Za američku voditeljku Slovačka i Slovenija su činile Sovjetsku Jugoslaviju?!

Podelite:

Novinarka američke televizije Em-Es-En-Bi-Si, Džoj Rid, napravila je nekoliko velikih materijalnih grešaka, napisavši na „Tviteru“ da se predsednik SAD Donald Tramp ženio tri puta, od čega samo jednom sa Amerikankom, a dva puta sa ženama iz Sovjetske Jugoslavije.

„Donald Tramp je jednom oženio Amerikanku (njegova druga supruga), a druge dve supruge su poreklom iz nekadašnje Sovjetske Jugoslavije: Ivana iz Slovačke, Melanija iz Slovenije“, napisala je voditeljka američke televizije.

Ridova je napravila nekoliko materijalnih grešaka, od toga da Sovjetska Jugoslavija nikada nije postojala do toga da Trampova prva supruga Ivana nije iz Slovačke već iz Češke.

Voditeljka je priznala da je pogrešila oko Ivaninog porekla, ali se onda još dublje „zakopala“.

„Da, u pravu ste. Ivana je iz Čehoslovačke (sada Češke)“, napisala je Ridova. Kao da to nije bilo dovoljno grešaka, voditeljka je nastavila: „Melanija je iz Slovenije (koja je zajedno sa Slovačkom bila Jugoslavija).“

Tu je već krenulo potpuno ismevanje Ridove na društvenim mrežama.

Novinar Ben Norton se na Tviteru pobrinuo da je ispravi.

„Na stranu otvorena ksenofobija, Čehoslovačka nije bila deo Jugoslavije, a nijedna nije bila u sastavu SSSR. Čehoslovačka je bila deo Varšavskog pakta (ne u Sovjetskom Savezu). Jugoslavije nije i bila je poznata po promenljivom odnosu sa Sovjetima. Osnovna istorija“, istakao je Norton.

Neki su na „Tviteru“ odlučili da dizajniraju zastavu Sovjetske Jugoslovakije

Neki su na „Tviteru“ odlučili da dizajniraju zastavu Sovjetske Jugoslovakije
Podelite:

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here