Зашто су протести у Белорусији постали лична трагедија за Лукашенка

Поделите:

Главна уредница телевизије РТ и Спутњика Маргарита Симоњан сматра да су протести у Белорусији лична трагедија за Александра Лукашенка.

Симоњанова је у интервјуу телевизији НТВ изјавила да је ово што се десило у Белорусији било шок за Лукашенка, јер он није очекивао овакве протесте, да против њега крену људи који су били његови гласачи, радници, породице које су му тепали „батка“.

„Ако га није изненадила омладина, увредили су га ИТ стручњаци којима је он створио најбоље услове за рад. Јако га је погодила ситуација са фабрикама, где, ако не већина, онда значајан део се већ придружио тим протестима“, додала је она.Главна уредница РТ сматра да је за Лукашенка то што се дешава „права трагедија“, чак је и током интервјуа руским медијима сам поменуо ову реч.

„Са друге стране, био је тако ведар и весео да је било разумљиво да он сматра себе победником у овој ситуацији. Он сматра да је ова претња прошла. Он није изгледао као пре месец дана када је говорио: Ја стојим пред вама на колена, када се у његовом гласу осетио очај. Сада у његовом гласу није било очаја. Он је чак враголаст, весео. Гледао је враголасто на девојку у зеленој хаљини“, додала је Симоњанова, описујући утиске које је оставио Лукашенко за време интервјуа који је дао руским медијима, између осталог и њој.

sputnik

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here