Вулин: Овај суд је срамота људске заједнице

Поделите:

Суд који је ослободио Насера Орића није суд, он је срамота правосуђа, срамота људске заједнице, рекао је министар одбране Александар Вулин, додајући да суд који је могао да ослободи доказаног злочинца, крволока, угрожава мир, безбедност, поверење и помирење на читавом Балкану.

“Суд који је у стању да доказаног ратног злочинца Насера Орића ослободи одговорности за убиство 3.500 Срба није суд већ срамота али и велика претња миру и велика опасност”, рекао је Вулин.

Он очекује од међународне заједнице да сада покаже исту упорност и исту солидарност какву је показивала према Мајкама Сребренице.

“Да сада према српским мајкама Братунца и Подриња покаже исту солидарност и исту упорност да се њихове ране признају, да их неко утеши, да им каже да ће правда стићи. Ако то не буду урадили онда ће нам, нажалост, заувек доказати да српске ране не боле баш никога и да црне мараме наших мајки нису никоме терет и нису никоме упозорење ни оптужба”, сматра Вулин.

Он очекује да ће међународна заједница сада искористити своју велику снагу коју има у Босни и Херцеговини и показати да је за помирење тако што ће бити кажњен Насер Орић, ратни злочинац и доказани убица Срба.

“Остаје само нада да је ово првостепена пресуда и да ће тамо негде у Босни и Херцеговини освета бити побеђена, да ће правда надвладати политику, и да ће неко прихватити и разумети да крволоци и ратни злочинци морају да буду кажњени па и кад се зову Насер Орић”, закључио је Вулин.

СУД БиХ ослободио је ратног команданта Насера Орића, којег Србија потражује за злочине против српских заробљеника на подручју Братунца и Сребренице.

 

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here