Заветници организују скуп подршке Генералу Младићу: Да нам историју не пишу…

Поделите:

Чланови и симпатизери Српског сабора Заветници организоваће скуп подршке генералу Ратку Младићу на Тргу Крајине у Бањалуци… Скуп ће бити организован 11. јула са почетком у 18.00 часова, најавили су организатори…
Тога дана обележавамо ослобођење Сребренице у којој су хорде Насера Орића од 1992. до 1995. године починиле стравичне злочине над српским народом. У сусрет пресуди генералу Ратку Младићу сматрамо да је управо овај датум права прилика да се пошаље порука подршке српском генералу. У Хашком трибинулу не суди се само Ратку Младићу, већ читавом српском народу. Сребреница је политички пројекат који годинама уназад служи као инструмент за стални притисак на Бања Луку, са циљем да се Србима наметне колективна кривица, а Република Српска прогласи за геноцидну творевину – наводи се у саопштењу Заветника и додаје:

– Сребреница је постала оружје за одржавање србофобичне атмосфере у западним друштвима и инструмент демонизације српског народа. Позивамо све оне који поштују велику жртву свих оних који су стварали и бранили Републику Српску да се заједно окупимо на Тргу Крајине и пружимо подршку генералу Ратку Младићу.

Председник Заветника, Стефан Стаменковски у изјави за Информер подсећа да су Срби у Подрињу прве жртве исламског тероризма у Европи.

– Хорде Насера Орића побиле су више од 3.500 подрињских Срба током 1992. и 1993. године. Желимо да подсетимо на ту чињеницу о којој готово сви ћуте, пристајући на фабриковане лажи у окиру политичког антисрпског пројекта „Сребреница“ – каже Стаменковски.

Према његовим речима, „Хрватска је у одбрану својих ратних генерала пред Хашким трибуналом улагала милионе, а Србима покушавају да забране да генералу Ратку Младићу организују скуп подршке“.

Можда су многи заборавили његову жртву, али ми нисмо. Борићемо се пре свега снагом аргумената да јавности предочимо истину о Сребреници и не дозволимо да нам националну историју пишу разноразне Наташе Кандић и „Жене у црном“ – закључио је Стаменковски.

Информер

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here