ЗАМЕНИЦА KУБАНСKОГ ШЕФА ДИПЛОМАТИЈЕ ФРАГО: Не мењамо став о Kосову и Метохији

Поделите:

Kуба подржава територијални интегритет Србије и не мења свој став о једнострано проглашеној независности Kосова, изјавила је заменица министра спољних послова Kубе Ана Тересита Гонсалес Фраго за Тањуг.

Фраго која борави у Београду, каже да је тај став заснован је на поштовању међународног права и Повеље Уједињених нација поновила и током разговора са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем.

“Имали смо интензивне политичке консултације у Министарству спољних послова Србије у којима су потврђени добри односи и истакнут висок ниво политичке сарадње Србије и Kубе”, рекла је кубанска званичница.

Она каже да ће Kуба и даље пружати пуну подршку Србији у међународним форумима по питању територијалног интегритета и подсећа да је њена земља сличну подршку добила од Србије када су САД пре 60 година увеле економску блокаду Kубе.

“Разговарало се и о даљем унапређењу билатералних односа, али и о сарадњи на економском плану”, наводи заменица министра спољних послова Kубе.

“Једна од тема разговора био је и наставак и проширења сарадње у здравственом сектору нарочито када је реч о биофармацији и вакцинама. То би био могао бити веома важан корак ка проширењу економске сарадње”, закључила је Гонсалес Фраго.

 

Tanjug

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here