Зелени: Посланици не треба да седе у телећој кожи

Поделите:

Зелена странка саопштила је да се противи одлуци Скупштине Србије да столице и фотеље пресвуче телећом кожом.

У саопштењу Зелена странка наводи да у складу са својим начелима, уверењима, етичким и људским нормама и вредностима, Зелена странка је против употребе коже и крзна животињског порекла. Истичу да како су били одлучно против гајења животиња крзнашица ради производње крзна, сматрају да набавка телеће коже за столице и фотеље није ни смислена, нити оправдана.

Зелена странка у многим сегментима подржава и сагласна је са многим удружењима која су одлучна у борби за очување животиња, истичу и додају да како је за 1.000 квадратних метара коже, потребно да страда најмање 200 телади, Зелена странка сагласна је са ставовима удружења, да постоје и друга, више него прихватљива решења, како би се столице и фотеље пресвукле неким другим, једнако квалитетним материјалом.

„Изричито сам против набавке телеће коже за потребе пресвлачења столица и фотеља у Скупштини Србије. Знамо сви да постоје и други материјали који су довољно издржљиви и квалитетни и да сигурно није потребно да је то баш од телеће коже. Мени је ово са сваког аспекта неприхватљиво“, истакла је председница Савета Зелене странке за добробит и заштиту животиња, Душанка Стефановић Радисављевић.

Зелена странка је од свог оснивања посебно место посветила очувању и заштити животиња, те апелује на Скупштину и оне који одлучују о овом питању, да одустану од ове набавке и да се окрену еколошки и етички прихватљивим материјалима. И тада ће Скупштина моћи једнако да ради и доноси одлуке као и до сада, закључује се у саопштењу.

Данас

Поделите:

2 Коментари

  1. Не би требало ни да волови седе у скупштинским столицама, од чега год да су…успут, телећа кожа је нус производ и због ње не страда ни једно теле, али, због сличних волова пострадавају многи !!!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here