Железњак: Вашингтон контролише план стварања „Велике Албаније” – NATO и ЕУ му помажу

Поделите:

NATO и Европска унија својом војном подршком директно подстичу крајње агресивне планове Албанаца, појачавају напетост на Балкану и стварају опасност од распиривања новог сукоба, изјавио је заменик секретара Генералног савета Јединствене Русије Сергеј Железњак.

Руски посланик је ово изјавио поводом предлога албанског министра одбране да се изгради војно-морнаричка база NATO на албанској обали Јадранског мора.

Железњак је нагласио да нема сумње да је овај албански предлог, уз платформу о формирању Оружаних снага Косова, као и претходну изјаву албанског премијера Едија Раме о неопходности уједињења Албаније с Косовом, представља саставни део плана о стварању такозване “Велике Албаније” који контролише Вашингтон.

Подсећајући на трагичне лекције историје, Железњак је нагласио да војна и политичко-дипломатска подршка, коју данас пружају САД, NATO и Европска унија такозваном “великоалбанском пројекту” дуж ивице европских граница, има много заједничког са ситуацијом у Европи уочи Другог светског рата, када је Велика Британија, водећи политику одобровољавања нацистичке Немачке, практично подстакла Хитлера на рат.

Посланик је нагласио да у условима у којима су САД и њихови савезници из НАТО, мимо свих међународних закона, ракетне нападе претворили у опасну међународну праксу, Србија, која је у пуној мери искусила ове методе, не може успешно да брани Косово и остале своје националне интересе, с обзиром да нема моћан војни потенцијал.

“Квалитативно јачање нивоа војно-техничке сарадње Србије с Русијом и са земљама ОДКБ-а представља поуздану базу за стварање одбрамбеног потенцијала Србије, који ће моћи поуздано да заштити територијалну целовитост земље и да заштити српски народ у региону”, нагласио је Железњак.

Спутњик

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here