Зелена странка : Није нас купио Ђилас – Ђилас се још није огласио

Поделите:

Поводом новинских написа који су се јуче појавили да ће, странку словачке националне мањине, Зелену странку „купити“ Драган Ђилас, ова групација окупљена око народног посланика Горана Чабрадија, који је мандат „зарадио“ захваљујући мањкавостима српског изборног система који омогућава свима да се самопрогласе националном мањином и за цензус имају природни праг за мањине од 0,4%, обратила се јавности демантијем на свом сајту, који преносимо у целости:

„Поводом вести коју су 01.03.2019. објавили неки интернет портали, овим путем обавештавамо јавност да Зелена странка није на продају.

Зелену странку није купио, нити може да купи Драган Ђилас, нити било који други тајкун или политичар, јер борба против ГМО, против неконтролисане градње мини хидроелектрана, борба против претварања српских градова у сметлишта, незагађени извори пијаће воде, заштита природе, вреднији су од било које количине новца.

Животна средина представља завет за будућност који се не може свести на транге-франге политичку комбинаторику коју, као легитимну, и једино могућу, пропагира велики део српске политичке сцене.“

Kако беорградски медији пишу Драган Ђилас бивши градоначелник Београда и председник ДС у поступку је стварања странке, коју тренутно нема. Kако је процедура оснивања странке компликована (читај треба скупити 10.000 потписа), Ђилас се наводно одлучио за преузимање постојеће.

Пошто је српска политичка сцена богата понудом странака које егзистирају само на папиру и АПР-у, преко 100 комада.

Избор је пао на зелено!

Инфомер тако доноси причу да је у питању странка словачке националне мањине из Новог Сада, Зелена странка, која има врло интересантну поставку. Наиме Зелени Словаци су у градској власти у Новом Саду и АП Војводин, док сам председник Чабради у републичком парламенту глуми опозицију. Свуда егзистирају са по једним послаником, односно одборницом у Новом Саду. Мандате су „заслужили“ захваљујући природном прагу цензуса за националне мањине од 0,4% . Не треба посебно напомињати да су јединог Словака Јана Паула из Падине, којим им је дао какав такав легитимитет најурили одмах након што су изабрани на изборима 2016. године.

Блиц пак, потврђује наша сазнања и пише да је ипак у питању Зелена еколошка партија ЗЕП – Зелени, Дејана Булатовића, који са Ђиласом има одличну сарадњу дужу од деценије.

ЗАНИМЉИВО

Родоначелници фузионисања су такође из Новог Сада. Трећа Србија Мирослава Паровића се фузионисала са Богатом Србијом покојног Захарија Трнавчевића, који је био доживотни почасни председник нове организације „Трећа Србија – Богата Србија“.

mediagroup.rs

Поделите:

1 коментар

  1. Зелена странка није на продају, јер је већ продата. Горан Чабради се заложио да се прихвати британски предлог резолуције по којој су Срби тамо починили геноцид.
    Врло зелено, да зеленије бити не може!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here