Лудило: ДРАШКОВИЋ: Више од 80 посто Срба је против НАТО, власт не сме да слуша народ!

Поделите:

„Одлука се не сме препустити ни незнању, ни инату, ни мантри да власт мора да слуша вољу већине. У неким питањима, неукој већини држава не сме да повлађује“, рекао је Вук Драшковић.

Лидер Српског покрета обнове (СПО) Вук Драшковић изјавио је данас да већина људи у Србији не зна да ће све неспоразуме и могуће сукобе на Косову, у БиХ, у Македонији или било где на Балкану решавати НАТО.

„Највећа безбедносна опасност по Србију данас је игнорисање геополитичке стварности, да је Србија острво у НАТО и ЕУ океану и да држава, све и када би то било у њеном интересу, нема крила да прелети до Русије и придружи се руском војном савезу и економској унији“, рекао је Драшковић за новопазарски портал SNews.

За замрзнути конфликт на Косову је казао да је „као жар у пепелу“. „Сваког трена може да букне пламен. Србија би се нашла у позицији у којој је била пре две деценије, с тим што би размере несреће сада биле много веће“, оценио је Драшковић.

На питање да ли би улазак Србије у НАТО алијансу био значајан за политичку и економску стабилност, Драшковић је подсетио на изјаву председника Србије Александра Вучића у којој је рекао да би Србија, приступањем НАТО алијанси, решила готово све своје безбедносне и развојне изазове.

„Тачно. Рекао је и да је близу 80 одсто грађана Србије одлучно против чланства у НАТО савезу. И ово је тачно. Тачно и трагично. Власт поштује вољу те огромне већине. Грешка“, рекао је Драшковић који је обављао и фукцију министра спољних послова. Он је изнео став да већина грађана Србије не зна чињенице о НАТО, нити је у прилици да се едукује.

„Не зна та већина да ће све неспоразуме и могуће сукобе на Косову, у Босни, у Македонији или било где на Балкану решавати НАТО. Србија може да бира само једно од ово двоје: да буде у НАТО савезу, за столом, или да буде – на менију. Одлука се не сме препустити ни незнању, ни инату, ни мантри да власт мора да слуша вољу већине. У неким питањима, неукој већини држава не сме да повлађује. Већина би могла да изгласа и да два плус два нису четири“, рекао је Драшковић.

intermagazin.rs
Поделите:

4 Коментари

  1. Svakodnevna 24orocasovna trovacina preko svih medija protiv NATOa, ludacko divljanje po celoj bivsoj Jugoslaviji i posle kao 80 % posto protiv. A glavni trovaci u nasim medijima Srbi preko Drine, kojekakvi Lažanski, Vulini, Vucici, i ona rusopatofilna kofa g.vana Slobodan Reljic. P.čka im materina seljacka, to ni nosače aviona ne postuje.

  2. Tornjaj se bre u tvoj Teslic i Bugojno i tamo bulazni protiv novog svetskog poretka. I mi pustili Bosanske bizgove da nam vode drzavu. Srbija je odavno trebala da udje u Nato, a da li ce Republika Srpska ili nece zabole me q.rac. Posle ce opet nas u Srbiji da bombarduju i da nam uvode sankcije kad oni tamo nesto zas.ru ko 1914, 1945 kad su nas okupirali sa Rusima g.vnarima i uveli nam komunizam.

  3. A ovo g.vno udbasko od Draskovica ce da mi prica o needukovanoj vecini. Pa p.čka ti materina, cele 90te je vecina Srbije protestvovala protiv vas zlocinacke radikalsko-socijalisticko-spoovske udruge i za okretanje Zapadu i ulazak u Nato. Sad nakon sto je Srbija iskrvarila i milion najboljih i najmladjih ljudi otislo iz Srbije ti ces nekom nesto da pricam. Pos.rem ti se u tu laznu bradu, konjino, vrati se u Gacko majmune.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here