ЗБОГ ПРЕТУЧЕНИХ СРБА НА БРАЧУ ГРАДОНАЧЕЛНИЦА НАЈАВИЛА УKИДАЊЕ ТОРЦИДА KУПА: Десничарски политичар је одмах упоредио са Стаљином!

Поделите:

Након што је градоначелница Супетра Ивана Марковић најавила да ће укинути финансирање Торцида купа и да ће забранити њихово одржавање на градским теренима, после напада двадесетак хрватских младића на четири сезонска радника, међу којима је било Срба, огласио се одборник десничарске Неовисни за Хрватску, Мартин Паук, упоредивши је са Стаљином.

Сумња се, наиме, да су управо припадници групе Торцида након одржавања тог купа у ноћи између суботе и недеље напали четворо сезонаца Срба из Славоније.

Пауку, који је био на листи странке Неовисни за Хрватску за европске изборе, није се свидела забрана одржавања Торцида купа. Такве забране, казао је, не би се постидео ни Стаљин.

“Након одбијања донације града за покровитељство комеморације на Блајбургу, СДП-ова градоначелница Супетра поново бриљира”, рекао је Паук, иначе члан странке десничара Златка Хасанбеговића.

Паук је напад на сезонце из Славоније назвао “тучом адолесцената”, што, како сматра, никако није разлог да градоначелница забрани одржавање Торцида купа. Запитао је да ли би супетарска градоначелница овако оштро реаговала да у тучи “дебљи крај” нису извукли Срби, већ неко од Хрвата.

“Да ли је ово прва туча уопште на Брачу откад госпођа врши дужност градоначелнице? Очито да јесте, јер према свему виђеном градоначелница одмах затвара данас турнире, можда сутра кафиће, а прекосутра ресторане које су претходно посетили учесници туче”, навео је Паук и додаје да је “јасно као дан коме смета Торцида због својих домољубних и државотворних ставова”.

Kурир.рс / Тањуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here