Зависност од нездраве хране

Поделите:

Особе које нагло престану да једу чипс, колаче или пекарске производе, проживљавају исте симптоме као и они који престану да пуше, пре свега осећај малаксалости и друге тегобе

НАГЛО одрицање од нездраве хране може да буде узрок главобоље, вртоглавице, анксиозности, жудње и несанице.

Осећај малаксалости или тегобе након одрицања од грицкалица настаје због тога што пролазите кроз симптоме зависности, појашњавају стручњаци. Према анализи нутрициониста, која је објављена у магазинуLive Science, особе које нагло престану да једу чипс, колаче или пекарске производе, проживљавају исте симптоме као и они који престану да пуше.

Током истраживања, тим стручњака затражио је од 200 испитаника који су били на дијетама да одговоре на питања о симптомима, док су њихови одговори показали да се готово сви суочавају са психичким и физичким потешкоћама.

Шеф истраживачког тима Ерика Шулте рекла је заLive Scienceкако је ово прво истраживање о симптомима које људи могу искусити због хране.

– Испитивали смо како прерађена храна, која обично садржи прекомерне количине шећера, може да изазове зависност – рекла је Елита Шулте.

Стручњаци Универзитета у Мичигену, кажу да ипак нису детаљно истражили интензитет симптома код испитаника, али верују да су резултати до којих су дошли почетна тачка за даља истраживања о зависности од хране.

Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here