Зашто је Друга Србија спремила Амфилохијеву главу за гиљотину

Поделите:

„Митрополит црногорско-приморски увредио жене и релативизовао фашизам и нацизам“, вришти са потернице, пардон, насловне стране коју немилосрдно користе и друштвене мреже као аксиом око кога нема полемике, већ је на делу потера за најбољим начином како доакати реметилачком фактору у мантији. Алелуја!

Шта је то рекао митрополит Амфилохије па је повредило танана осећања пешадинаца такозване Друге Србије. Kако је то он релативизовао фашизам?

На литургији у Пећкој патријаршији, дакле на „свом радном месту“ и пред онима који су добровољно дошли да га слушају, митрополит је оптужио (према тумачењу горе наведених) односно упозорио (према оцени оних који нису острашћени) Српкиње да су „постале мајке чедоморке“. Упрошћено, алармирао је на превелики број абортуса.

И шта је већи проблем, радикална врста интервенције, сагласиће се чак и ударне другосрбијанске песнице, која није исто што и попити андол или цеђену поморанџу, или онај који указује на нешто што је евидентно?

Учење цркве (и католичке) је против абортуса јер они који пропагирају веру никако нису за убијање. Чак и да није у праву гледе најгласнијих чаршијских норми, митрополит Амфилохије не може радити против институције којој припада, закона на које се заклео да их шири и догме којој је посветио живот.

„Оне у својим утробама побију за једну годину више деце него што су побили Мусолини и Хитлер и Броз и ови који су овде на Косову и Метохији. А хоћете да као народ имамо благослов Божји“, појаснио је своје становиште митрополит црногорско-приморски.

Зар ико добронамеран може да помињање Мусолинија, Хитлера и Броза схвати било како другачије од тога да је митрополит помињањем великих зала која су нападала људски род желео да громогласно завапи и покаже на црвену линију која је већ пређена.

Па метафоре се и користе да би јавност била алармирана и да би сирене на узбуну што озбиљније биле схваћене. Амфилохије је неупоредиво више заборавио од свих књига које су његови опоненти заједно могли и да виде, а камоли да прочитају, па сигурно зна да те жене које помиње никако нису једнаке фашистима, НАТО агресорима, нацистима… Није му то, добри вам стојимо, ни била намера.

Говорио је митрополит о енормном броју абортуса као пошасти. И, понављамо, говорио је то својој пастви.

Аман, зар приличи једном владики да каже: презервативи коштају 300 динара, ваше здравље је неупоредиво скупље. Зар митрополит српске цркве треба да ћути док вирус једе ткиво његовог народа, и то само зато да се не би замерио „НВО рукијима“ или њиховим старијим трбухозборцима.

Није, дабоме, Амфилохије ништа скандалозно рекао, већ је нацртао скандал. Једино скандалозно јесу реакције на његов говор после литургије које би могао да искористи и преко суда наплати сатисфакцију.

Неће, тврдимо, ништа слично учинити јер му исто учење, вера и закони које је пропагирао и према питању абортуса налажу да опрости.

Поделите:

2 Коментари

  1. Hm,hmm…Risto,je mogao,isto to da saopsti,bez poredjenja sa Hitlerom. I ne samo to,taj ” krivomozgic”, iz Crne Gore,treba da prodje,postupak,egzorcira,da se nekako izmesti djavo iz njega, moze da povede i sabrata Dzomica..pastve radi. Teska,neobrazovanost,ne poznavanje zastite,kontracepcije,je problem i skolskog sistema.A,broj srba,mje nesto daleko od njega. Kao,sto je ” on”, doneo odluku,da nema ni jedno dete,tako smo,ja i zena odlucili,da imamo jedno, i za to nismo nikoga pitali za dozvolu.Ako je,Risto spomenuo hitlera,pomenucubga i ja,trebali,srpkinje,da odvedemo u nekakvu kasarnu,a odabrani arijevci,da ih oplodjavaju ” na redaljku”. I,nije u pitanju ” druga srbija” u,pitanjumje Srbija,bez,satrapskih podela i ” monopola na srpstvo,po svom kanonu,i razmisljanju”.

  2. Popovi (uglavnom) lupetaju onako “mehanički” (kao i političari) kada je u pitanju natalitet! Srbi (država Srbija) nezna šta će ni sa ovim stanovništvom što ima, nemaju posao a i oni što rade slabo zarade, tako da moraju da kradu, (podkradaju državu, društvo) odnosno korumpirani su (govorimo o onima u državnom sektoru) ili se izseljavaju, traže posao izvan granice Srbije. Daklem, popovi su lopovi (isto kao i političari) i prema tome to što popovi “lupetaju” nema nikakvu političku ni društvenu težinu, “pričaju usta da nisu pusta”. Lopovska posla! (ovo je isto “meta fora”)

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here