За 80% Француза Трамп је агресиван, опасан, расиста

Поделите:

 

Иако је недавни самит у Сингапуру са севернокорејским лидером Kим Џонг-уном допринео побољшању имиџа председника САД Доналда Трампа, у очима Француза Трамп остаје прилично непопуларан, при чему га више од 80 одсто њих сматра агресивним, расистом, па чак и опасним, показује најновија анкета.

Према резултатима истраживања које су за париски “Фигаро” и Франс енфо спровели институт Одокса и компанија Дентсу консалтинг 13. и 14. јуна – дакле после самита – само осам одсто француских испитаника изразило је позитивно мишљење о америчком председнику.

То је лошији резултат него у новембру, када је добро мишљење о њему имало девет одсто Француза.

С друге стране, лоше мишљење о Трампу сада има 71 одсто испитаника, што је за 10 одсто мање него пре шест месеци.

Ипак, то не води ка бољој слици о њему, јер 86 одсто Француза каже да га сматра “агресивним”, док га 81 одсто испитаника види као “расисту”, а исто толики проценат испитаника за њега чак каже да је “опасан”, наводи “Фигаро”.

Истовремено, проценат Француза који кажу да “не познају Трампа довољно” порастао је у првих шест месеци ове године са 10 на 21 одсто.

Иначе, 70 одсто Француска мишљења је да је самит у Сингапуру, одржан 12. јуна, био “реклама” која неће вратити мир у североисточну Азију.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here