Вулин се уселио у вилу на Дедињу

Поделите:

Министар одбране пре око два месеца прешао у резиденцију коју је својевремено, док је обављао функцију министра војног, намештајем опремио његов колега Братислав Гашић
Александар Вулин, министар одбране, још није објаснио јавности како је дошао до четврт милиона евра за стан на Звездари, а већ се преселио на нову адресу.

Kако сазнаје Kурир, Вулин се уселио у државну вилу на Дедињу пре око два месеца. Реч је о вили коју су годинама уназад користили политичари који су обављали функцију министра одбране.
– Вулин се пре око два месеца уселио у резиденцију намењену министру одбране. Он на то, наравно, има право по закону. Сви који су обављали функцију министра одбране живели су у тој вили док су били на том положају, пре свега због безбедности – каже извор Kурира и додаје:
– Kућа има посебан прилаз и стално обезбеђење, тако је позиционирана да с улице не може да се види шта станари раде у дворишту.

Реч је вили од око 150 квадрата стамбеног простора и пет-шест ари плаца.

Иначе, намештај у овој вили је увек био скромнији, па је тако Братислав Гашић, када је ступио на функцију министра одбране, како је рекао, од својих пара опремио вилу и то је „заведено“ као лична донација министарству и Војсци Србије. Реч је о суми, како се тада говорило, већој од милион динара, односно око 10.000 евра. Kако је Гашић тада рекао, намештај ће, по престанку мандата, оставити у кући.

То значи да је, ако је испоштовао реч, садашњи директор БИА у ствари скућио Вулина и да министар одбране користи намештај свог коалиционог партнера.

Министар Вулин, као и Министарство одбране, нису одговорили на СМС, односно мејл са питањима.

Приликом недавног представљања 100 дана рада Министарства одбране, Вулин је поново одбио да објасни јавности како је дошао до пара за стан. Он је том приликом рекао да је већ све објаснио, укључујући и надлежне, али истина је да нико не зна како је тачно овај функционер обезбедио новац за луксузну некретнину на Звездари.

Курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here