Вулин: Ћелија у Нишу биће спремна за њега; Дрецун: Место му је у затвору

Поделите:

Нове провокације некадашњег вође терористичке ОВК. Најављује хапшење српских званичника ако уђу на КиМ

 
РАМУШ Харадинај не престаје да провоцира, прети и сеје мржњу! Уочи изборне тишине на Косову и Метохији, која је ступила на снагу у петак у поноћ, лидер Алијансе за будућност Косова искористио је прилику да још једном нападне Србију. Гостујући у телевизијској емисији, Харадинај је оптужио Србију да је „учинила злочине и стотине масакра на Косову“, због чега, како је рекао, треба да затражи извињење од Косова.

– Уколико будем премијер, Марко Ђурић и Александар Вулин ће бити ухапшени ако уђу на Косово – казао је Харадинај.

Харадинај је рекао и да неће дозволити да Србија „игра улогу у његовој земљи“. Тврди и да народ Косова јача Србију купујући њене производе:

– Преко 300 милиона евра њихових производа купујемо, а они настављају да се понашају као агресори.

Министар за рад Александар Вулин је, поводом Харадинајевих напада, изјавио да ће наставити да брани своју земљу и Србе на КиМ и да никада неће признати независност Косова и Метохије, додајући да ће Харадинај за своје злочине одговарати.

– Када вам хапшењем прети доказани убица и вођа једног од најмоћнијих нарко-кланова у Европи, онда морате да знате да је то, наравно, озбиљно – рекао је Вулин новинарима одговарајући на питање да ли озбиљно схвата претње хапшењем од стране Харадинаја.

Вулин је рекао да је сигурно то да је Харадинај злочинац, да је убица жена и деце и да је добро препознао ко су противници косовске независности.

– Ми ћемо сачекати, као што смо чекали и са ратним злочинцима из Другог светског рата, да прођу деценије пре него што су упознали лице правде. Сачекаћемо и Харадинаја – рекао је Вулин.

Вулин је закључио да ће Харадинајева ћелија у Нишу бити спремна за њега.
ДРЕЦУН: МЕСТО МУ ЈЕ У ЗАТВОРУ

РЕАГУЈУЋИ на Харадинајеве претње, Милован Дрецун, председник Одбора за безбедност Супштине Србије, истиче да је Харадинај „превршио сваку меру“.

– Још једном је показао да њему није место на политичкој сцени него у затвору – рекао је у „Новостима“ Дрецун.

Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here