ЗБОГ ДУГА ОД 2.200 ЕВРА, јавни извршитељи ОТЕЛИ МУ СТАН ОД 80.000 ЕВРА!

Поделите:

Београђанин Боро Полић (70) због дуга од 2.200 евра остао је без породичног стана од 55 квадрата и сада се са супругом и децом већ годинама сналази за смештај! Њему су извршитељи одузели стан на Новом Београду и проценили га на 80.000 евра, али су га продали за само 36.000 евра
Себи су узели 8.000 евра, дакле скоро четири пута више од основног дуга, а Полићу су вратили 28.000! Овај несрећни човек каже да му је живот уништен, али да није одустао од правде, већ је свој случај довео већ до Уставног суда!

Експресна пленидба

Према Полићевим речима, његова голгота почела је 2013. године, када је од познаника позајмио 4.800 евра.

– Тај дуг сам редовно отплаћивао, али сам запао у финансијске проблеме и једно време каснио са отплатом, па ми је остало још 2.200 евра дуга. Врло брзо сам сазнао да је поверилац ангажовао адвоката због мог кашњења у отплати, али сам се надао да ћемо се некако договорити, јер сам за тај дуг дао и меницу. Међутим, случај је експресно завршио на суду, пресуда је донета веома брзо, а наплата дуга поверена је извршитељима. Не знам како, али они су издејствовали да ми се одмах одузме стан, без пописа покретне имовине, без провере мојих примања, без људскости и милости… – каже очајни Полић и додаје да се приликом продаје стана суочио са још већом неправдом:

– Породични стан од 55 квадрата на Новом Београду, у којем сам живео са супругом и децом, проценили су на 80.000 евра. Међутим, продали су га заиста будзашто, за само 36.000 евра, што је испод сваке цене. Од те суме, себи су узели 8.000 евра, дакле, скоро четири пута више од основног дуга. Не знам само који то трошкови толико коштају и колике камате морају да буду да би дуг толико нарастао… Мени су вратили 28.000 евра, али то ми је слаба утеха, јер сам остао без крова над главом.

Тражи правду
Полић каже да је у тренутку изгубио све што је у животу стекао, али да не одустаје од тражења правде.

– Имао сам леп, добро опремљен стан, за који сам радио цео живот. Изгубио сам га због 2.200 евра! Зар је то правда? Схватам ја да дуг мора да се врати, али зашто овако? Осим тога, сигуран сам да бих нашао начина да вратим те паре. Овако, живот ми је уништен, са супругом и децом се потуцам по киријама, сналазим се некако, али нећу дозволити да све остане на овоме. Жалио сам се на одлуку, случај је прошао све инстанце и сада се налази на Уставном суду. Очекујемо да нам стан или буде враћен или да нас обештете у пуној вредности некретнине. Па, људи, опљачкали су нас на правди Бога – закључује Боро Полић.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here