Зашто Трампов зет долази у Београд!?

Поделите:

САВЕТНИК америчког председника Доналда Трампа Џаред Кушнер могао би да посети Београд у наредних десетак дана – сазнају „Новости“.

Позив да посети Србију упутио му је шеф дипломатије Ивица Дачић, када су се крајем јула срели у Вашингтону. Кушнер, који је ожењен Трамповом кћерком Иванком и његов је човек од великог поверења, похвалио је Србе као народ и рекао да би волео да дође у нашу земљу. Очекује се да ускоро стигне и званична потврда његове посете Београду.

То би требало да буде друга важна посета из Вашингтона у наредном периоду, а у оквиру настојања Америке да се убрза процес решавања проблема Косова. У Србију долази и један од најутицајнијих људи у Вашингтону, сенатор Рон Џонсон, чија посета је већ утаначена за 11. септембар.

Разговори које ће имати у Београду с председником Александром Вучићем могли би да буду од великог значаја, јер се Џонсон, који је председавајући Поткомитета за Европу при одбору за спољне послове у америчком Сенату, залаже за најбоље могуће односе Србије и САД.

Ово ће бити друга Џонсонова посета Београду од почетка године. У фебруару се срео са Вучићем, када је поручио да сваки договор о Косову мора бити праведан за све стране и мора узети у обзир будућност свих.

Џонсон је и близак пријатељ са Весом Мичелом, помоћником државног секретара САД, који је практично први Трампов „оперативац“ када је реч о америчком учешћу у „шатл дипломатији“ у вези с Косовом.

Поделите:

2 Коментари

  1. Sta mislite da su Amerikanci Dedamrazovi pa da ispunjavaju sve nase zelje i interese. Dolazi da vidi sta mi mozemo da uradimo za Amerikance. Mozemo li da podrzimo i pomognemo da se zastiti Izrael (10 km sirok, ko od Vukovog spomenika do Batajnice), mozemo li da udjemo u NATO i ucestvujemo u misijama po Iraku i Avganistanu, mozemo li da zaustavimo Ruse ako krenu na ovu stranu. Ima li kakvih biznis interesa – Tramp uvodi carine na Kinesku robu, trebaju mu nova trzista. Recite ulazite u nas, mi vas volimo 🙂 a i mali smo, nemojte u Kineze opasno, njih mnogo ima. Na nesvrstanost i geopoliticku zbunjenost mozete da zaboravite, ne kaze se dzabe j.bo lud zbunjenog. Zbunjen i neodlucan moze samo da nastrada.

  2. Mozete da saradjujete i sa drugima al Tramp vam je lepo rekao: America first. Ili sto bi Cmaric rekao: i u fudbalu navijam za Amerikance 🙂 Nemoj opet da naj.bete ko 90tih. Prosetajte se malo po Moskvi, Londonu, Parizu, Pekingu i Vasingtonu i vidite koje je to bogatstvo, a kod nas ovakva beda. Carstva su srazmerna svome bogatstvu, prikloniti se onom koje je dovoljno bogato da nam obezbedi sigurnost i prosperitet, koje god da je. Po trenutnim ekonomskim i vojnim pokazateljima to je Americko, mozda nekad bude neko drugo (npr Kinesko) al dok to docekamo pocrkacemo.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here