За америчку водитељку Словачка и Словенија су чиниле Совјетску Југославију?!

Поделите:

Новинарка америчке телевизије Ем-Ес-Ен-Би-Си, Џој Рид, направила је неколико великих материјалних грешака, написавши на „Твитеру“ да се председник САД Доналд Трамп женио три пута, од чега само једном са Американком, а два пута са женама из Совјетске Југославије.

„Доналд Трамп је једном оженио Американку (његова друга супруга), а друге две супруге су пореклом из некадашње Совјетске Југославије: Ивана из Словачке, Меланија из Словеније“, написала је водитељка америчке телевизије.

Ридова је направила неколико материјалних грешака, од тога да Совјетска Југославија никада није постојала до тога да Трампова прва супруга Ивана није из Словачке већ из Чешке.

Водитељка је признала да је погрешила око Иваниног порекла, али се онда још дубље „закопала“.

„Да, у праву сте. Ивана је из Чехословачке (сада Чешке)“, написала је Ридова. Као да то није било довољно грешака, водитељка је наставила: „Меланија је из Словеније (која је заједно са Словачком била Југославија).“

Ту је већ кренуло потпуно исмевање Ридове на друштвеним мрежама.

Новинар Бен Нортон се на Твитеру побринуо да је исправи.

„На страну отворена ксенофобија, Чехословачка није била део Југославије, а ниједна није била у саставу СССР. Чехословачка је била део Варшавског пакта (не у Совјетском Савезу). Југославије није и била је позната по променљивом односу са Совјетима. Основна историја“, истакао је Нортон.

Неки су на „Твитеру“ одлучили да дизајнирају заставу Совјетске Југословакије

Неки су на „Твитеру“ одлучили да дизајнирају заставу Совјетске Југословакије
Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here