлу, Милану Стојадиновићу, Недићу, како је СПЦ утицала на српску политику, Слободану Јовановићу и “црнорукашкој интелигенцији” која “још увек влада Србијом”…

 

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here