За такмичење у “спорту” који се игра са два штапа и крпеном лоптом Мариника док је била власт дала 3 милиона динара!

Поделите:

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић и бивши секретар за спорт и омладину за време свог мандата секретара издвојила како пишу на друштвеној мрежи Твитер три милиона динара за непостојећи спорт такозвани Банатске Шоре.

За оне који не знају о каквој врсти “спорта” се ради, Банатска Шора или (лопта за бежање) је традиционална Војвођанска игра која се играла на целој територији тог подручја. Да би се касније задржала само у Банату, тачније у селу Томашевац и суседном Орловату где се и данас традиционално упражњава, за Ускрс.

У питању је древна пастирска игра која се играла по утринама, у паузама мотрења на стадо. У Томашевцу су је практиковали и док су се одмарали од изградњи кућа набијача. Назив „Шора“ потиче из локалног банатског сленга („рашорати“ или „зашорати“, а може и „шорнути“-ударити лоптицу). Ова игра је слична бејзболу и крикету због кретања од базе до базе.

За игру која се игра са два штапа и крпеном лоптом да ли је реално да из градског буџета оде толика сума новца?

Као неко ко се у јавности преставља као борац против малверзација и злоупотребе службеног положаја Мариника Тепић би могла да објасни и финансирање локалне друштвене игре од три милиона динара за време свог мандата.

 

Поделите:

2 Коментари

  1. Ma to nije ništa. Marinika je dok je bila pokrajinska ministarka za sport i razonodu uvela u 15 škola seksualno obrazovanje u Vojvodini u kome se promoviše gej ideologija.
    Čujem da se venčala u srpskoj crkvi. To joj popovi nisu smeli dozvoliti!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here