Забрана окупљања за све: Срби, заборавите на славе

Поделите:

Кризни штаб је одлучио да се број особа које могу да се окупљају у отвореном и затвореном простору смањи са 30 на пет, рекла је чланица Кризног штаба др Дарија Кисић Тепавчевић. Она је објаснила да се то односи на јавна окупљања у отвореном и затвореном простору.

“Забрана окупљања на јавним манифестацијама, што означава различите врсте прослава, конгреса, семинара, код отворених простора. Мисли се на организована окупљања. Не односи се на радну средину, на школску средину. У таквим срединама може, али само под обавезом да се обезбеди 4 метра квадратна по особи у просторији, што значи да је удаљеност између особа два метра”, навела је она.

 

Она је такође навела да и деца која похађају средњу школу имају мини одмор у исто време када и основци – од 11 до 13. новембра. Та три дана ђаци неће похађати школу.

“Иако се није показало да је школска средина окидач за ширење епидемије, донели смо ову одлуку која важи и за подручје централне Србије и за подручје Војводине”, рекла је Кисић Тепавчевић.

Када је реч о установама културе, задржано је за позоришта и биоскопе до 500 људи, али прописано је на свакој инстанци ко како треба да се понаша, додала је она преноси Србин инфо са седнице кризног штаба Републике Србије…

Поделите:

1 коментар

  1. Опа враћамо се у време титове диктатуре или то неко жели да постане мали тито,мало му је што нас је задужио као и јосип броз па још и хоће Славу да ми забрани,е па не може има да је славим 21.11.Св.Архангела Михајила па макар ми на врата дошли кон и дарија са све кордоном интервентне јединице.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here