Zašto Trampov zet dolazi u Beograd!?

Podelite:

SAVETNIK američkog predsednika Donalda Trampa Džared Kušner mogao bi da poseti Beograd u narednih desetak dana – saznaju „Novosti“.

Poziv da poseti Srbiju uputio mu je šef diplomatije Ivica Dačić, kada su se krajem jula sreli u Vašingtonu. Kušner, koji je oženjen Trampovom kćerkom Ivankom i njegov je čovek od velikog poverenja, pohvalio je Srbe kao narod i rekao da bi voleo da dođe u našu zemlju. Očekuje se da uskoro stigne i zvanična potvrda njegove posete Beogradu.

To bi trebalo da bude druga važna poseta iz Vašingtona u narednom periodu, a u okviru nastojanja Amerike da se ubrza proces rešavanja problema Kosova. U Srbiju dolazi i jedan od najuticajnijih ljudi u Vašingtonu, senator Ron Džonson, čija poseta je već utanačena za 11. septembar.

Razgovori koje će imati u Beogradu s predsednikom Aleksandrom Vučićem mogli bi da budu od velikog značaja, jer se Džonson, koji je predsedavajući Potkomiteta za Evropu pri odboru za spoljne poslove u američkom Senatu, zalaže za najbolje moguće odnose Srbije i SAD.

Ovo će biti druga Džonsonova poseta Beogradu od početka godine. U februaru se sreo sa Vučićem, kada je poručio da svaki dogovor o Kosovu mora biti pravedan za sve strane i mora uzeti u obzir budućnost svih.

Džonson je i blizak prijatelj sa Vesom Mičelom, pomoćnikom državnog sekretara SAD, koji je praktično prvi Trampov „operativac“ kada je reč o američkom učešću u „šatl diplomatiji“ u vezi s Kosovom.

Podelite:

2 Komentari

  1. Sta mislite da su Amerikanci Dedamrazovi pa da ispunjavaju sve nase zelje i interese. Dolazi da vidi sta mi mozemo da uradimo za Amerikance. Mozemo li da podrzimo i pomognemo da se zastiti Izrael (10 km sirok, ko od Vukovog spomenika do Batajnice), mozemo li da udjemo u NATO i ucestvujemo u misijama po Iraku i Avganistanu, mozemo li da zaustavimo Ruse ako krenu na ovu stranu. Ima li kakvih biznis interesa – Tramp uvodi carine na Kinesku robu, trebaju mu nova trzista. Recite ulazite u nas, mi vas volimo 🙂 a i mali smo, nemojte u Kineze opasno, njih mnogo ima. Na nesvrstanost i geopoliticku zbunjenost mozete da zaboravite, ne kaze se dzabe j.bo lud zbunjenog. Zbunjen i neodlucan moze samo da nastrada.

  2. Mozete da saradjujete i sa drugima al Tramp vam je lepo rekao: America first. Ili sto bi Cmaric rekao: i u fudbalu navijam za Amerikance 🙂 Nemoj opet da naj.bete ko 90tih. Prosetajte se malo po Moskvi, Londonu, Parizu, Pekingu i Vasingtonu i vidite koje je to bogatstvo, a kod nas ovakva beda. Carstva su srazmerna svome bogatstvu, prikloniti se onom koje je dovoljno bogato da nam obezbedi sigurnost i prosperitet, koje god da je. Po trenutnim ekonomskim i vojnim pokazateljima to je Americko, mozda nekad bude neko drugo (npr Kinesko) al dok to docekamo pocrkacemo.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here