Закерберг се извинио Британцима преко целе стране у новинама

April 18, 2017 - San Jose, California, USA - United States: Facebook Chairman and CEO Mark Zuckerberg delivers the keynote address to kick off the F8 Facebook Developer Conference in San Jose., Image: 329448493, License: Rights-managed, Restrictions: No publication in scandal publications, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Polaris
Поделите:

Он се и захвалио корисницима што верују у ту заједницу, обећавши да ће је учинити бољом

Извршни директор и оснивач Фејсбука Марк Закерберг извинио се данас Британцима због “повреде поверења”, а поруку им је упутио преко целе стране у британским новинским листовима, након што су подаци 50 милиона корисника популарне друштвене мреже завршили у рукама политичке консултантске компаније, пренео је Б92.

“Имамо одговорност да штитимо ваше информације. Ако то не можемо, онда то не заслужујемо”, наводи се у поруци, коју је потписао Закерберг, преноси Ројтерс.

Оснивач највеће друштвене мреже у свету рекао је да је програм који је развио један универзитетски истраживач довео до “цурења података о милионима људи са Фејсбука 2014. године”.

“То је повреда поверења и жао ми је што нисмо учинили више у то време”, истакао је Закерберг, поновивши извињење које је први пут упутио протекле недеље у америчким телевизијским интервјуима.

Он је, такође, захвалио корисницима што “верују у ту заједницу”, и обећао да ће је учинити бољом.

Иначе, Закерберг се, након четири дана ћутања, огласио у среду и признао грешке, али и најавио кораке ка бољој заштити података корисника након скандала са цурењем личних података више од 50 милиона корисника.

Он је тада такође, на свом налогу на Фејсбуку, написао да та компанија има “одговорност” да заштити податке корисника, додајући да “ако то не можемо онда не заслужујемо да вам будемо на услузи”.

Иначе, компанија за анализу података “Kембриџ аналитика” нашла се под лупом након што је узбуњивач који је помогао у оснивању те куће рекао листу “Гардијан” да су подаци око 50 милиона корисника Фејсбука узети без њиховог знања и искоришћени у раду те компаније за кампању америчког председника Доналда Трампа 2016. године.

 

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here