Заев се извинио Вучићу, ево о чему су још разговарали а шта нису ни споменули

Поделите:

Македонски мандатар Зоран Заев разговарао је у Бриселу са српским премијером Александром Вучићем, изразивши жаљење за изјаве које су узнемириле српски државни врх.

“Изразио сам жаљење због непажње, што некад ми политичари знамо да покажемо пре, током и након кампања. Веома често то је само непажња и ми смо се, имајући потребу за заједничку сарадњу две земље, руковали”, изјавио је Зајев након неформалне вечере.

Он је додао да је овај састанак због тога, поред значаја за европску перспективу, значи и унапређење сарадње Србије и Македоније, преносе скопски медији.
Заев је раније изјавио да су Срби и Македонци братски народи, али да је у Србији на власти “националистичко руководство” Александра Вучића.

Вучић је потом рекао да га не интересују увреде које му је упутио мандатар за састав нове владе Македоније и поручио да ће судити по делима, односно по томе како ће се Македонија поставити када буде гласање за пријем Косова у чланство у Унеско.
Нисмо разговарали о официру БИА у Собрању
Зоран Заев каже да са премијером Србије Александром Вучићем није разговарао о присуству српског дипломате Горана Живаљевића у Собрању Македоније, током упада насилних демонстраната 27. априла.

“Нисмо разговарали о томе. Разговарали смо о сарадњи. Верујем да ће заједнички службе Македоније и Србије решити то питање”, рекао је Заев.

Заев је, како је саопштила његова странка СДСМ, истакао да је срећан да су сви могли међусобно да разговарају о потреби грађана за унапређење сарадње.

Како преносе македонски медији, српски премијер Александар Вучић оправдао је присуство дипломате и официра БИА Горана Живаљевића у Собрању Македоније 27. априла.

“Његов посао је да извештава из те земље”, рекао је Вучић.

Да је Горан Живаљевић, официр БИА и саветник у амбасади Србије у Скопљу, за време упада насилних демонстраната био у Собрању Македоније објавио је истраживачки тим Телевизије Телма и дневника Коха.

Српски дипломата је потврдио ту информацију, али је рекао да је био по службеној дужности, да види да ли у инциденту учествују особе из Србије, навијачи или екстремисти.

Срна

Поделите:

6 Коментари

 1. Дакле из дана у дан лудило. Да ли ови садашњи владари знају шта раде, да ли знају гдје живе. Не може дипломата бити официр БИА, то не дозвољавају Бечке коинвениције. Може све код Вучића и Дачића (о Николићу и да не говорим и њиговом свајетнику Мркићу који се на свим сусретима само клебери као да је ретард). Тај жалосни Мркић иде за амбасадора у једну “малу” земљу у један “мали” град Француску, Париз, еј Николићу, није Париз Баточина. Људи, српски народе, да ли је то могуће, све су прертворили у циркус (извињавам се циркусу). Тако су и Потежицу толерисали да се бави лукративном дјелатношћу у Либији. Дипломата не смије да се бави лукративном дјелатношћу, зато је завршио како је завршио. Ко је сада на трагу Вчићевих обећања да ће све ријешити и испитати када је двоје службеника Амбасаде убијенои у Либији.
  “Српски дипломата је потврдио ту информацију, али је рекао да је био по службеној дужности, да види да ли у инциденту учествују особе из Србије, навијачи или екстремисти”. Ниси Ти мајмуне дипломатски полицајац да пратиш особе из Србије, да ли су у Собрању или у тоалету или са неком лијепом ђевојком у кревету.
  Како преносе македонски медији, српски премијер Александар Вучић оправдао је присуство дипломате и официра БИА Горана Живаљевића у Собрању Македоније 27. априла. „Његов посао је да извештава из те земље“, рекао је Вучић. Добро Вучићу да ли знаш шта причаш, да ли сте сви такви аматери, незналице. Да, посао је дипломате да извјештава из Македоније по дипломатским узусима о кретањима у земљи пријема, билатералним односима итд, а не како је изјавио да цинкари Србе у Македонији, да ли су навијачи или не. Ви ништа не знате, направили сте од дипломатије спрдачину још од доласка Шаћира Свиланова за министра 2000. године. Ништа не читате, не усавршавате се, идете са кркачине на кркачину, одржите неки говорчић, предавање како треба да живимо и да вас слушамо. Ма све би вас требало страпти у онг једног фићу, поносом српске аутомобилске индустрије. Ма ви сте сви полудјели и ми са вама.

