За председника Русије гласање и у ТРИ ГРАДА у Србији

Поделите:

Руски држављани који живе и раде у Србији моц́и ц́е да гласају у Амбасади Руске Федерације у Београду
На предстојец́им председничким изборима у Русији 18. марта руски држављани који живе и раде у Србији моц́и ц́е да гласају у Амбасади Руске Федерације у Београду, али и у Новом Саду и Нишу, каже привремени отправник послова Русије у Србији Денис Kузнедељев.

Просторија за гласање на дан избора ц́е бити отворена од 8.00 до 20.00 у згради Амбасаде Русије у Београду, а узимајуц́и у обзир бројне молбе држављана Русије који живе у Србији а из оправданих разлога не могу да дођу у Београд планира се обезбеђење могуц́ности гласања у Новом Саду у хотелу „Нови Сад”, као и у Нишу у просторијама Друштва српско-руског пријатељства и руских сународника «Наисус», прецизира Kузнедељев.

– За учешц́е у гласању је потребно имати уз себе важец́и руски пасош — унутарњи или за иностранство. Руски држављани могу да остваре своје бирачко право не само на територији Русије. Ово право њима гарантује Устав Русије, као и закони „О изборима Председника Руске Федерације” и „О темељним гаранцијама бирачких права и права на учешц́е у референдуму држављана Руске Федерације”. Бирачка места у иностранству се организују у оквиру амбасада и генералних конзулата Руске Федерације. У Србији је регистровано 1800 руска држављанина, који имају право да учествују у гласању, али узимајуц́и у обзир туристе и рођаке сународника који долазе ова бројка може да буде вец́а.

 

 

Србија данас

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here