Заставе на пола копља због чланства Црне Горе у НАТО

Поделите:

Испред зграде невладине организације “Генерални конзулат СФРЈ” у Тивту данас су симболично на пола копља спуштене заставе СФРЈ, Социјалистичке Републике Црне Горе и Савеза комуниста Југославије, након што је испред седишта НАТО-а у Бриселу подигнута црногорска застава.
Том поводом, председник ове невладине организације Марко Перковић оценио је да је Црна Гора после 101 године, други пут у својој славној историји, потписала капитулацију.

“Наш генијални визионар и мудри слободар Његош још пре 170 година у ‘Горском вијенцу’ је предвидио улазак Црне Горе у НАТО својим стиховима ‘Вук на овцу своје право има ка` тиранин на слаба човјека’. Ко су тирани и хијене, а не вукови, добро смо осетили на својој кожи. А шта смо ми? Овце или лоши људи? Дефинитивно и једно и друго”, рекао је Перковић.”Генерални конзулат Социјалитичке Федеративне Републике Југославије” отворен је 29. новембра 2003. године у Улици палих бораца у Тивту, у близини градске риве Пине.

Тада је речено да ће у том необичном дипломатском представништву непостојеће државе сви поштоваоци СФРЈ имати “кутак за окупљање и присећање на све добро што су донеле већ давно прошле године живота у земљи од Триглава до Ђевђелије”.

Срна

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here