 2. AAAHAHAHAHA
  Ne mogu da verujem za to objasnjenje o “prisustvu”…koje nije UCESCE…
  AAAAHAHAHAHA
  Znaci,ako nekome zavuces ruku u dzep ,NE,TO NIJE POKUSAJ KRADJE,NEEEE…
  TO JE “UTVRDJIVANJE EKONOMSKOG STANJA KOD TRECEG LICAAA…KAZE VLADAAAA
  AAAAHAHAHAHA
  Zato lopovi imaju sluzbene legitimacije,jer kada kradu,ONI NE KRADU…oni nas samo malo “proveravaju” JUJUJU
  BRAVO VUCKOOOO

 3. КРАЈ ПОЗОРИШТА ПОЧЕТАК МУДРЕ ИГРЕ
  Када се неко , у серији текстова потпише пуним именом и презименом , а мајстор је да се често одисејевски , под псеудонимом , провлачи поред охолих наивчина , шта се може рећи…у кратком коментару је очитана лекција . Ипак је на овим јужнословенским просторима више мудрости него глупости . Када ,,Видовдан ,, са екипом сарадника игра ,,игру,,онда то треба дешифровати . Једноставно је . Стално говоре да смо на вјетрометини . Да је то непријатно и неподношљиво неби се отимали за ове наше просторе . Маестрал је то . Опуштајући . Научили смо и да су дуготрајни Шекуларчеви дриблинзи на средини терена имали једну ману…недостајао је дуги пас лијево или десно , према корнер заставици , и онда , фино пласирана лопта у противнички шеснаестерац . Један добар пјесник из мога роднога града , је поводом моје представе по тексту Семјуела Бекета ,,Крај партије ,, ставио наслов на коментар о представи ,,Крај партије почетак позоришта ,, Сада би вјероватно више одговарао наслов ,,Крај позоришта почетак мудре игре ,, С поштовањем , Драгољуб Мутић , редатељ ,

 4. “Заев се извинуо Вучићу, ево о чему су још разговарали а шта нису ни споменули”
  Заев се ИЗВИНИО, а не ”извинуо”?!
  О чему су разговарали?
  О ономе – о чему може разговарати марионета са марионетом, уз одобрење заједничког
  газде!

  Драган Славнић

 5. Поздрављам љутка (кога сам ја као дипломата прогонио док је студирао режију у Москви, ћуј бан мене прогонио, цинкарио јадан цинкарио), врсног режисера, коме ова и она ранија примитивна братија не дозвољава да режира. Лако је Србима да се разбацују и са режисерима и са врсним инелектуалцима, када су на улици, када су без коре хљеба. А генијалци, као што је Вођа, могу да се извињују кроз ваздух. Србјо туго, тргне се Србијо, иако је већ касно. Да су они који одлучују у овој унесрећеној земљи нормални, давно би овог режисера послали за аташеа за куктуру, штампу, просвјету, науку у Москви, али они шаљу официре БИА-а. Да ли је могуће да то и јавно саопште. Да је Македонија држава (писао сам када се одвојила, а и касније, да никада неће бити држава), наперавила би међународни скандала да су јој са дипломатским пасошем увалили ОФИЦИРА БИА-е. Но, од доиласка Досманлија и кучук Алија на власт, није ово први случај. Једна напредна и назадна дама је била савјетник у Скопљу и изигравала обавјештајца, шпијунирала је Македонце Турцима и била је често виђена у Перла барау у Истамбулу, нормално виђао сам је јер је играла рулет. Нико јој није могао ништа, а посебно њена шефица амбасдор (име те несрећнице нећу споменути), јер је ова напаредна и назадна “шпијунака” (ма не може се свако бавити об. радом и шпојунажом, то су људи посебног кова, а она је била мала јајара) држала у шаци. Наиме, њена шефица амбасадор (не каже се амбасадорка) много се напијала, тако да се на пријемима знала унередити и уништи тепихе. О, зашто ме Бог већ не узме, да више не лајем. Неће да ме узме, зна да бих га искритиковао. Ставио ме је у ред испред пакла, а испред мене је неколико милиона, тако да ћу још поживјети и добро се налајати. Мудри и паметни љутко, режисеру, није својствено траквом интелектуалцу да се љути на овога раба божјег, сирјака тужног без иђе икога.
  Поздрављам мога пријатеља по перу МАЈКА , као и уваженог Славнића.

