Вук и Саша гурају Ђиласа за градоначелника!

Поделите:

Јанковић и Јеремић заједно уз Ђиласа, чекају се још Шутановац и Шапић!

Београдски избори биће одржани почетком 2018. године, а бивши председнички кандидати Саша Јанковић и Вук Јеремић са својим покретом и странком, према нашим сазнајима, дефинитивно су донели одлуку да стану иза некадашњег градоначелника Београда Драгана Ђиласа који покушава да се поново докопа тог места. Наша сазнања потврдила је и потпредседница Народне странке Вука Јеремића Санда Рашковић Ивић у изјави за “Дојче веле”. Наиме, упитана да ли ће Народна странка изаћи на београдске изборе на истој листи са Покретом слободних грађана и да ли се Драган Ђилас сложио да буде кандидат за градоначелника, Рашковић Ивић је навела само да постоји стална и јако добра комуникација Јеремића и Јанковића.

– Јанковић и Јеремић су преломили и одлучили да се сакрију иза Ђиласа, јер су уверени да они самостално неће урадити ништа, он је малтене њихова једина оаза спаса. Рачунају на његов добар резултат и на позиције које би им он онда омогућио, али и свесни су да ће због новца којим располаже Ђилас њихова предизборна кампања бити високобуџетна и квалитетна. Шутановац се још ломи, односно није им дефинитивно потврдио да ће се његова странка придружити тој екипи јер је још увек љут због начина на који га је Јанковић после председничких избора одбацио. Шапић је још пре пар месеци изашао у јавност са причом да на београдске изборе иде сам, то је понављао као мантру, па му сада није лако да пређе преко тога што је рекао иако се и он премишља – каже наш извор.

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић коментарише да су Јанковић и Јеремић у недостатку сопствених кандидата, и свесни својих личних могућности одлучили да узму кандидата који је некада био градоначелник.

– То доста говори о њиховој кадровској структури и њима. Истовремено, сада је јасно да ће бити више опозиционих кандидата на тим изборима, што неминовно њих узајамно конфронтира. Они се такмиче пред врло сличним бирачким телом што је отежавајући фактор за остваривање неког завидног резултата. Опозиција без једног кандидата је опозиција са мањим шансама за политички успех. Осим такмичења са влашћу, опозиција ће имати једно интерно такмичење између себе, које неће бити мањег политичког интензитета него што је то такмичење са изборим колонама власти – објашњава аналитичар.

Ружић: Избори у Београду у првом кварталу 2018. године!

Потпредседник СПС Бранко Ружић очекује да београдски избори буду одржани у првом кварталу следеће године.

– Очекујем да београдски избори буду у првом кварталу следеће године, мислим да је то реалан термин и очекујем да стратешко партнерство између СНС и СПС у Београду поново покаже резултат и афирмише све што је урађено у претходне три и по године – рекао је Ружић.

 

Ало

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here