Заветници прекинули шиптарски фестивал “Мирдита”!

Поделите:

Српски сабор Заветници одржао је протестну конференцију испред Дома омладине у Београду поводом отварања фестивала „Мирдита, добар дан“ који се одржава у организацији прозападног невладиног сектора, а под покровитељством „Министарства омладине и спорта“ тзв. Косова, америчке амбасаде и невладиних организација из Приштине попут фондације „Интегра“.

Активисти Заветника на платоу Дома омладине организовали су изложбу фотографија у оквиру које су упозорили на неке од најстравичнијих албанских злочина над Србима са Косова и Метохије.

18767935_10210770146342127_5194591402866746392_n

Том приликом медијима се обратила Милица Ђурђевић, члан Председништва Заветника, која је поручила да је недопустиво да се у центру Београда одржава фестивал који има за циљ промовисање непостојеће аутохтоне културе тзв. државе Косово.

„Док нам из Приштине прете новом „Олујом“ и отворено говоре о својим великоалбанским претензијама, невладин сектор и стране амбасаде госте у Београду Атифете Јахјагу, која у склопу фестивала „Мирдита-добар дан“ планира да одржи предавање на тему наводних масовних силовања од стране војске СРЈ на Косову и Метохији.

18920514_10210770146542132_825726306928154112_n

Нема сумње да је овај фестивал директна антисрпска пропаганда.
Једини културни траг који су Шиптари оставили на Косову и Метохији су наше порушене и спаљене светиње, подизане у време док они нису имали ни писмо, ни језик, ни назнаке националног идентитета. Управо због тога смо данас испред Дома омладине организовали изложбу фотографија страдања нашег народа на КиМ и уништавања наше духовне и културне баштине, да још једном подсетимо на тековине шиптарског тероризма на КиМ“, истакла је Ђурђевићева.

Она је нагласила да Заветници позивају државно руководство да откаже гостопримство бившој председници тзв. Косова, Атифете Јахјаги, јер би њен долазак значио понижење свих жртава српског народа, достојанства свих грађана Србије, али и деградацију нашег државног суверенитета и интегритета.

„За Заветнике је њен долазак апсолутно неприхватљив и ми ћемо се борити свим легалним и легитимним средствима да тако нешто спречимо“, изјавила је Ђурђевићева.

Она је поручила да је по среди процес отимања нашег културног наслеђа где покушавају да све оно што није у оквирима уже Србије не третирају за српско културно наслеђе.

zavetnici_jutjub

Испред Дома омладине су се такође појавили албански амбасадор као и официр за везу тзв. државе Косово који су присуствовали овом фестивалу. Том приликом Заветници су оштро негодовали, покушавајући да поставе питања представницима Жена у црном и Иницијативе младих за људска права због чега учествују у промоцији сепаратизма и да ли су за њих Рамуш Харадинај и Хашим Тачи ратни злочинци, али они нису имали одговор на то, тврдећи, да је суд рекао да они то нису.

Након тога неколицина Заветника успела је да уђе у саму просторију где је у току био сраман перформанс који је алудирао на силовање Албанке од стране Србина. Они су ушли носећи фотографије шиптарских терориста Харадинаја, Тачија и браће Битићи и прекинули перформанс уз песме „Ој Косово, Косово“ и „Косово је срце Србије“., након чега су се гости и организатори фестивала повукли у другу просторију.

Патриот
Поделите:

1 COMMENT

 1. Само одржавање Фестивала је доказ да је српска потуричка (проНАТО) елита легла на руду и да је у току (успешно) кување српских жаба. Чак успешније него што су противници Србије мислили.
  На челу те потуричке елите је вољени велики вођа који је јуче инагурисан у председника да успешније испуни задатке које му је поставила оперативна команда из Бондстила (у сушини из Берлина).
  Требала је држава Србија само одржавање Фестивала правно разбуцати (забранити) јер је прекршено неколико закона а и Устав али то се није десило јер је велики вођа потписао акте да Србија није држава већ територија на изволте.
  Изгледа да осим немоћног демонстрирања незадовољства Србија нема ништа да понуди.
  Па данашњи наступ Заветника (њима свака част на труду) је био планиран и сама реакција јавности је доказ да је мудро што је Фестивал организован јер је демонстрирана слабост српске опозиције.
  Са коначним признавањем независног Косова може да се почне колико овог лета (а почеће јер је тренутак погодан због јалове опозиције, фолираната међу политичком елитом и корумпираном политичком елитом која је лојална мистеру долару, пардон НАТО интересима) јер је српска опозиција пукла, Срби као народ не вреде много (одрекли се предака) а у власти су потурице (односно НАТО официри за поробљавање Србије – пола владе је из трилатерале која Србији наклоњена није)
  Наши суседи могу да крену у комадање српске лешине: Бугарска до Мораве, Косово до Крушевца града а неће нико да се буни ни ако буде до Лепенице, Трећина Војводине Хрватској, друга трећина Мађарској а трећа Румунији.
  Срби су одлучили да буду народ за под једну шљиву.
  Браћо Срби пукли смо јер смо ми тако хтели својом лењошћу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here