Za predsednika Rusije glasanje i u TRI GRADA u Srbiji

Podelite:

Ruski državljani koji žive i rade u Srbiji moći će da glasaju u Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu
Na predstojećim predsedničkim izborima u Rusiji 18. marta ruski državljani koji žive i rade u Srbiji moći će da glasaju u Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, ali i u Novom Sadu i Nišu, kaže privremeni otpravnik poslova Rusije u Srbiji Denis Kuznedeljev.

Prostorija za glasanje na dan izbora će biti otvorena od 8.00 do 20.00 u zgradi Ambasade Rusije u Beogradu, a uzimajući u obzir brojne molbe državljana Rusije koji žive u Srbiji a iz opravdanih razloga ne mogu da dođu u Beograd planira se obezbeđenje mogućnosti glasanja u Novom Sadu u hotelu „Novi Sad”, kao i u Nišu u prostorijama Društva srpsko-ruskog prijateljstva i ruskih sunarodnika «Naisus», precizira Kuznedeljev.

– Za učešće u glasanju je potrebno imati uz sebe važeći ruski pasoš — unutarnji ili za inostranstvo. Ruski državljani mogu da ostvare svoje biračko pravo ne samo na teritoriji Rusije. Ovo pravo njima garantuje Ustav Rusije, kao i zakoni „O izborima Predsednika Ruske Federacije” i „O temeljnim garancijama biračkih prava i prava na učešće u referendumu državljana Ruske Federacije”. Biračka mesta u inostranstvu se organizuju u okviru ambasada i generalnih konzulata Ruske Federacije. U Srbiji je registrovano 1800 ruska državljanina, koji imaju pravo da učestvuju u glasanju, ali uzimajući u obzir turiste i rođake sunarodnika koji dolaze ova brojka može da bude veća.

 

 

Srbija danas

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here