  • Hvala postovana Ekselencijo,prija mi vas pozdrav.
   Uvek I ja vas pozdravljam,sto licno,sto zato,sto u vama prepoznajem slicnost,a to je da ste u delu srpske pucine,koja zestoko pati,zbog drustvenih idiota,budala I vucebatina.
   MNOGO SMO MI BOLJI KOLJA,OD DRZAVE U KOJOJ SMO…
   I to je nas problem…reci ce BAGRA.
   Mozete li zamisliti Antu Pavelica ,vec dokazanog ustasu I antisrbina,KAKO IMA SVE POCASTI I IMA FUNKCIJU U PARLAMENTU,U BEOGRADU “POBEDNIKU”,KRAJEM 20-TIH…
   A PORED NJEGA TRCI ,KO MUVA BEZ GLAVE, SUPERSRBIN…ARCIBALD RAJS,JURECI SRPSKE POKVARENE,KORUMPITRANE I GLUPE MINISTRE,DA SE OBELEZI 10 GODINA PROBOJA SOLUNSKOG FRONTA…
   MOLI I KUMI…A OVE VALJDA SRAMOTA,DA SE USTASE U BEOGRADU,NE UVREDE…
   E to je zlo,sto su nam nametnuli da smo podstanari u sopstvenoj kuci,DO DANA DANASNJEG!
   Upravo je skorouhapseni prethodni direktor FC Barcelone,Sandro Roselj,iz Barcelone prebacen u spanski CZ,na severu Madrida,gde ce biti iza 7 brava,dok se ne vidi sta se desilo sa 15 miliona evra a I mnogo vise…
   SVAKI DAN SE PO EVROPI HAPSE LOPOVI…JEDNOSTAVNO,NE MOZE BRE DA SE KRADE!
   Blago spanskom gradjanstvu,bar imaju osecaj da iznad zakona nema nikoga.
   BLAGO SRPSKIM LOPOVIMA,JER ZNAJU DA SU ONI IZNAD SRPSKIH ZAKONA.
   Dragi Kolja,nisam vas video,ali ,kao da vas vidim,kako u ovim govnjivim vremenima (kakva su uvek u Srba),kao Rajs onomad…trcite ko muva bez glave I spajate nespojivo,za Srbe,a to je PRAVO I PRAVDU,to je PROFESIJU I STRUKU,a to je MORAL I NAUKU…
   DZABA VAM KOLJA,BEOGRAD JE I DANAS PUN “PAVELICA”…sramota da ih uvredimo?!
   Nema Kralja da UKINE SVE PARTIJE,(a svi danas,kao vi,traze da se ukinu partije…),KAO 1929.g.,ali…to samo potvrdjuje koliko smo saostali I glupi…tapkamo kao dorat u stali…
   STO GODINA NAM PRODJE,KO BUDALI DAN!
   U iscekivanju prve “ZENE” PREMIJERA SRBIJE…ali,u JOS VECEM ISCEKIVANJU,da saznam KO JE NJENA “ZENA”…neka nam je Bog u pomoci!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here