Зашто је Боле Стошић био на Чкаљиној црној листи

Поделите:

Легендарни глумац Божидар Боле Стошић преминуо је јуче у Београду у 82. години после дуге и тешке болести. Публици ће остати упамћен по улогама у култним серијама Синише Павића које се и дан данас репризирају. Глумио је у серијама “Срећни људи” и “Породично благо”, а улогу у “Бољем животу” није одиграо због сукоба са Миодрагом Петровићем Чкаљом.

“Имао је код себе списак од осам глумаца са којима није желео да ради. На њему је било и моје име. Нисам желео да дођем на снимање, а да ме он избаци. Знао сам да ме то чека”, рекао је Стошић једном приликом.

Тада је признао да су се он и Чкаља посвађали на седници савета Београдског драмског позоришта. Боле је признао и да је Чкаља био популаран, али врло несрећан човек.

“Он је мени био врло драг, али несрећан човек. Није могао да изађе на улицу јер је био врло популаран. Сви су у њему видели Чкаљу с малих екрана”, рекао је Боле.

Kаријеру дугу више од пола века, Божидар Стошић започео је као Боле из бурета у дечјој емисији “Хиљаду зашто”, а последњи пут на сцени је заиграо у мјузиклу “Фантом из опере” у свом Позоришту на Теразијама.

“На бурету је писало Боле, а ја сам провиривао из бурета и говорио текст, па се опет враћао у буре. По томе ме знају људи који сада имају више од четрдесет година – рекао је у једном новинском разговору Стошић, којег је најмлађа телевизијска публика касније заволела и у популарној серији “Лаку ноћ, децо”, уочи почетка Дневника.

Боле Стошић је био велика љубав Секе Саблић, која је заједно са њим снимила прву улогу у животу, у позоришту “Бошко Буха”.

 

Noizz

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here