Заев ће преварити Србију

Поделите:

Београд – Зоран Заев, када постане премијер Македоније, неће моћи да испуни обећање Србији да ће његова земља бити уздржана ако Приштина буде хтела у Унеско.
Заев то обећање не може да испуни и њему се не може веровати, сматра др Александар Раковић са Института за новију историју Србије.

Како каже у емисији “Спутњик интервју”, чак и да на месту македонског амбасадора при Унеску није Албанац, па да гласа онако како је Заев обећао новоизабраном председнику Србије Александру Вучићу, тешко је замислити да ће то дозволити албанске странке које су лидеру СДСМ-а обезбедиле потребну већину за формирање владе.

“Не видим како би у овој констелацији снага, где постоје две албанске партије у власти, једну која подржава власт и СДСМ који је дошао на власт захваљујући албанским гласовима, он могао да буде неутралан. То делује готово потпуно немогуће”, каже саговорник Спутњика.

Раковић поставља реторичко питање како Заев мисли да албански политичари који су ратовали у ОВК Македоније могу да гласају против ОВК који су на власти на КиМ, примећујући да би то било “као кад би Србија гласала против Српске на неком међународном форуму”.

Заев је, каже Раковић, “фрљнуо” ту изјаву у јавност, као кад је рекао да су Бугари и Македонци један народ, па да су Срби и Македонци браћа. “Он те изјаве даје како му се ћефне, без стратегије и одговорности да стане иза њих кад буде требало да се имплементирају”, наводи Раковић, који верује да ће односи Србије са Македонијом бити онакви како су започети исхитреним изјавама Заева против Србије и Вучића, због којих се касније извињавао.

Спутњак

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here