ЗАБЕЛЕЖЕН ОГРОМАН ПОРАСТ! Ових 8 врста РАKА погађају тридесетогодишњаке

Поделите:

Истраживање објављено у часопису “Ланцет Публиц Хеалтх”, Америчког удружења за рак анализирало је уназад 20 година прикупљене податаке о дијагнозама рака код одраслих Американаца у доби од 25 до 84 године и пронашла изненађујуће повећање стопе обољења код људи између 25 и 49 година, посебно код типова болести повезаних са гојазношћу.

Од укупно 12 испитаних типова карцинома повезаних с гојазношћу, ових 6 типова, који се уобичајено јављају код болесника у 60-им и 70-им годинама, све су присутнији код млађе популације становништва:

– Kолоректални карцином (рак дебелог црева)
– Рак ендометријума
– Рак жучне кесе
– Рак бубрега
– Рак гуштераче
– Мултипли мијелом (рак крви или рак плазма ћелија)

Kод особа у доби од 25 до 29 година заблежен је највећи пораст рака бубрега, с просечним годишњим порастом од 6,23 посто, док је у популацији од 30 до 34 године највећи пораст забележен у појави мултипли мијелома – чак 2,21 посто.

У млађој одраслој популацији примећен је и пораст две врсте карцинома који нису повезани с гојазношћу:

– Гастроинтестинални тумори

– Леукемија

Што узрокује оволики пораст?

Премда истраживање није било усмерено на конкретне узроке повећања ових стопа рака, претпоставка је да је један од главних криваца пораст броја гојазних особа у популацији. Погледајте ОВДЕ која храна убија ваш организам.

Истраживањем из 2018. године утврђено је да је прекомерна телесна тежина била главни узрок до 60 посто свих карцинома ендометријума, 36 посто карцинома жучне кесе, 33 посто карцинома бубрега, 17 посто карцинома гуштераче и 11 посто карцинома плазма ћелија који су се догодили 2014. године.

Везано за рак пробавног тракта и леукемије, научници сматрају да је за раст појавности ових злоћудних болести кривица на већем постотку аутоимуних обољења, претераној употреби антибиотика и изложености канцерогеним материјама у окружењу.
Требате ли се забринути?

Премда не можемо спријечити све врсте рака, превентивна скрб може помоћи. Главни потицај овог истраживања може бити да посветите додатну пажњу своме здрављу и тјелесној тежини, јер је код рака повезаног с претилошћу уочен највећи пораст.

Већ сте то чули, али вриједи поновити: одржавање здраве тјелесне тежине, конзумирање здраве прехране и редовита тјеловјежба важни су чимбеници у спречавању рака – без обзира на године.

Аутори истраживања охрабрују лијечнике да наставе пратити тежину својих пацијената и савјетују их о здравственим ризицима претилости уз промицање тјелесне активности и промјена прехране.

 

Alo

Поделите:

1 коментар

 1. kakva prekomerna težina??????ne palamudite bez veze?
  glavni i osnovni uzrok povećanja cancera kod ljudi i toplokrvni bića je naglo povećanje Plutoniuma u atmosferi i tlu……
  kao što znate Plutonium je veštački hemijski element i nastaje samo posle nuklearni eksplozija…..
  svugde gde su vršene nuklearne probe koncentracija ovog elementa je nekoliko hiljada puta premašila prirodne doze pre experimenata……
  da stvar bude pogubna posle nuklearni pečurki koje se visoko podignu u stratosferu Plutonijum se raseje po ogromnom prostoru a radioaktivni izotopi se vazdušnim strujama raseju praktično po celom globusu i okeanima i dospeju u svaki kutak planete…..
  kad bi vojske i generali otkrili koliko nuklearni proba su izvršili za zadnji 70 godina verovatno bi se tačno otkrilo koliko je rasejano ovog opasnog i veoma retrogradnog elementa po toplokrvna bića ali naravno lukave guzate budale to nikad neće otkriti jer bi ih linčovali svi oboleli i porodice obolelih koji su izumrli od opakih bolesti izazvani ljudskom glupošću za ovih 70 godina..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here