Због овога је битно да редовно једете мед ако имате проблема са срцем!

Поделите:

Сигурно сте до сада у више наврата чули да је мед добар за срце. Kомплексан састав меда пружа му велике могућности да храни и штити наш организам, а посебно срце као најважнији орган у њему.

Шећер није здрав, али мед јесте. Ова истина посебно се односи на то да природни пчелињи производ могу да једу и особе којима је забрањено да једу слатко или имају нека тешка обољења.

Мед има карактеристичну арому и веома је сладак, чак је слађи од шећера, али његов целокупни хранљиви садржај веома погодује здрављу људског организма, а посебно нашег срца.

Може се издвојити бар 10 фантастичних ствари због којих је мед добар за срце.

Стабилизација срчаног ритма

Мед има веома комплексан нутритивни садржај који погодује срчаном ритму. Зато је препорука да када осетимо лупање срца узмемо једну кашичицу меда и то поједемо. Тиме ћемо стабилизовати срчани пулс, а за оне који већ пате од хроничне аритмије савет је да кашичицу меда поједу сваки дан пре јела.

Јачање срца

Kако старимо, све више треба да пазимо на своје здравље, а посебно на нашу “пумпу” која ради за нас непрекидно још из мајчине утробе. Kако би наше срце било што дуже јако и радило беспрекорно, лекари препоручују да се мед конзумира на дневној бази свако вече пре спавања.

Олакшање циркулације крви у срцу

Недостатак циркулације у срцу може учинити да срце не може правилно да испумпава крв кроз тело. Да би се крвна циркулација у срцу поправила, потребно је конзумирати 3 кашике меда дневно.

Побољшање перформанси

Срце је један од ретких органа који стално ради и никада се не може одморити као што је то случај са многим другим органима. Да би перфомансе срца биле што боље корисна је редовна употреба меда.

Смањивање количине холестерола у срцу

Ако се у срцу пронађе холестерол, он је кривац што се велики део коронарних артерија зачепи, што је главни узрок јављања болести срца. Да би се холестерол очистио са крвних судова, пожељно је конзумирати мед три пута дневно после јела.

Подмазивање срца

За оне који имају тешко срчано обољење уобичајено је да срце тешко отвара и затвара своје залиске када крв протиче. Ово може бити веома опасно, јер може довести до срчане инсуфицијенције или смрти ако се одмах не крене с лечењем. Мед који има висок садржај природних материја способан је да подмазује срчане залиске и због тога је веома користан за оне који имају озбиљних срчаних проблема.

Јачање срчаних зидова

Kонзумирањем меда не само да ћемо ојачати срце, већ ћемо добити дебље и јаче његове зидове. То значи да ако конзумирамо мед свакодневно, срце ће бити виталније и моћи ће лакше да се одупре било каквим болестима.

Одржавање здравља срца

Kао што знамо, срце је један од најважнијих органа у нашем телу, па је одржавање његовог здравља на дневном нивоу веома битно. Правилно и редовно узимање меда у исхрани омогућићемо нашем срцу да буде здраво на дуге стазе.

Превенција срчаних болести

Било која болест срца је хронична и обично веома тешка, а када се деси, и веома скупа за лечење. Kако бисмо избегли да нам се то деси, једну кашичицу меда дневно треба узимати само ради превентиве.

Олакшање бола

Сигурно је било тренутака када смо се пожалили на бол који нас пробада с леве стране грудног коша. Обично се ово дешава због замора или недостатка добре циркулације крви у нашем организму. Ова непријатност можете се отклонити конзумирањем меда од 3 до 5 кашичица дневно.

 

 

БаштаБалкана

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here