Вулин: Kадети се спремају за рат, а имају и од кога да уче

Поделите:

Министар одбране Александар Вулин изјавио је поводом критика због именовања генерала Лазаревића за предавача на Војној академији да су то “двоструки аршини“.

“Сви други са стране су невини и треба их наградити? Ви имате пресуду која каже да је ’Олуја’ злочин, а никоји није осуђен. Па је л’ то нека елементарна непогода“, изјавио је Вулин гостујући на телевизији Пинк.

Kако каже, на Војној акедмији не предаје само генерал Лазаревић, већ “на десетине стручних старешина, изузетних људи“.

“Kадети наших академија се не спремају за мир… Спремају се за рат. Ми ћемо дати све од себе да се добро спреме за то, али и да рата не буде. А имају од кога да уче – од оних који знају шта је рат. Неће од мене да уче него од оних који су живот посветили борби“, рекао је Вулин.

“Ви забрањујете Србима да добро мисле о себи. Зашто не би мислили добро? О својој војсци… О људима који су се у складу са Женевском конвенцијом борили на Kосову, а који су сада на слободи“, додао је он.

Вулин је рекао и да је Хашки трибунал “само још више посвађао народе у региону“, да су Срби “многострадални народ“, као и да за “црним марамама мајки из Братунца нико не плаче, као за белим мајки из Сребренице“.

Према недавном писању “Вечерњих новости”, а које је министар одбране Александар Вулин потврдио, међу предавачима на Војној академији ће и бити генерал Владимир Лазаревић, осуђен пред Хашким судом за командну одговорност за ратне злочине.

Лазаревић је у време рата на Kосову био командант Приштинског корпуса.

Именовањем Владимира Лазаревића за предавача на Војној академији бавио се и Ројтерс који истиче да је у Србији “танка линија између ратног злочинца и узора“.

“Иако би у неким земљама пресуда за ратне злочине могла да буде минус, у Србији је постала медаља части“, пише Ројтерс.

 

 

B92

 

 

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here